Hey! Binnenkort start het aspergeseizoen en daarom vond ik het tijd voor een blogpost met vijf van mijn favoriete recepten met witte asperges. Zin in! Ik eet ze graag klassiek (met ei, ham en aardappelen), maar wil je wel eens iets anders, dan kun je ze bijvoorbeeld ook met pasta eten, op een plaattaart doen of er tortizza’s mee maken. Vandaag deel ik vijf geweldige recepten met je. Let’s asperge!
Het seizoen van witte asperges
Het Nederlandse aspergeseizoen begint officieel ergens in april tot eind juni. Maar tegenwoordig kun je in maart en heel soms zelfs in februari ook al witte asperges uit Nederland vinden in de supermarkt. Die komen dan uit Nederlandse kassen. Het is het best om witte asperges gewoon tussen april en juni te eten. Eet smakelijk!
Dat waren mijn vijf recepten met witte asperges. Ik hoop dat je er lekker veel inspiratie uit haalt om dit prachtige lokale product klaar te maken de komende weken. Je krijgt er zeker geen spijt van, want mennnn wat is dit lekker! 😀
Mijn favoriete recept van alle recepten hierboven? CARBONARA! Echt; twee van m’n favoriete gerechten in één: dit is GEWELDIG. Eet smakelijk!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Bestel een van mijn drie boeken hierzo!