Hey hey! Vandaag deel ik een recept voor klassieke asperges met je, op de manier zoals ik ze altijd eet. Ik heb namelijk een totale afkeer tegen (voor?) gekookte eieren, dus die zul je niet gauw in mijn gerechten vinden. Daarom maak ik m’n klassieke witte asperges altijd met een gebakken ei. Verder doe ik er parmaham bij, in plaats van gekookte ham. Dat is gewoon echt véél lekkerder. Zin in? Let’s asperge!
Klassieke witte asperges
Ingrediënten
- 12-16 witte asperges (geschild)
- 4 eieren
- parmaham
- krieltjes
- 1 zakje Maggi saus voor asperges (die is het lekkerst)
- 1 klontje boter
- verse peterselie
- 1 bouillon blokje
Instructies
- Kook als eerste de aardappelen; in 15-20 minuten zijn die gaar.
- Kook de asperges in 5 minuten beetgaar in een ruime pan met kokend water. Zet na 5 minuten het vuur uit en doe de deksel op de pan en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het eigen kookvocht
- Bak 4 eieren, sunny side up. Maak aspergesaus door de sausmix te mengen met 200ml koud water, dit in een pannetje aan de kook te brengen en er dan nog een klontje boter door te roeren.
- Serveer alles op je bord. Doe het ei op de asperges, doe saus op de asperges en top af met wat verse peterselie. Aardappels en parmaham erbij en eten maar. Enjoy!
Ik vond het super lekker, maar ik ben ook echt gek op asperges. Ik hoop dat het jou ook smaakt. Laat je het hieronder weten?
Wist je trouwens dat het aspergeseizoen loopt van april t/m juni? In Nederland kun je witte asperges ook in in maart en soms zelf in februari al krijgen, maar die komen uit de kas en dat is iets minder goed voor de wereld dan de lokale asperges die je in april t/m juni eet. Gewoon een leuk feitje. Enjoy! 😀
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!