Italiaans: Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella, basilicum, spinazie en pijnboompitten

Oooooh hallo! Vanavond heb ik zoooooo heerlijk gegeten. Vanmiddag bedacht ik me dat ‘t echt weer tijd werd voor een maaltje van 5 sterren (means: SUPER lekker) maar ik had nog niet echt een idee wat ik zou maken. Eigenlijk wilde ik dikke vette hartaanval-hamburgers eten, maar daar had ik ‘s middags al geen zin meer in. Het zou een pasta worden, maar wat voor één wist ik nog niet.. Na een beetje bladeren in verschillende kookboeken en googelen bedacht ik dat ik wel een pasta kon maken met gehaktballetjes en mozzarella. Dus dat deed ik:) Let op; de ingrediëntenlijst is langer dan anders, maar het is god-de-lijk, dit recept. God-de-lijk!

Nodig voor één persoon, enorme portie (als je voor twee personen maakt kun je dezelfde hoeveelheden nemen, alleen gehakt, paneermeel en oregano verdubbelen): 200gr half om half gehakt – 1 eetlepel oregano – 2 eetlepels paneermeel – 40gr pijnboompitten – 250ml gezeefde tomaten – 125gr mozzarella (merk Garofalo is een aanrader!) – 100 gr spinazie a la crème – 15gr verse basilicum – 8 snoeptomaatjes – volkoren spaghetti (note: je kunt zelf nog iets pittigs toevoegen, bvb een rood pepertje)

Meng het gehakt met de paneermeel en oregano en kneed er balletjes ter grootte van een pingpongbal van. Ik had met deze hoeveelheden 6 balletjes. Bak de gehaktballetjes eventjes rondom dicht in een pannetje met olijfolie. Vet een grote ovenschaal in met olijfolie en schenk er de gezeefde tomatentoestand in. Je neemt een grote ovenschaal, zodat de saus een dunne laag is en niet te hoog staat. Haal de gehaktballetjes uit de pan en doe ze in de ovenschaal in de tomatenprut. De balletjes zijn nu nog niet gaar, maar dat komt straks als ze in de oven gaan. Halveer de snoeptomaatjes en verdeel ze in de ovenschaal. Hetzelfde doe je met de spinazie a la crème die nog bevroren is. Je plukt de bladeren van de verse basilicum en doet ook die in de ovenschaal. Zorg ervoor dat ze goed in aanraking zijn met de saus. Dan top je alles af met de mozzarella, die je in stukken scheurt, en wat pijnboompitten. Dit gaat 20 minuten op 180C in de oven. Ondertussen kook je de spaghetti in 8-10 minuten gaar. Serveer de saus met gehaktballen en mozzarella op je spaghetti en ga genieten van een supppppppper lekkere maaltijd.

Alles bij elkaar was het echt geweldig lekker. Ik zou, als je dit na gaat maken, me echt precies houden aan dit recept en zelfs dezelfde producten gebruiken, want de smaak was echt totaal perfect zo. De gehaktballetjes waren heerlijk smakelijk en totaal niet droog, de mozzarella was verrukkelijk en zacht en goed van smaak. En de rest was ook gewoon echt super lekker. Dit is zeker een recept om te onthouden en vaker te maken! Ook goed voor als je bijvoorbeeld met veel mensen eet; dan kun je een hele grote ovenschaal ermee vullen en gewoon veel gehaktballetjes maken. Bovendien is het vet lekker en ziet ‘t er ook wel prima uit! Leuk voor een etentje dus. Mmmmm! Oh en wat ik ook te cool vond; je kunt van Iglo spinazie a la crème voor 1 persoon kopen, uit de vriezer! Super handig omdat je dan niet nog weken met een enorm bak spinazie in de vriezer zit. Maar dat ter zijde 😉

Veel ingrediënten dus, maar totally worth it! Lijkt ‘t je wat?

Misschien vind je dit ook lekker:


47 reacties op “Italiaans: Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella, basilicum, spinazie en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *