Vega lunch: Couscoussalade van falafel, veldsla, feta, komkommer en aubergine

Hello there:) Afgelopen zondag was ik bij de première van De tijd voorbij in het DeLaMar Theater (ja ik was alweer, haha!). Een hele leuke dag die we hebben beëindigd met een fijne borrel in Grand Café DeLaMar. Omdat ik ’s ochtend nog niet echt enorme trek had, bracht ik een goeie lunch mee naar werk. Ik ging voor een salade met falafel en couscous, omdat ik dat nog niet eerder had gemaakt.

Nodig voor één persoon, grote lunch: 1/4 komkommer – 1/4 aubergine – 6 falafel balletjes – wat feta – een handje veldsla – 75gr couscous

Snij de aubergine en komkommer in kleine stukjes. Bak de aubergine ongeveer 5 minuutjes in een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Ook de falafel bak je eventjes (zie verpakking). Op de couscous schenk je 75ml kokend water en je laat ’t wellen. Meng vervolgens alles door elkaar en stop het in een bakje om mee te nemen naar werk/studie/school/whatever!

Het was erg lekker, maar de falafel van Maza vind ik persoonlijk een beetje droog. En er mag echt wel flink wat feta door de salade, want dat is lekker 🙂

Overigens is dit gerecht en de hoeveelheid ook heel prima als hoofdgerecht.

Wat denk je, zou je zoiets meenemen als lunch naar je werk of school? Of ga je dan toch liever voor een boterham?

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.