Salade: ijsbergsla met couscous, gerookte kip, avocado, feta, zongedroogde tomaten, komkommer en toast

Goedenavond! Oh oh jongens, ik loop een beetje achter met bloggen. Het is ook zo’n drukke week! Vanavond blog ik over de simpele en vrij saaie salade die mijn zus en ik aten voorafgaand aan het concert van John Mayer, afgelopen dinsdag. Mijn zus kwam bij me eten omdat we daarna samen naar ‘t concert zouden gaan. Zij wilde simpel en naturel eten omdat ze net dit weekend een buikgriepje onder de leden had. En dus aten we salade:) Makkelijk en snel, want ‘t was ook nog een hele reis door Amsterdam om bij Ziggodome te komen (Oeps! voorprogramma gemist).

Nodig voor twee personen, flinke salade: 1 gerookte kipfilet – 1/2 komkommer – 2 avocado’s – wat feta – een paar zongedroogde tomaatjes – 2 gewone tomaten – 100gr couscous – ijsbergsla

Doe de sla in een kom. Meng er gesneden komkommer, avocado, tomaat en zongedroogde tomaatjes door. Laat de couscous wellen en zodra dat klaar is, roer je ook die door de sla. Doe er wat feta bij, wat peper en zout, een beetje olijfolie en leg bovenop de in plakjes gesneden gerookte kipfilet. Klaar! Oh nee, ik vergeet de toast: neem (oud)brood, giet er wat olijfolie over, wrijf er een tomaat op stuk en smeer er wat knoflook op. Beetje peper en zout en dan 10 minuutjes op 180-200C in de oven.

We vonden de salade allebei een beetje saai, maar wel heel vullend. En heel gezond! Maar niet super lekker helaas.

Het concert waar we daarna naartoe gingen, was daarentegen helemaal geweldig. Wát een goede muzikant is die John Mayer. Ik kende helaas maar weinig nummers van de setlist omdat ‘ie vooral veel nieuwe nummers speelde en ik had me er echt niet goed in verdiept. Jammer! Maar z’n gitaarsolo’s en heerlijke stem (pfoe, mag ik daarnaast wakker worden?!) maakten het helemaal goed 🙂 Heerlijk!

Nou, inmiddels loop ik één blog minder achter. Jeej! Over afgelopen woensdag blog ik niet.. Toen at ik bij vriendlief want hij was jarig, woehoe. Ik maakte heerlijke kip met champignonroomsaus, pomme duchesse en sla, en ‘t receptje staat deels op facebook (klik).

Vanavond at ik dan hele gekke wraps met vis, vis en vis (letterlijk). En daar blog ik zaterdag over. Want morgen overdag werk ik natuurlijk gewoon , bovendien eet ik niet thuis en heb ik ook al plannen voor de avond! En nu is het al bijna 12 uur ‘s avonds terwijl ik morgenochtend om 9 uur een bodybalance klasje heb. Dus ook nu geen tijd voor het receptje van vanavond. Ik moet hoognodig naar bed. 🙂

Ik ben benieuwd; was jij ook bij JM in Ziggodome? Wat vond jij er van?

[Overigens wilde ik ook nog dolgraag in deze blog kwijt dat ik in de AH gewoon niet een fles rode wijn meekreeg, toen ik m’n boodschappen voor de salade deed (en nota bene ook nog toiletpapier kocht, like alsof een 15 jarige toiletpapier gaat kopen). Omdat ik m’n id niet bij me had, mochten mijn zus van 26 en ik, 23, geen rode wijn mee. Oh men, ik was zo woest! Ik bén al chagerijnig als ik honger heb, laat staan als zo’n stomme Albert Heijn totaal een inschattingsfout maakt, door geen wijn mee te geven aan twee meiden van RUIM boven de alcoholleeftijdsgrens. Ik was echt boos. Haha! En ik liet me enorm kennen, maar pfoe ik kon ‘t echt niet hebben! En nu boycot ik de Albert Heijn:) En tot nu toe bevalt dat prima! Lekker boodschapjes doen bij Jumbo. FUCKERS!]

Misschien vind je dit ook lekker:


30 reacties op “Salade: ijsbergsla met couscous, gerookte kip, avocado, feta, zongedroogde tomaten, komkommer en toast

  • Oh echt? Goed om te weten! Bij AH hadden ze gewoon nog die sticker met 'tot 20 jr je ID laten zien' op de kassa geplakt zitten. Wat ik overigens ook niet begrijp, want ik ben 23 en moest 't alsnog laten zien… Maargoed 😛

 • Anoniem zegt:

  Vind het nogal apart dat je daardoor uit je plaat gaat, terwijl die caissière gewoon haar werk deed. Misschien zien jullie er wel gewoon veel jonger uit? Je bent ook gewoon verplicht je ID bij je te dragen, dus ik snap niet waarom je boos wordt op de AH ipv op jezelf.

  • Ik ging niet uit m'n plaat, ik vond 't gewoon irritant en keek boos. That's all! Ik weet ook wel dat je je id bij je moet dragen, maar ik ging ff snel boodschappen doen met alleen m'n pinpas en bonuskaart. Ben helemaal niet boos op mezelf. Vind AH wel irritant omdat ze doorslaan in het controleren als iemand van 23 niet gewoon 1 flesje rood mee kan krijgen. De juiste oplossing heb ik ook niet, maar hoe ze 't nu doen, zo hoort 't ook niet!

 • Anoniem zegt:

  Ach, neem het als een compliment! 🙂 Ik snap dat je baalt dat je de wijn moest laten staan, maar het is tegenwoordig verplicht om tot en met 20 jaar om een id te vragen. Inspectie stuurt dan ook mensen van 19 langs de kassa om te checken of dat gebeurd. Als ex-kassameisje weet ik dat het (zeker in het begin) wel eens lastig kan zijn om leeftijd in te schatten. Meisje voelde zich waarschijnlijk ook schuldig ;-). En Appie of Jumbo, het kan overal een keer gebeuren.

  Verder leuke blog wel!

  • Haha, ja ergens is het een compliment dat ik jong wordt geschat, maar ik vind 23 al helemaal niet oud en zie er niet uit alsof ik 15 ben. Hoop ik? 😉

   Ik hoop dat 't meisje zicht schuldig voelde:P Maar volgens mij niet, ze keek juist heel erg van MUWAHAHA jammer voor je. 😛 Stom kind. Maargoed 😀

 • Anoniem zegt:

  Ik moet het ook doen, omdat als ik betrapt word door mijn baas dat ik het bij mensen niet vraag ik gewoon mijn baan kwijt ben.
  Snap dat het vervelend is, maar vanaf je 14e(geloof ik) ben je ook wel verplicht een Id bij je te hebben..

  • Ja je hebt ook gelijk hoor. Ik ging alleen ff snel boodschappen doen met pinpas en bonuskaart… Maar vraag jij 't dan ook altijd aan mensen van rond de 30 etc? Moet dat ook?

  • Anoniem zegt:

   Ik ben teamleider geweest bij de Albert Heijn. De regel is dat je iedereen (ook groepen) tot de 21 om legitimatie moet vragen (vanaf januari is dit iedereen tot 25!). Als 16 jarig meisje is het natuurlijk niet moeilijk te zien of iemand 15 of 20 is, maar het is redelijk lastig om in te schatten of iemand 20-21-22 is. Vandaar dat er bij ons eigenlijk altijd werd gezegd: Leg voor jezelf de leeftijd wat hoger, dus vraag iedereen tot de 25 om legitimatie. Er worden namelijk redelijk vaak controles gedaan door andere AH filialen of de Voedsel en Waren Autoriteiten. Mocht je bij de controle door de VWA niet goed naar een ID hebben gevraagd, kan je als caissiere je baan verliezen en de winkel krijgt een boete van een aantal duizend (!) euro. Na de derde boete moet de winkel alle alcohol en tabak uit de winkel halen en kun je dus de winkel wel sluiten. Dit is de reden dat er zo streng gecontroleerd wordt bij de kassa's.

   Natuurlijk kan dit voor lastige situaties zorgen, maar de caissiere heeft in dit geval niet verkeerd gehandeld. Het is namelijk ook zo dat wanneer je om een ID hebt gevraagd, je diegene niet met alcohol de winkel uit mag laten gaan als hij/zij deze niet bij heeft. Ook niet als je aangeeft 23 te zijn. Zou dit namelijk wel gebeuren, dan kan iedereen gaan zeggen dat ze 21-22 zijn en dan heeft de hele regel geen zin meer.

   Hopelijk snap je nu de positie van de caissiere een beetje ;-). Hoe dan ook snap ik dat het heel vervelend is als je even snel naar de winkel rent met alleen een pinpas en bonuskaart!

  • Thanks voor je uitgebreide reactie! EN hoewel ik het allemaal wel snap, vind je niet dat de regel dat gewoon krom is? Zij hebben hun werk goed gedaan en als ze dat niet doen, krijgen ze een boete, maar hallo; het is toch belachelijk dat iemand van 23 daardoor niet 1 flesje rood mee kan krijgen? Dan is er toch iets mis met de regel….?:P En gek genoeg krijg ik 't bij andere supermarkten wel allemaal gewoon mee..

  • Anoniem zegt:

   De regel is naar mijn idee inderdaad ontzettend krom. En ik denk dat het bij de Albert Heijn extra streng gaat omdat zij ook aan interne controles doen. Veel andere supermarkten doen dat niet. Dan heb ik het dus over de controles van andere filialen..

   Het lullige hier van is wel dat de winkel geen boete krijgt wanneer een caissiere niet "goed" naar legitimatie vraagt, maar dat deze caissiere wel een officiele waarschuwing krijgt.

   Al met al komt het er op neer dat de regel kut is voor de klant, de caissiere en de winkel ;p

 • Anoniem zegt:

  Jaaa ik was ook dinsdag in de Ziggo Dome bij Johnny! Hij was inderdaad echt goed, wel jammer eigenlijk dat er geen staanplaatsen waren.

 • Anoniem zegt:

  Die meiden bij de ap moeten dat doen, omdat ze anders hoge boetes riskeren voor zowel hunzelf als de ah. Stom inderdaad, maar zo is het nu eenmaal. Gewoon je rijbewijs of id standaard in je portemonnee doen, scheelt een hoop gedoe. Leuke blog though!

 • Bij de Lidl had ik ook een keer een akkefietje. Een meisje van 12 (zo zag ze eruit) commandeerde mij toen dat ik mijn tas (waar alleen mn portomonnee in zat) open moest maken om deze te ''controleren''. Echt gênant en irritant als pubers je zo behandelen hoor.

  • Anoniem zegt:

   Zelfde soort ervaring gehad bij de Aldi…. bij de kassa had in eerste instantie zoiets van oh, doen ze spullen hier inpakken voor je… tot ik er later ineens over nadacht van … wtf werd ik zojuist als crimineel gezien ….

   Nog droger was mijn ervaring bij de Lidl, sta ik daar ook met boodschappen inclusief een fles wijn… kassameisje tegen cheff die toezicht stond te houden "hoe oud is hij?" fluisterend. chef: "bij twijfel ID vragen" dus ik hoorde dat, pak vast rijbewijs erbij … pakt ze rijbewijs aan … begint ze op haar vingers te tellen 1988, 1989, 1990 …. dacht echt die is niet goed … A … rijbewijs = 18 en seriously .. jaartallen op je vingers aftellen?!

 • Anoniem zegt:

  Aaah ik ben woensdag bij JM geweest! Het was awesome. Voorprogramma heb je niet heel veel aan gemist, het was niet slecht maar ook niet bijster goed.
  AH is echt belachelijk bezig met die leeftijdscontrole. Laatst deed ik de wekelijkse boodschappen voor mn moeder, grote kar vol met boodschappen voor 4 personen. Ik had zelf een klein flesje rode wijn meegenomen, ik moest gewoon serieus mn ID laten zien terwijl ik minstens 5 jaar ouder was dan de cassiere. Waar dacht ze dat ik heen ging met die kar boodschappen? Je bent dus niet de enige!

 • De AH slaat echt door in die leeftijdscontrole. Mijn vriend (26, 2 meter lang, breed, flinke baard) kreeg laatst ook geen bier mee omdat hij zijn ID niet bij had.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *