Rijstpasta met gerookte zalm, avocado en sojasaus

Hi there! Oh jongens, wat een week weer. Ik ben van alles (werkgerelateerd) aan het doen en ik kom gewoon bijna niet toe aan avondeten. Terwijl ik jullie zo graag vertel over m’n prakje ‘s avonds, haha. Maar goed. Ik at dinsdag (welke dag is het vandaag?) geloof ik deze rijstpasta met zalm en avocado en het was lekker. En heel makkelijk, want ik had dus amper tijd. Let je op?

Nodig voor één persoon: 1 pak gerookte zalm – 1,5 avocado – 1 blokje rijstpasta (werkt net zoals met noedels) – een flinke scheut sojasaus – sesamzaadjes ter decoratie – waarschijnlijk ook lekker: wakame erbij

Snijd de avocado in stukjes en bak die in (kokos)olie eventjes een beetje bruin. Kook de rijstpasta in slechts een paar minuten gaar. Op de verpakking staat niet hoe lang, maar je proeft dat de bite na een paar minuten (2 ofzo?) al goed is.

Roer de pasta door de avocado en serveer de zalm fijngesneden on top. Beetje sesamzaadjes erover en wat sojasaus erdoor en het is klaar.

Is dit nou een volwaardige maaltijd? Niet echt. Het vult wel (enorm!), maar dat komt denk ik omdat avocado en zalm wel echt vet en daardoor machtig zijn. Ik vond het alleen niet echt een enorm bevredigende maaltijd. Niet dat ik dacht; ooooh dit was lekker. Meer: prima, ik heb gegeten. Als dit recept je een klein beetje aanspreekt, kun je beter deze variant maken met tofu en wakame!

Wat zou jij er nog aan toevoegen?

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

9 reacties op “Rijstpasta met gerookte zalm, avocado en sojasaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *