Knetterlekkere kaasfondue

Goodmorning! Gisteren aan het einde van de middag kwam ik tot de heugelijke ontdekking dat het de hele dag al Kaasfondue-dag was. En ik had geen idee. En hoewel ik een paar weken geleden voor het eerst ooit kaasfondue at, vond ik het nu wel weer tijd om wat worteltjes in een pan met gesmolten kaas te douwen.

Maar… Ik had sportplannen. Zat zelfs al in m’n sportoutfit. Klaar om naar Bodybalance te gaan. Ik had m’n honger al proberen te stillen met droge rijstewafels, maar het mocht niet baten. Bovendien bleef de kaasfondue in m’n hoofd zitten en had ik bijzonder weinig zin in sport. Kaasfondue – sport. Kaasfondue – sport. Guess what? Ik ging lekker fonduen.

Nodig voor twee personen: 1 zak AH Excellent kaasfondue – 2 dl witte wijn – 1/2 citroen – beetje nootmuskaat – worteltjes – courgette – brood – 1 eetlepel maizena

Doe de geraspte kaas van de kaasfondue in een pan met een dikke bodem. Meng maizena met de witte wijn en citroensap en voeg dit toe aan de fondue. En nu: roeren, roeren, roeren. Totdat je een mooie gelijkmatige kaasfondue hebt. Doe bij het opdienen een beetje nootmuskaat erdoor en prik er rauwe worteltjes, rauwe courgette (lekker!) en stukjes stokbrood in. Eet smakelijk!

VET LEKKER.

Oh en ik had geen fonduesetje dus ik at gewoon uit de pan, en als je een beetje snel eet dan blijft je kaas best lang gesmolten. 😀

’s Avonds maakte ik de uitzonderlijke situatie mee van misselijkheid na eten. Ik eet mezelf nóóit misselijk en ik kan echt veel eten, maar deze kaasfondue nekte me. Knock out op de bank. Met Girls. En de nieuwe Designated Survivor. Conclusie: geen plannen maken na kaasfondue.

Oh en tip: kaasfondue is vega. Als je dus moeite hebt om één keer in de week vega te eten (omdat dat echt heel erg veel beter is voor de wereld), bedenk je dan dat je bijvoorbeeld één keer in de week gaat kaasfondues. Opeens zo’n slecht idee nog niet, toch?

Hoe maak jij ‘m ’t liefst klaar?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

10 reacties op “Knetterlekkere kaasfondue

  • Karlijn zegt:

   Dat is wel het gebruikelijke recept. Maarrr het kan ook met appelsap! Toen ik het hoorde dacht ik ieeeeh, maar het smaakt echt lekker en zoals het hoort!

 • Het was echt AWESOME ????????
  Ik had brood, rauwe bloemkool, puntpaprika en ofcourse de bugles! Het is zeker net zo lekker als met smeerkaas, misschien wel lekkerder. Je moet echt een keer een blog schrijven over kaasfondue met bugles 🙂

 • Ik maak de kaasfondue altijd zelf. jong, oud, blauwe kaas met wat wijn. en roerenroerenroeren. Ik eet er altijd fruit bij zoals banaan,ananas,druiven en nachochippies. En natuurlijk stokbrood.

  zelf maken is sowieso beter dan uit een pakje:)

 • Ik ga vanavond proberen om bugles in de kaasfondue te doen. Ik ben gek op bugles met smeerkaas en gek op kaasfondue. 1 en 1 is 2 so who knows.

 • Alleen jammer dat zo’n grote hoeveelheid kaas niets beter is voor het milieu dan een stukje vlees 😉
  Maar alsnog, lekker!

  • Jaja, ja daar heb je misschien een punt… Hoewel ik hier nog nooit iemand over heb gehoord en ik ook niet denk dat men dit 1 op 1 over gaat nemen, massaal 😛

  • Het is zeker wel beter; veel beter zelfs. Is het ook goed? Nee, dat zeker niet. Maar toch, als de andere optie vlees eten is, dan is kaas al een hele stap vooruit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *