Couscous met pistache, abrikoos, kip, courgette en feta

Hoi! Gister was het zaterdag en gaven roommate Kim en ik een feestje. Tijd voor een fatsoenlijke bodem dus, als avondeten. Ik besloot weer eens couscous te eten; dat had ik al heel lang niet gehad en is echt een chille bodem voor een avondje feesten. Waarom? Het vult, is vrij gezond (goede ingrediënten, geen vette crap) en is heel heerlijk te verteren.

Nodig voor één persoon: 75gr couscous – 2 kippendijen (kleintjes) – 4 gedroogde abrikozen – 1 eetlepel pistachenoten – 1 theelepel gemalen komijnzaad – 1 eetlepel feta – 1/2 courgette

Snijd de kippendijen in stukjes en bak gaar. Snijd ook de courgette in stukjes en gooi bij de kip, samen met de komijnzaad. laat dit lekker eventjes pruttelen totdat de courgette echt gekleurd is en lekker zacht. Meng ondertussen de couscous met kokend water (gelijke hoeveelheden couscous/water). Meng de couscous met de kip en courgette, roer er stukjes abrikooz doorheen en top af met feta en pisatchenootjes. Beetje peper en zout en klaar ben je!

Het was al een tijdje geleden dat ik couscous heb gegeten en jeej, dit beviel me echt weer goed. Ik vond het onwijs lekker; zeker een receptje dat ik vaker wil klaarmaken. Dus, chill!

Wat eet jij als je een goede bodem wil leggen?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER COUSCOUS:

2 reacties op “Couscous met pistache, abrikoos, kip, courgette en feta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *