Klassieke witte asperges

Hey hey! Vandaag deel ik een recept voor klassieke asperges met je, op de manier zoals ik ze altijd eet. Ik heb namelijk een totale afkeer tegen (voor?) gekookte eieren, dus die zul je niet gauw in mijn gerechten vinden. Daarom maak ik m’n klassieke witte asperges altijd met een gebakken ei. Verder doe ik er parmaham bij, in plaats van gekookte ham. Dat is gewoon echt véél lekkerder. Zin in? Let’s asperge!

Nodig voor 2 personen:
– 12-16 witte asperges (geschild)
– 4 eieren
– parmaham
– krieltjes
– 1 zakje Maggi aspergesaus (die is het lekkerst)
– klontje boter
– beetje verse peterselie

Bereiding
Kook als eerste de aardappelen; in 15-20 minuten zijn die gaar.

Kook de asperges in 5 minuten beetgaar in een ruime pan met kokend water. Zet na 5 minuten het vuur uit en doe de deksel op de pan en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het eigen kookvocht

Bak 4 eieren, sunny side up. Maak aspergesaus door de sausmix te mengen met 200ml koud water, dit in een pannetje aan de kook te brengen en er dan nog een klontje boter door te roeren.

Serveer alles op je bord. Doe het ei op de asperges, doe saus op de asperges en top af met wat verse peterselie. Aardappels en parmaham erbij en eten maar. Enjoy!

witte asperges

Ik vond het super lekker, maar ik ben ook echt gek op asperges. Ik hoop dat het jou ook smaakt. Laat je het hieronder weten?

Wist je trouwens dat het aspergeseizoen loopt van april t/m juni? In Nederland kun je witte asperges ook in in maart en soms zelf in februari al krijgen, maar die komen uit de kas en dat is iets minder goed voor de wereld dan de lokale asperges die je in april t/m juni eet. Gewoon een leuk feitje. Enjoy! 😀

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept makkelijk terugvinden om later nog eens te maken? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij dit recept terug.

witte asperges

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!


Reageer ook