Loaded zoete aardappel met zoete tempeh, zoute boontjes en courgette met gember (Vegan)

Hoi allemaal! Soms weet ook ik totáál niet wat ik ‘s avonds moet eten. De inspiratie is wel eens op en dan begeef ik me opeens in een supermarkt zonder inspiratie en dat is een RAMP. Vorige week gebeurde dit en kwam ik thuis met super random ingrediënten, maar wist ik uiteindelijk toch een behoorlijk geslaagde maaltijd op tafel te zetten. YES.

Toegegeven: op de foto ziet het er echt véél minder lekker uit dan het was. Dit was namelijk écht een hit. En je moet het ook eens klaarmaken. Goed. Klaar voor? Aan de slag dan!

Nodig voor 2 personen: zoete aardappelen* – cayennepeper – een flinke hand sperziebonen – grof zeezout – olijfolie – 1 courgette – een blokje gember van ongeveer 3x5cm – 1 blok tempeh – flinke scheut ketjap – sesamzaadjes – verse peterselie

*beter gebruik je gewoon zo’n zak zoete aardappelfrites uit het versschap, dan scheelt enorm veel werk. Ik zou dan ongeveer 1 of 1,5 zak gebruiken voor 2 personen.

En anders… Snijd de zoete aardappelen in frietjes.

Maar voordat je daar aan begint is het slim om eerst de boontjes klaar te maken; dit doe je door de rauwe sperziebonen te mengen met lekker veel zout en olijfolie en ze vervolgens 10 minuten op 200C in de Airfryer te bakken. Ze zijn klaar als ze een beetje knapperig en een bruin beginnen te worden. Houd ze dan warm in de oven (op 120-150 graden ofzo), terwijl je de rest van het gerecht klaarmaakt.

Besprenkel de zoete aardappelfrites met olijfolie en strooi er wat cayennepeper overheen. Dit moet je echt ff naar smaak doen; cayenne kan nogal pittig zijn, dus doe voorzichtig :D.

Bak de zoete aardappelfrites vervolgens af in de Airfryer. Dit doe ik in 15 minuten, maar als ik een grote hoeveelheid heb (1,5 van die zakken bijvoorbeeld), dan kun je het beter in 2 porties verdelen en die 2x 10 minuten doen en dan samen nog een keer 5-10 minuten. Maar dit ligt natuurlijk ook helemaal aan je Airfryer (ik heb een kleine). Dus; doe dit vooral ff op gevoel en houd er rekening mee dat het wel eventjes kan duren.

In de tussentijd snijd je de courgette in schijfjes. Bak ze in olijfolie vervolgens mooi bruin in een koekenpan. Dit duurt misschien wel even (10 min?), maar courgette is wel echt lekker als het een beetje bruin gebakken is. Rasp vervolgens de gember over de courgette en bak nog heel even mee. Je hoeft hierbij niet zuinig te doen met de gember. Vet lekkerrrrr!

Snijd de tempeh in kleine reepjes en bak deze in een pan die goed heet kan worden. Doe er lekker veel olie bij en bak het echt mooi goudbruin. Als dat het geval is, voeg je een scheut ketjap toe en dit bak je even mee. Kijk hierbij uit dat de ketjap niet verbrandt door de hitte van de pan, maar hij mag wel echt ff heet (en dus kleverig) worden.

Bouw vervolgens je bord als volgt op: een shitload aan zoete aardappel en daarop drapeer je alle andere ingrediënten; de boontjes uit de oven, de tempeh met ketjap, de courgette met gember, wat sesamzaad, wat verse peterselie en klaar is je maal. Eet smakelijk!

empej

Zoals gezegd; het is niet de mooiste maaltijd ooit, maar het is wel heel erg lekker.

Ik vond het ook nog lekker om er een beetje vegan mayo bij te eten, maar dat is geen must. Mjam!

Oh… en wist je dat deze maaltijd helemaal plantaardig is? Chill voor jou én de dieren dus <3.

Word jij nummer 35.000?
Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

4 reacties op “Loaded zoete aardappel met zoete tempeh, zoute boontjes en courgette met gember (Vegan)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *