Kant & klaar #82: Oven voor één: Geitenkaas & biet van Albert Heijn

Ovenschotel voor één: albert heijn kant & klaar

Door Elske – Goedemiddag goed volk! Deze week was ik weer eens bij de Albert Heijn en zag daar behoorlijk wat nieuwe maaltijden die op de proef konden worden gesteld voor kant & klaar. Ik werd meteen enthousiast dus ik nam één van die maaltijden mee om diezelfde avond nog te testen.

Het assortiment
Ondertussen is dit alweer de 82ste kant-en-klare maaltijd die ik test in deze serie en daar heb ik behoorlijk vaak maaltijden van Albert Heijn in meegenomen. En ik moet zeggen, een rondje door die supermarkt vind ik nooit saai. Albert Heijn is altijd lekker innovatief en vernieuwt regelmatig het schap met de kant-en-klare maaltijden. Deze ovenschotel was dus nieuw, samen met een ovenschotel met gevulde paprika, één met gevulde portobello en orzo, en ik geloof iets met kip. Genoeg om uit te kiezen dus!

Ik ging voor de variant met geitenkaas, biet en zoete aardappel. Ik betaalde €3,59 aan de kassa, omdat het in de bonus was, maar normaal betaal je €4,79 voor deze eenpersoonsmaaltijd. Dat vind ik dus zo’n prijs waar ik niet zoveel mee kan. Ik vind het eigenlijk best prijzig als ik naar de ingrediënten kijk, maar als het super lekker is, vind ik het dat wel waard. Misschien dat na de smaak-test beoordelen…

De bereiding
Voor een kant-en-klare maaltijd is de bereidingstijd fors: 30 minuten in de oven op 180 graden. Geen ideale keuze voor als je snel wilt eten omdat je de deur nog uit moet, maar in deze corona-tijden zullen dat niet veel mensen zijn, dus is het prima. Je verwijdert de folie, strooit de bijgeleverde amandelstukjes over de schotel, schuift het bakje in de oven en dan laat je die het werk doen. Kun jij ondertussen lekker iets anders doen.

Kant & klaar, ovenschotel voor één AH getest
Ovenschotel voor één AH getest, biet geitenkaas

De smaak
Ik roerde de schijfjes geitenkaas nog even door de zoete aardappel en biet en wilde daarna ook direct proeven, want het rook heerlijk! Of de smaak ook zo was? Ja! Helemaal zoals ik had verwacht, omdat ik geitenkaas met zoete aardappel en geitenkaas met biet een topcombi vind. En deze maaltijd stelt in die smaken niet teleur. De toevoeging van de amandelstukjes geeft een lekkere crunch, de geitenkaas is een lekkere tegenhanger voor het zoete van de aardappel en biet, en de toevoeging van balsamico-uien chutney (had wel wat meer gemogen van mij) is ook echt goed. Verder vulde de maaltijd mij ook wel prima. Niet spectaculair, maar wel gewoon oké. Ik heb echt lekker gegeten. Nu ben ik ook nieuwsgierig naar die gevulde portobello (met orzo) of één van de andere nieuwe ovenschotels van appie.

Dus, eindconclusie, vind ik het de prijs waard? Ja, zeker weten, ook als ik de volle mep had betaald! Misschien ben je íets minder geld kwijt als je nog zoete aardappel, biet, geitenkaas en amandel hebt liggen en dit in de oven doet, maar die ingrediënten heb ik zelf nooit over. Daarbij weet ik niet of je die balsamico-uien chutney smaak goed kunt namaken. Misschien maar eens proberen. Love it als je inspiratie opdoet uit een kant-en-klare maaltijd! Dus aanrader deze lieve mensen 🙂

Nog wel even nieuwsgierig: als jij een kant-en-klare maaltijd koopt, hoeveel leg jij er dan voor neer? Of hoeveel ben je bereid ervoor te betalen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *