Hi allemaal! Vanavond maakte ik pasta met ricotta-gehaktballetjes en courgette-roomsaus. En het was ver-ruk-ke-lijk.
Je maakt gehaktballetjes door 150 gram gehakt, een half zakje pijnboompitten, wat verse basilicum (fijngesneden) en een eetlepel ricotta te kneden tot kleine balletjes. Deze balletjes bak je in 10 a 15 min gaar in een braadpannetje. Ze vielen bij mij een beetje uit elkaar. Ondertussen maak je de courgettesaus door 1/3e courgette in stukjes te snijden en met een teentje knoflook op te bakken. Dan doe je twee eetlepels ricotta erbij in de pan en dit pureer je. Voeg eventueel wat water toe om het te verdunnen. Dan snij je wat cherrytomaatjes en die maak je even warm in de pan met de inmiddels gare gehaktballetjes. En ondertussen moet je ook nog pasta (verse tagliatelle met kruiden) koken. 🙂
Dan doe je de pasta op je bord, daarop de gehaktballetjes (en alle prut die eruit is gevallen; ik had veel losse pijnboompitjes in de pan). Daarop de courgette-roomsaus en je topt af met wat parmezaanse kaas.
Het lijkt een hele klus, maar het was eigelijk heel simpel. En heel erg de moeite waard, want ik vond het heerlijk.
Misschien vind je dit ook lekker:
Mariska - Salt & Sugar zegt:
Dit lijkt me echt lekker, vooral die balletjes!
leonie zegt:
Ja, ze vallen vreselijk uit elkaar maar de smaak blijft ZO goed!
Simone -lifeofsimone- zegt:
Oh jam, lijkt me lekker!
leonie zegt:
Is het ook!