Kant & klaar #45: Romige tomatensoep met gerookte chili en basilicum uit zak van Unox

Door Elske – Hallo daar! Ik vond het wel weer eens tijd worden om een soepje te recenseren. Omdat ik en mijn huisgenoten dit tijdens onze studentenperiode véél gegeten hebben. Wanneer de Unox-soepen weer eens in de aanbieding waren, of beter in de 1 + 1 gratis, waren die zakken niet aan te slepen. Uiteraard wel die soep in een zak, want om de één of andere reden vonden we die allemaal lekkerder dan die uit blik. Smaakte prima met zo’n kant-en-klaar stokbrood met kruidenboter. Zo goedkoop mogelijk gegeten vanavond: check! Doel behaald.

Tegenwoordig hoeft het niet persé zo goedkoop als mogelijk meer, maar vind ik die soepen uit zak nog steeds heel goed te eten. Deze ‘speciale’ tomatensoep had ik nog nooit geproefd, dus daar vond ik het wel weer eens tijd voor.  Ik at deze soep als lunch met een naanbroodje, maar kan wat mij betreft ook prima als simpel avondmaal. Let’s test!

Het assortiment
Unox heeft mega veel diverse soepen uit zak. Van simpele tomaten- of groentesoep met balletjes, tot pompoen- uien- en ossenstaartsoep. Ook zijn er tegenwoordig varianten met vega-balletjes. Go unox!

Deze soep kost voor 1 zak (dat zijn 2 kommen) €3,29. Ik kocht deze soep tijdens een 1+1 actie, dus betaalde eigenlijk de helft voor deze zak. Net als de stoommaaltijden van vorige week in Kant & klaar geldt voor deze soepen hetzelfde: nooit voor de volle mep kopen. Ze zijn namelijk altijd wel ergens in de aanbieding en zijn ze dat niet, leg dan de lat wat lager en kies een B-merk soep 😉

De bereiding
Warm de soep op in een pannetje of vul een kom met de soep en warm het op in de magnetron.

kant&klaar45_soep

De smaak
Nu dan de grote ham-vraag van vandaag: smaakt deze ‘speciale’  tomatensoep nu echt zo speciaal? Toegegeven: ik vond het specialer ruiken dan ik hem vond smaken. Echt. Door de rookgeur dacht ik even dat er iets in de fik stond bij mij thuis, maar dat was dus de soep die stond op te warmen in een pannetje.

De smaak verder is romig en je proeft de tomaat goed, maar verder weinig contrast. De basilicum proefde ik bijvoorbeeld helemaal niet en vond hem, ondanks dat het om gerookte chili gaat, eerder zoetig dan pittig smaken. Maar goed, zeker niet vies en met een naanbroodje erbij vulde deze lunch me prima. Leuk dat er eens andere smaken geprobeerd worden, naast de standaard smaken die we allemaal kennen, zoals tomatensoep met ballen.

Wat is jouw favoriete kant-en-klare soep?

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *