Leo’s leven #42: qualitytime met m’n zus, veel strand en keihard werken

Hallo leuke mensen! Welkom op dinsdag! Het is tijd voor een update over mijn afgelopen dagen, want die stonden in het teken van een heerlijk liefdevol weekend met m’n zus en haar kinderen. Ik ging veel naar het strand, werkte hard, m’n leven voelde even als vanouds en Teddy moest weer even naar de dierenarts. Over dat alles, praat ik je nu bij. Ga je er even lekker voor zitten; in het zonnetje met een lekker drankje en in algehele chillheid? Dit was mijn weekend:

Vrijdag: keihard werken!
Mijn vrijdag was lekker druk. Ik begon m’n dag met werken vanuit bed en rond half 10 stond ik al te sporten in het park met m’n PT. VET heerlijk!

Daarna moest ik snel naar huis waar ik onder de douche van alles aan het regelen was op m’n telefoon (love m’n spatwaterbestedige iphone) en toen moest ik alweer door naar een meeting met Vera en Leroy van Futurness.nl om te kletsen over verschillende instagramstrategiën. VET leuk!

Direct dáárna had ik een shopafspraak bij een tweedehands winkel in Haarlem centrum en daarna een lunchdate met vriendin Marte. Wow; het lijkt wel gewoon weer een beetje op m’n oude leventje? En man, wat ging ik er goed op!

’s Middags thuis kon ik gewoon weer verder met werk en nadat ik dat had afgerond had ik om half 5 zin in een borrel. En dat is vrij uitzonderlijk, want ik had al een super sociale dag gehad en zelfs nu zin in iemand om me heen, in plaats van lekker alleen op de bank ploffen met Netflix. Kennelijk kreeg ik zó veel energie van weer even een andere dag hebben dan alle dagen van ht afgelopen jaar, dat ik opeens totaal sociaal werd haha. En dus kwam vriendin Linda nog even langs voor een drankje en chillings in de zon op de bank <3.

En na de borrel was het tijd voor deze voedzame maaltijd

Waar Jan in dit hele verhaal is? Die was vorige week druk bezig met een shoot voor zijn werk, waar hij daadwerkelijk iedere dag van vroeg tot laat op set moest zijn. Ook in het weekend. En dus was het huis even van mij. Heerlijk!

’s Avonds raapte ik nog even al m’n moed bij elkaar om boodschappen te doen voor het weekend, omdat m’n zus met de kids langs zou komen en ik had echt bijzonder weinig zin in zaterdagboodschappen in alle drukte. En dus ging ik vrijdagavond en dat was het beste idee van de dag want het was super rustig. FIJN! Man, ik heb wel echt alles uit deze vrijdag gehaald. Heerlijk!

Zaterdag: met Sas naar het strand
Op zaterdagochtend was ik mega vroeg wakker en wederom vol energie. Ik stofte het hele huis af, ruimde zooi op, ben zelfs nog even naar de stort gereden om dingen weg te gooien… Echt een lekker opruimdagje. Wat overigens wel vrij zinloos was, want de boys van m’n zus kwamen logeren en dat betekent: ZOOI. Hahaha. Maar het is oké, ruimen we wel weer op :D.

Om 2 uur stapte ik in de auto naar Vreeland. Sas had een afspraak met een vrouw die handelt in Marokkaanse vloerkleden en ik zou tijdens die afspraak ff op de boys letten. Vet gezellig en Sas kocht echt een geweldig kleed, dat ik nu ook nodig heb in mijn interieur, haha.

Daarna gingen we met z’n vieren naar het strand om lekker uit te waaien. Zo fijn! Het was alleen wel mega koud op ’t strand, maar dat mocht de pret niet drukken. Oh, wat is het toch chill om met kleine kids naar het strand te gaan. Ondertussen hadden Sas en ik alle tijd om bij te praten <3.

Eenmaal thuis was het borreltijd! We hebben de rest van de avond heerlijk op de bank bijgekletst met hapjes en drankjes en het was echt fijn.

Zondag: een lekker ochtendje
Oeeeh zondag was het weer nog beter dan de dag ervoor en dus was het wederom tijd om naar het strand te gaan. Maar eerst hebben we lekker op ons dakterras buiten in het ochtendzonnetje gezeten. Mensen, wat is dit huis toch fijn. Ik ben er echt zooooo blij mee en ben zo blij dat Jan en ik nog iets konden kopen twee jaar geleden en dat we ons hier zó thuis voelen. Echt heerlijk. Ook met kinderen trouwens, dat dakterras. Lekker afgekaderd en de boys waren heel lief aan het spelen. Top!

Zoals gezegd vertrokken we ook weer richting het strand om daar nog ff te stoeien in het zand. Sas en ik haalden koffie bij de Republiek (insane goeie decaf!), terwijl Oscar en Olaf in het zand aan het spelen waren. Zo’n lekker begin van de dag dit.

Rond een uur of half 2 gingen ze weer richting Groningen en bleef ik alleen thuis achter. Het huis was één grote zooi met overal restjes appel, duplo en water (uit de waterbakjes van Teddy, die ook bijzonder geliefd waren bij Ollie), haha maar ik had lekker de tijd om het huis weer ff aan kant te maken.

’s Avonds was Jan eindelijk klaar met zijn shoot die al de hele week duurde en had ik bedacht dat we ons avondeten wel op het strand konden eten. Zodat Jan écht even met z’n hoofd uit z’n werk is en nog wat van het lekkere weer kon genieten en gewoon omdat het uberhaupt een vrij goed idee is om je eten op het strand op te eten.

We vonden een heerlijk plekje uit de wind bij de surfschool recht voor strandtent Rapa Nui en dat bleek echt de perfecte plek voor ons romantisch diner bij zonsondergang. Wel moet je echt ff duizend kleren meenemen, want het is nog bijzonder koud op ’t strand, maar dat was oké. Muts, handschoenen, broodjes shoarma, kleedjes en m’n lief. Wat een heer-lijk moment dit.

Het eerste resultaat van mijn shopsessies voor Jan! Een hysterisch gekleurde trui en een broek van 12 euro van de kringloop. Woehoe! I love it!

’s Avonds begonnen we op de bank aan een nieuwe serie: Ik geloof in mij. Ik had vet veel goede verhalen hierover gelezen op twitter en nu moesten we er ook maar eens aan geloven. Het lukte niet echt om het eerste seizoen te vinden, dus we zijn maar begonnen aan seizoen 2 en het is echt genieten. We hebben volgens mij inmiddels al 6 afleveringen gezien en zijn echt helemaal fan, hahaha. Dit is alles wat je nodig hebt in deze pandemie.

Maandag: naar de dierenarts
Op maandagochtend stond ik alweer vroeg bij de dierenarts met Teddy. Hij moest op controle komen vanwege zijn tandartsbezoek vorige week. En hoewel Ted het niet echt leuk vond om weer in het reismandje met de auto te moeten, deed ‘ie het wel echt heel goed en braaf en was alles goed, dus konden we snel weer naar huis. Vet fijn.

Verder deden zowel Jan als ik het maandagochtend lekker rustig aan. Ik schepte ff wat orde in de pakketjeschaos die inmiddels realiteit was in huize Schulte-ter Veld, doordat ik voor Jan nieuwe kleding aan het kopen ben. Maar de helft past niet en moet retour en man o man, het was chaos. Maar inmiddels heb ik het op orde; kostte me alleen wel ff een maandagochtend, haha.

Wandelen bij de Oosterplas

Verder heb ik maandag gewoon lekker gewerkt. Ergens aan het einde van de middag hebben we nog ff een prachtige wandeling gemaakt (5000 stappen in the pocket) en ’s avonds heb ik gesport in het park. En toen was m’n maandag ook wel weer succesvol. Woop woop!

Inmiddels is het dinsdag en lig ik dit hele verhaal te typen vanuit m’n achtertuin. Of daktuin. Het is vet lekker weer en ik neem het er ff van.

Daarover gesproken; aankomende vrijdag en dinsdag schrijf ik even geen dagboek. Ik merk dat ik zin heb in vakantie (ja alweer, maar Pandemie made me do it) en omdat Jan allemaal vrije dagen heeft, heb ik óók even vrij genomen. En dus doe ik van vrijdag t/m dinsdag even helemaal niets (of minimaal) voor werk. En ik heb me er een partij zin in!

We gaan lekker roadtrippen, naar Sas en Yor, naar Beppe, wat klussen en wie weet wat nog meer. Heerlijk mensen, echt zin in.

Ik spreek je dus over anderhalve week weer en ik hoop dat jij voor jezelf ook een vakantie plant binnenkort! You need this! 😀 Tot snel!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *