Leo’s leven: kaasfondue aan huis, Morris & Teddy en tandjes

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 10 november! Vandaag praat ik je bij over m’n afgelopen dagen die in het teken stonden van opruimen, kaasfondue aan huis, heel veel Morris & Teddy-interactie, doorkomende tandjes, een uitje met de bakfiets en eetclub in Haarlem. Lees je mee?

Dinsdag:
Dinsdag was een heer-lijke werkdag. Snorrie ging naar de opvang en Jan naar kantoor, dus ik had het huis voor mezelf. Ik had een duidelijke planning en ook wel wat vrije tijd en besloot meteen om 9 uur gebruik te maken van die vrije tijd, door m’n nieuwe hobby uit te oefenen: overdag chips eten op de bank. ZO idioot dit, maar het is ook zooooo’n genot. Een soort van ultiem gevoel van vrijheid; een gevoel van ‘niemand vertelt me wat te doen’. Waarschijnlijk als reactie op m’n nieuwe leven dat in het teken staat van zorgen voor iemand anders en dat heel leuk vinden, maar er ook door opgeslokt worden. En als ik dan even off duty ben, dan ga ik er ultiem voor om even voor mezelf te kiezen. Met Doritos Paprika en Expeditie Robinson. En de jaloeziën op standje ‘niet naar binnen kijken’, want ik schaam me wel diep voor deze dinsdagochtendactiviteit. Maar goed.

Na m’n chips& televisiesessie om 9 uur ’s ochtends, was het om half 11 tijd om aan het werk te gaan. Tot ik langs de badkamer liep en bedacht dat ik ook in bad kon. Dus zo geschiedde, hahaha.

zwarte bruisbal is geen aanrader

Oké om 12 uur ben ik uiteindelijk toch aan het werk gegaan en hield ik me bezig met een reels video maken, een campagne aanpassen, m’n dagboek schrijven, een artikel aanpassen voor een andere samenwerking, een blog over de kleuren verf hier in huis publiceren, story’s live zetten voor een samenwerking én m’n mailbox bijwerken.

Ik maakte een video over hoe ik dit babyproof-kapsel maakte en die werd al bijna 100.000x bekeken!

Om 4 uur moest ik in de stad zijn om kaasfondue af te halen en dat vond ik een mooie eindtijd voor m’n werk van vandaag. Bij het oudste restaurant van Haarlem scoorde ik twee soorten kaasfondue met rauwkost en Turks brood, voor een etentje met vrienden die avond.

Om half 5 werd ik gebeld door de opvang om Morris op te halen, want die had geen topdag gehad. Hij heeft last van doorkomende tandjes en had daardoor net ff wat meer aandacht (en bijtringen) nodig dan anders. Dus ik haalde ‘m vroeg op en heb lekker met m’n schatje geknuffeld en gespeeld. Na een hapje en een fles melk lag ‘ie om kwart voor 6 al in bed, want hij was hartstikke moe.

Ik ging verder met de voorbereidingen voor het diner ’s avonds en om 7 uur was Jan thuis en kwamen Paul & Kyr gezellig kaasfonduen.

We hadden kaasfondue gehaald bij In ’t Goede uur en gingen voor de klassieke fondue en de fondue met jopen bier en jeneverbessen. Ze waren allebei super lekker, maar die met Jopen bier was onze favoriet. Ook wordt het geleverd met rauwkost en brood, dus je hoeft zelf echt niets meer klaar te maken. Vet chill!

Het was een vet gezellige avond en we hebben echt super lekker gegeten. Dit is zéker voor herhaling vatbaar.

Dit was mijn diy-fondue situatie: een plankje met kaarsjes, omgedraaide kommetjes als standaard en een rooster uit de oven erop om de pannen op te zetten.

Woensdag:
Op woensdag werd ik vrij slecht wakker na een roerig nachtje waarbij ik om half 3, half 4, half 5, half 6 en half 7 naar Morris moest omdat hij wakker was en huilde. Om 7 uur heeft Jan het van me over genomen, zodat ik nog even een uurtje kon slapen, maar het was evengoed een pittig begin van de dag voor me.

Dit was wel echt geweldig. Er was deze week zo veel interactie tussen Ted en Snorrie. Ze zochten elkaar echt op en Morris was iedere keer zo blij om Ted te zien en te aaien (en in z’n gezicht te slaan met ongecontroleerde baby-bewegingen haha).

Maar goed; chagrijnige Leo dus. Tel daarbij op dat Snorrie ook niet helemaal in z’n hum was en dus wat huilerig en hangerig en dat in combinatie met een regenachtige dag waren dé ingrediënten voor niet zo’n topdag. Door de doorkomende tandjes (waar overigens nog niets van te zien is) sliep Snor ook nog vrij slecht, dus de momenten dát ik ff bij kon komen en zelf nog even een dutje kon doen, waren er niet. Oef, ik vond het echt een pittige dag. En dat lag ook echt aan m’n eigen humeur en niet veerbaar zijn door slaaptekort, maar het was wel gewoon ff wat het was.

Na de laatste middagdut werd m’n schatje opeens toch vrolijk en uiteindelijk hebben we nog een uurtje echt gezellig met elkaar gechillt tot Jan thuiskwam. En die mocht ‘m meteen van me overnemen, want ik moest me klaarmaken voor een dinertje die avond.

Ik stapte onder de douche om mezelf ff om te toveren van rommelige moeder met vet haar in een knot tot fatsoenlijke meid met gewassen haren en om 7 uur sprak ik af met m’n eetclub in een restaurant in Haarlem.

We gingen met vier van de zes meiden eten in Haarlem centrum. Een klassiek Italiaans restaurantje zoals je ze wel kent. Met pizza’s en pasta’s, tiramisu en limoncello. Het was een hele gezellige avond met de meiden en de tijd vloog echt voorbij. VET gezellig. Overigens vond ik het eten niet fantastisch, maar wel prima. Maar ik zou er niet nog eens gaan eten.

Gnocchi met pesto, zongedroogde tomaat en gebakken uitjes. Wel lekker, maar ook een beetje alsof je in je studententijd kookt met random ingrediënten die je nog in huis hebt liggen. Toch?

Donderdag:
Donderdag was het tijd voor m’n vrije dag. De ochtend spendeerde ik met Snorrie die inmiddels veeeeeel beter gehumeurd was. En ikzelf trouwens ook, want kleine babymeneer had uitgeslapen tot kwart voor 8 ’s ochtends én was ’s nachts niet wakker geweest. Holycow, wat heerlijk om zo weer ff bij te slapen.

We hadden een rete gezellige ochtend, met als hoogtepunt een fietstochtje met de bakfiets terwijl thuiswerkende Jan meerende om ook ff aan zijn wekelijkse hardloopdoel te voldoen. VET gezellig was dit.

Om 1 uur ging Morris naar de oppas en was het tijd voor mijn vrije middag. ZO luxe vind ik dit. Ik heb lekker geluncht op de bank met een aflevering van Virgin River en heb me daarna uren vermaakt met huishoudelijke taken. Ik ruimde de badkamerlades op, sorteerde het glaswerk en statiegeldblikjes, bracht orde in de buitenkussens-chaos en zocht ff Morris z’n kleertjes uit die hij wel en niet meer past. Heerlijk, zo’n middag.

Om 5 uur haalde ik m’n schatje weer op en was het tijd voor z’n eerste portie pasta! Ik ben deze week van start gegaan met hapjes uit de supermarkt en tot nu toe is het echt een vette hit Hij vindt knuipfruit echt verrukkelijk en leuk om zelf te eten en de pasta met kaas en tomatensaus van gisteravond was ook echt een hit. ZO leuk deze fase!

’s Avonds maakte ik voor ons zelf een lekkere risotto klaar, terwijl Jan Morris op bed legde. Daarna was het tijd om een Q&A te houden op Instagram, waarbij ik allemaal vragen beantwoorde rondom het thema interieur. Maar Instagram had een soort bug waardoor ik de vragen maar moeilijk kon inzien en uiteindelijk heb ik na een stuk of 10 vragen de handdoek in de ring gegooid. Niet te doen. Maar er kwamen wel echt vet leuke vragen binnen, dus ik ga deze Q&A binnenkort gewoon nog eens dunnetjes overdoen.

Om 9 uur had ik een yogadate met mezelf en om 10 uur lag ik lekker zen in bed.

Inmiddels is het een regenachtige vrijdagochtend en heeft Snorrie het heel goed gedaan vannacht. Wel had ie opeens om 12 uur totale paniek; iets wat we nog niet eerder mee hebben gemaakt. HUILEN joh, terwijl er niets anders was dan anders. We vermoeden dat hij heeft gedroomd ofzo? Maar geen idee. Na een kwartiertje knuffelen en luier verschonen ging ‘ie wel weer rustig slapen tot half 6. 😀

Anyway; vandaag is een leuke dag, want ondanks de regen heb ik fijne plannen. Zo ben ik de ochtend aan het werk terwijl Jan met Morris is en gaan we vanmiddag met z’n drie naar Amsterdam voor een fotoshoot. Morris komt in de weekendbijlage van een krant, samen met mij :D. Erg veel zin in!

Dit weekend gaan we naar vriendin in Velp en komt een vriendinnetje op bezoek, maar verder is het rustig en ongetwijfeld regenachtig. Ik hoop dat we binnenkort weer ff met Snor kunnen zwemmen, want dat is echt een ideale bezigheid op regenachtige dagen, alleen kan het pas als de tattoo’s van Jan en mij goed geheeld zijn haha. Nou goed, komt wel.

Ik spreek je dinsdag weer. Fijn weekend!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL schattig hoofdje verstopt zit :D.

3 reacties op “Leo’s leven: kaasfondue aan huis, Morris & Teddy en tandjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *