Leo’s week 4: 8 gangen diner, meeting met uitgever, fotoshoot voor PLUS en voor het eerst naar De Biesbosch

Goedemorgen leuke mensen! Live vanuit Malaga presenteer ik u: Leo’s week 4! Nee, niet waar. Ík zit wel momenteel in Malaga, maar ik schreef dit dagboek gisteren alvast, zodat ‘ie vandaag gewoon op tijd online kwam :). Goed, doet er ook helemaal niet toe. Terwijl ik m’n gezicht heerlijk bruin aan het zonnetje (GEEF VITAMINE D)(het is als het goed is 19 graden hier in Zuid Spanje), ga ik jou in regenachtig Nederland vermaken met een heel gezellig dagboek.

Dacht je dat vorige week gezellig was? Oooh, wacht maar op deze week. Ik heb echt heel erg lekker gewerkt; had veel meetings buiten de deur, een fotoshoot én heb veel blogs geschreven. En toen was het weekend ultiem vrije-tijd, want Jan en ik hadden date-nacht in Bergen op Zoom, waar we 8 gangen uit eten gingen. En ik neem je mee. Zin in?

Pak chips en ranja en plof op de bank. Ik praat je bij over mijn afgelopen week.

Maandag: werkdag
Maandag was echt een heerlijke werkdag waar ik ook daadwerkelijk geen foto van heb, haha. Ik hield me bezig met recepten uitwerken, plande een meeting in met de redacteur van mijn eerste twee boeken en plaatste een oproep voor een fotograaf in de Facebookgroep Ambitieuze meisjes.

Om 12 uur werd ik gekraakt door meer-dan-fysio Annemiek, die ik nog ken van vroeger uit Assen. Sinds 2018 breng ik regelmatig een bezoekje aan haar als ik last heb van m’n rug en dan prikt ze naalden in me, drukt op m’n ruggengraat en helpt me al-tijd van m’n ellende af. En dan is het ook nog eens rete gezellig. Weetje? Annemiek is echt een vet inspirerend mens; niet alleen in haar werk, ze verdiept zich ook in meer dingen (nu o.a. in het immuunsysteem) en dat is mega interessant. Goed adresje om zo nu en dan eens naartoe te gaan <3.

Verder luisterde ik deze dag onderweg naar Amsterdam  weer eens een Damn, honey podcastaflevering en het was wederom VET interessant. Ik leer mega veel van deze podcast en wil er altijd vet graag over napraten. En dus plaatste ik een oproepje op Insta om met meer mensen na te praten over deze podcast, in omgeving Haarlem/Amsterdam.

Net als m’n oproep voor een eetclub liep dit weer enigszins uit de hand en nu zijn er én allemaal podcastclubjes in het land (Den Haag en Utrecht hoorde ik al voorbij komen) en ik heb zelf 50 mensen verzameld die interesse hebben in dit clubje in Amsterdam of Haarlem. Ik moet nog ff uitzoeken hoe ik dit allemaal ga optuigen, maar LOVVV it.

’s Avonds ging ik sporten en toen was mijn productieve maandag wel weer voorbij. Prima dag :D.

Dinsdag: meetings!
Op dinsdagochtend reisde ik naar Den Haag voor een meeting met m’n advertentiebureau. En dit was heel fijn. Ik heb al m’n plannen voor 2020 op tafel gelegd (dat zijn er nogal wat) en we hebben gebrainstormd over mooie samenwerkingen in het komende jaar. Inspirerende meeting waar ik lekker veel energie van kreeg. Yes!

di
Vond het vandaag wel overdreven koud.

’s Middags had ik nog een meeting op de planning, dit keer in Amsterdam. Ik ontmoette daar een agent voor schrijvers en we hadden een ontzettend leuke klik. Meer kan ik er niet echt over vertellen, maar het was in ieder geval een tweede inspirerende meeting waar ik energie van kreeg, dus yay!

’s Avonds kwam Jan niet thuis eten en dus ging ik uit eten met mezelf. Ik had het verdiend, woop woop.

di2
Met jezelf door de McDrive is een feestje.

Woensdag: meeting met m’n uitgever
Op woensdag was ik tot een uur of 3 thuis aan het werk. Ik werkte aan Leo’s week, wat blogposts, social posts om in te plannen en reageer op woensdag altijd op alle reacties op m’n blog en Facebook.

Om half 4 had ik een afspraak met de uitgever van mijn derde boek (TOFFE TOSTI’S) om eens te praten over nieuwe plannen… Wellicht later meer hierover :D.

Daarna sjeeste ik nog ff langs m’n favoriete woonwinkel van Haarlem; de kringloop. Weet je waarom de Kringloop ook zo leuk is (los van dat alles spotgoedkoop is en er heel veel toffe dingetjes staan die je een beetje moet ontdekken)? Omdat er iedere dag een nieuwe collectie is :D. Haha! En dat is heerlijk! Kijk de huidige collecties bij veel woonwinkels weet ik momenteel uit m’n hoofd (ja, ik window-shop HEEL VEEL online), maar wat de kringloop heeft is altijd een verrassing. Love it!

wo2
Hoe leuk is dit tafeltje? Minder dan €10! (Niet gekocht overigens; heb dit geloof ik niet nodig, hoewel het PERFECT in m’n huis zou staan.

Anyway; ik ben op zoek naar een mooi houten kastje met bergruimte voor in onze hal. En ik kijk nog ff verder.

wo
’s Avonds dronk ik een lekker wijntje met mezelf. Van Hendrik kreeg ik een gewelllldige rode wijn, nog als nieuwjaarsgeschenk. En die trok ik meteen maar open. Heerlijk!

Donderdag: shoot in Schoonhoven
Op donderdag moest ik alweer op tijd uit de veren voor een fotoshoot met PLUS in Schoonhoven. Samen met Francesca werd ik op de foto gezet voor het magazine van PLUS supermarkt en we werden allebei geïnterviewd voor in datzelfde blad.

do2

Een vet gezellige dag was het, met een ontzettend gezellig team (vol catlovers, yay) op een prachtige locatie.

do
Top team! En ik ben ZO benieuwd naar de foto’s!

’s Avonds ging ik lekker in bad en alleen nog maar heel hard chillen. Mmmm!

Vrijdag: 8 gangen dineren in Bergen op Zoom
Ik begon m’n vrijdag met een sportsessie om half 10, zoals iedere vrijdag. Ik heb er ook standaard geen zin in, maar vind het achteraf wel altijd tof en gezellig, haha. Ik vrees dat ik gewoon nooit een échte sportlover zal worden.

vr.jpg
Kleine oogjes, want ik heb per ongeluk donderdagavond te lang The Morning Show op Apple TV+ gekeken. Aanrader deze serie! Ennn wist je dat je de eerste week Apple TV+ gratis kunt kijken (en dus ook gewoon binnen die tijd kunt opzeggen). Chill. Ik móest ‘m dus wel bingewatchen. En boyyyy I did. Haha!

Na het sporten werkte ik nog ff thuis mijn mailbox weg. Of naja “ff”. Véél werk iedere keer. Letterlijk en figuurlijk; er komt namelijk wel steeds veel werk uit voort en dat is awesome. Maar het is ook veel werk om het bij te houden. Maar goed; did it!

vr2

Verder zie je hier in de hoek onder m’n nieuwe bureau een doos liggen van een pakketje dat net binnen was gekomen… Ik ben het nieuwe jaar namelijk op de allerfijnste manier ever begonnen, namelijk met…

IMG_6990
Nieuwe handdoeken!

Ik heb ze gekregen van een marketingbureau, maar ik mocht ze zelf bestellen via Badkamerstore. Het zijn handdoeken van Essenza. De lichtroze is de variant Connect Organic Lines Natural en de groene is de Connect Organic Uni Green. En ik vind dit dus zó’n luxe hè; hoe lang gebruikte ik al m’n zwart-witte handdoeken? En hoe HEERLIJK is het om allemaal nieuwe handdoeken te hebben? Bovendien vond ik dat onze badkamer wel wat kleur kon gebruiken, dus dit is een mooie toevoeging wat mij betreft :D.

Oh en tip tip tip: als je je oude handdoeken weg doet, breng ze dan naar een dierenasiel! Daar zijn ze vaak hard nodig, voor alle lieve dieren om op te liggen en ze hebben er nooit genoeg :). Dat is dus ook waar mijn oude handdoeken naartoe gaan :).

Aan het einde van de middag was het tijd voor LEO & JAN. Ik kocht twee nieuwe blousjes, smeerde m’n gezicht vol make-up, zette m’n haren in de krul en lakte zelfs m’n nagels rood, want vanavond hadden we date night.

vr

Om 5 uur stapten we in de auto naar Bergen op Zoom, waar we rond half 7 aankwamen bij Hotel de Draak:

v4
En ik kan je niet vertellen hoe ONTZETTEND VEEL ZIN ik had in deze avond <3.

Ik was door Hotel de Draak uitgenodigd om een keer een nachtje te komen slapen en een 8-gangen diner te komen eten in bijbehorend restaurant Hemingway, samen met Jan. We hadden al heel lang over en weer gemaild en ik heb zelfs al eens een win actie met ze opgezet waarbij winnares Stephanie een nachtje bij ze geslapen en gedineerd heeft, maar nu was het tijd om zelf dit oudste hotel van Nederland te bezoeken. En het was GEWELDIG.

Ik had echt heel heel heel erg veel zin in een mega culinaire avond samen met Jan. Dat deden we voorheen best vaak, maar met de verhuizing vorig jaar (en de bijkomende kosten), konden we gewoon ff niet zo’n extreem luxe leventje leiden als eerst. Maar vanavond zouden we even helemaal in de watten worden gelegd. Oh, ik hoopte maar dat het goed zou zijn…

vr3
We begonnen de avond met verrukkelijke champagne.
Schermafbeelding 2020-01-28 om 11.25.46
Na 2 amuses kwam de 3e amuse op tafel; een loempia met runderstoofvlees en Oost-Indische kers. LEKKER. Daarna was het tijd voor de 1e gang: Langoustine met wortel en Za’atar. Van dat laatste proefde ik niet veel, maar het gerecht was wel echt ge-wel-dig. Dit was een van m’n favoriete gerechtjes. MJAM! De 2e gang was paling met suikerbiet en knapperige boerenkool, maar die foto kan ik ff niet meer vinden. In ieder geval was ook dat GEWELDIG. De boerenkool was flinterdun en zooooo lekker knapperig; de paling heerlijk vettig en dan met zo’n crème van suikerbiet? HEERLIJK. De 3e gang was een bisque (sterke vissoep) van kreeft met Hollandse garnalen en echt een geweldige dumpling gevuld met kreeft. Heerlijk ook dit.

Oh en we kregen overal passende wijnen bij. 8 gangen wijnarrangement; jaja. Maar wel halve glaasjes, anders waren we nog meer teut dan we nu al waren na het diner.

De wijnen en het eten werden uitgeserveerd door ook echt ge-wel-di-ge mensen. Echt, wat staat hier een fantastisch (en jong!!) team te werken. We werden al ontzettend hartelijk ontvangen door operations maganer Tim,  waarnaar we door Stijn (of Jesse?) naar onze tafel werden gebracht. Ook chefkok Torben kwam ons de maaltijden uitserveren en stuk voor stuk vertelden ze vol passie en met heel veel verstand van zaken, over het eten en de wijnen die we die avond voorgeschoteld kregen.

Echt; wat een geweldig leuk team. En allemaal jong. Onder de 30. NIET normaal; zelfs de chef-kok is jonger dan ik. Jezus, wat vet.

Schermafbeelding 2020-01-28 om 11.26.02
Gang 4 was Nederlandse haai; dit is bijvangt en bijvangst wordt normaal amper gebruikt in de keuken, maar vanuit duurzaamheidsoverwegingen doet Restaurant Hemigway het wel. En het is LEKKER. Super vettig, ontzettend smaakvol. Gang 5 was sous vide gegaard rundvlees met flinterdunne krokante paprika en jus. Heerlijk! Gang 6 was wederom een van mijn favoriete gerechten; duif met een nestje van knapperige mie met een zacht eitje en bietjes in whisky. ZO LEKKER. Maar ik begon echt al zo vol te zitten, haha.
Schermafbeelding 2020-01-28 om 11.25.55
Gang 7 was een heerlijk kaasplankje met allemaal Hollandse kazen (waaronder een geweldige geitenkaas). Gang 8 was het dessert en ik weet niet meer precies wat het was (hallo wijn), maar het was echt verrukkelijk. En ik ben helemaal geen toetjes-mens, maar ik vond dit misschien nog wel het aller lekkerst van de hele avond. ZO goed.

Je begrijpt wel; Jan en ik hebben echt een geweldige avond gehad. Ik raad het iedereen aan om hier echt eens naartoe te gaan. Leg jezelf helemaal in de watten. Kost wat, maar dan heb je ook echt wat. Hoe cool is het om zo rete culinair te eten en dan ook nog omringd te zijn met allemaal jonge mensen? Ik vind het ZO’N aanrader (ook als ik het wel zelf had moeten betalen) en weet zeker dat Jan en ik hier nog een keer naartoe gaan. YES!

Zaterdag: Bergen op Zoom & de Biesbosch!
Op zaterdagochtend sliepen we uit en werden we wakker in een weelde van hoteldekbed. Oooh, wat is dat lekker. Ik heb echt zo heerlijk in bed liggen woelen omdat er zo veel heerlijke dekens om me heen lagen en ik ze overal wilde voelen, haha. HEERLIJK nachtje dus.

za8

Na een lekker ontbijt lieten we hotel de Draak weer achter ons en gingen we even Bergen op Zoom in. Waren we nog nooit geweest, dus eens kijken wat deze stad te bieden heeft…

za5

Schermafbeelding 2020-01-28 om 11.49.01

Ik vond Bergen op Zoom qua winkels niet echt een verrassend aanbod hebben, maar qua gebouwen en woonruimte is het fantastisch. Wat een prachtige stad om doorheen te wandelen; alles is mooi, gekleurd, schoon. Echt super mooi!

Toch was het ook alweer snel tijd om door te gaan. We wilden vanmiddag niet te laat weer in Haarlem zijn, maar hadden nog wel middagplannen… En dus sjeesten we door naar De Biesbosch!

Schermafbeelding 2020-01-28 om 11.51.37

Jan en ik zijn allebei gek op natuur (en het natuurschoon in Nederland) en waren nog nooit in De Biesbosch geweest. En dus reden we daar lekker naartoe in de Ford Fiesta Active.

za7
Helaas was het niet mega mooi weer en behoorlijk koud, dus we hebben er uiteindelijk een rondje gereden met de auto, ff geluncht en zijn toen toch door gereden naar Haarlem. Maar; we’ll be back. Als het beter weer is.

Eenmaal thuis was het tijd voor duizend knuffels voor Teddy, die een nacht alleen was geweest. Later op de avond gingen we naar Pathé voor de film 1917. Die vét goed was. Aanrader!

za2.jpg

Zondag: The Morning Show
Op zondag heb ik daadwerkelijk tot kwart over 1 in bed gelegen. Ik was helemaal verknocht aan The Morning Show en moest en zou het vandaag uitkijken. Wat lukte, haha.

Jan was de held van de dag omdat hij koffie meebracht uit de stad ’s ochtends. En toen had ik een heerlijk Starbucksje op zondagochtend in bed. Lovvvv!

zo1

’s Middags wist ik het toch te presteren om uit bed te komen, met ernstige trek en heel veel zin om te koken. En zo dook ik ’s middags de keuken in met wat ingrediënten die ik hier scoorde:

zo
Deze kleien supermarkt in Haarlem heeft altijd hele toffe producten die je niet in de reguliere supermarkt vindt. YES!

De rest van de zondag hing ik op de bank met series en voedsel en het leven was fantastisch. Wat een lekker weekje; dik productief en dan met zo’n heeeerlijk weekend er aan vast. Mjam! Meer van dit in 2020 alsjeblieft.

Dank je wel voor het lezen van mijn dagboek. Volgende week ben ik er weer en vertel ik je alles over waarom ik voor 1 dag naar Malaga ga, wat ik dit weekend in Wissel doe en meer. Tot dan!

Je bent een eindbaas!
Tenminste… als jij een van die BIJNA 35.000 volgers op Instagram bent. Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

8 reacties op “Leo’s week 4: 8 gangen diner, meeting met uitgever, fotoshoot voor PLUS en voor het eerst naar De Biesbosch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *