5 lekkere recepten met witte asperges

Hey! Binnenkort start het aspergeseizoen en daarom vond ik het tijd voor een blogpost met vijf van mijn favoriete recepten met witte asperges. Zin in! Ik eet ze graag klassiek (met ei, ham en aardappelen), maar wil je wel eens iets anders, dan kun je ze bijvoorbeeld ook met pasta eten, op een plaattaart doen of er tortizza’s mee maken. Vandaag deel ik vijf geweldige recepten met je. Let’s asperge!

Het seizoen van witte asperges
Het Nederlandse aspergeseizoen begint officieel ergens in april tot eind juni. Maar tegenwoordig kun je in maart en heel soms zelfs in februari ook al witte asperges uit Nederland vinden in de supermarkt. Die komen dan uit Nederlandse kassen. Het is het best om witte asperges gewoon tussen april en juni te eten. Eet smakelijk!

Klassieke witte asperges
Mijn klassieke asperges zijn nooit helemaal klassiek; eigenlijk hoor je ze te eten met gekookte ham en een gekookt ei, maar dat vind ik allebei niet lekker. Geef mij maar parmaham (of rauwe ham) en een gebakken eitje. Heerlijk! Of gepocheerd! Maar dat kan ik niet zelf. Anyway; hier het recept voor mijn variant van klassieke asperges. MJAM!
Ga naar dit recept

Pasta carbonara met witte asperges
Witte aspergers koken en in stukjes snijden om vervolgens door je pasta carbonara te doen is echt een super goed idee. De smaken combineren perfect bij elkaar, het is lekker romig én zo krijg je ook nog wat groentes binnen, terwijl je carbonara eet. Je vindt het recept hier!
Ga naar dit recept

Klassieke witte asperges (vega)
Waar je op klassieke wijze asperges eet met ham, heb ik een heel lekker vegetarisch receptje voor je. Ik heb dit gegeten toen ik ooit op roadtrip in Duitsland was en merkte dat de smaken super lekker met elkaar zijn. Eet je klassieke asperges met een gebakken ei, aspergesaus, aardappeltjes en… een vegetarische schnitzel! Check het recept hier.
Ga naar dit recept

Plaattaart met witte asperges, ei en rauwe ham
Zin in een helemaal ander recept met witte asperges, anders dan je gewend bent? Maak deze prachtige plaattaart met asperges, aspergesaus, rauwe ham en ei. SUPER lekker en heel simpel klaar te maken. Je vindt het recept hier.
Ga naar dit recept

Tortizza met asperges spek en aspergesaus
Nog een leuke twist op de originele witte asperges zijn wraps die je belegt met aspergesaus, spekjes, witte en groene asperges, spekjes en kaas. Eventjes in de oven en klaar is je lekkere maaltje. Dit is echt suuuuper lekker! Je vindt het recept hier.
Ga naar dit recept

Dat waren mijn vijf recepten met witte asperges. Ik hoop dat je er lekker veel inspiratie uit haalt om dit prachtige lokale product klaar te maken de komende weken. Je krijgt er zeker geen spijt van, want mennnn wat is dit lekker! 😀

Mijn favoriete recept van alle recepten hierboven? CARBONARA! Echt; twee van m’n favoriete gerechten in één: dit is GEWELDIG. Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

recepten met witte asperges

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Bestel een van mijn drie boeken hierzo!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *