Wraps met tikka masala, aubergine, mango, alfalfa en mango chutney

Goedemiddag leuke mensen! Gisteravond zou ik eigenlijk uit eten gaan met de Cityguys, maar dat moest ik (door pds) helaas cancelen. Dan maar zelf de keuken in. Ik maakte een vrij verrukkelijk maaltje waar ik nog vét veel van over hield. Man, wat was dit geslaagd. Tikka Masala, maar dan in een wrap. Is een goed idee!

Nodig voor twee personen (ik had dit dus voor één, maar was echt te veel): 200gr kipfilet – 1/2 pot tikka masala – paar theelepeltjes mango chutney* – 1/2 aubergine – twee flinke plukken alfalfa – 10 cm komkommer – 1/2 mango – 2 grote wraps – eventueel: yoghurt

*Dit is echt een fantastisch product. Het is een vruchtenpuree (van mango dus), met allemaal specerijen erdoor, waardoor het lekker kruidig en pittig smaakt. Echt lekker!

Snijd de aubergine in stukken en bak met olijfolie in de pan totdat de stukjes mooi gegrild zijn. Snijd in de tussentijd de kipfilet in reepjes. Haal de aubergine uit de pan en bak vervolgens de stukjes kipfilet in diezelfde pan bijna gaar. Voeg dan de saus toe en laat de kip hier nog even in gaar koken. Als je de saus te dik vindt kun je ‘m een beetje verdunnen met yoghurt! Is een lekkere, frisse, toevoeging.

Snijd in de tussentijd ook de mango en komkommer in kleine blokjes. Voeg de aubergines toe aan de saus met kip en bak de tortilla’s in een droge koekenpan een paar minuutjes zodat ze warm en knapperig worden.

Leg de tortilla op je bord en verdeel er wat kip met saus en aubergine over. Top dat af met komkommer en mango, flats er wat theelepeltjes mango chutney over en eindig met alfalfa. Voeg de tortilla’s dicht als een soort pakketje en steek er een prikkertje door. Nu zat mijn tweede tortilla veel te vol, dus die kreeg ik niet eens gevouwen (misschien kun je ook wel gewoon 4 tortilla’s gebruiken ipv twee), maar ik kreeg ‘m ook niet op, omdat ik veel te veel had gemaakt voor één persoon.

Maar mennn, wat vond ik dit chill. Niet het allerlekkerste voedsel op aarde, maar wel echt 4-sterren lekker. Een hele vullende maaltijd, met lekker veel van alles; veel smaak, veel structuur, veel groentes. Love it! En echt belangrijk voor de volle beleving van dit recept is dat je de wraps in de pan bakt, ipv in de magnetron opwarmt. Dit geeft zo veel verschil in smaak!

Ik vond het een succes. Ik hoop jij ook! Laat je het even weten als je het klaar hebt gemaakt?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

4 reacties op “Wraps met tikka masala, aubergine, mango, alfalfa en mango chutney

  • MiriamH zegt:

    Er was eens een meisje helemaal verknocht aan de Chiapatti’s van Knorr. Haar wereld stortte in toen Knorr deze favoriet uit het assortiment haalde. Jaren en jaren is dit meisje op zoek geweest naar een alternatief. Toen kwam daar gewoon een studentje met een gewoon reseppie. Zag er lekker en makkelijk uit. Het meisje maaktehet reseppie en sprong een gat in de lucht. Want dit lijkt best wel heel erg veel op de geliefde chiapatti’s van vroeger. Ze vrat zichzelf een voedselcoma en leefde nog lang en gelukkig 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *