Leo’s leven 187: vier verjaardagen in één weekend & voor het eerst in het supermarkt babyschap

Goedemiddag fijne mensen van het internet! Het is dinsdag 7 november en ik ben erg laat met het schrijven van mijn dagboek, maar dat komt omdat ik vanochtend ontzettend druk was met badderen en chips eten op de bank. Mijn nieuwe hobby, als ik ff een momentje voor mezelf heb. Een gezonde ontwikkeling? Neen. Maar wel erg lekker en ach; het is ook mijn herfstige dinsdagochtend.

Anyway; ik zit inmiddels achter m’n bureau en heb al wat lekkere content online gezet – zoals een blog over alle verfkleuren hier in huis en een reel over m’n nieuwe momkapsel van vandaag – en nu is het hoog tijd om je ook nog even bij te praten over mijn afgelopen weekend.

Dit weekend vierden we namelijk maar liefst VIER verjaardagen, Jan’s beppe werd 95, mijn ene neefje 1, mijn andere neefje 7 en m’n moeder was ook jarig. Hoppaa; een groot verjaardagsweekend dus. Verder praat ik je bij over een avondje uit in Haarlem, m’n eerste bezoek aan het babyschap in de supermarkt en ik moet natúúrlijk nog even antwoord geven op de GTST-waardige-cliffhanger omtrent de babywas in de met rode-permanent-marker-vervuilde wasmachine. Let’sssss dagboek!

Vrijdag:
Vrijdag was een heerlijke werkdag. Ik begon op tijd en hield me bezig met m’n dagboek, mailbox en heel veel losse eindjes die ik écht ff weg moest werken.

Om half 11 had ik een interview bij Vooges in Haarlem om te praten over mijn fertiliteitstraject en kinderwens voor een item in het tijdschrift van het FD. Dit komt ergens einde jaar uit!

Rond 12 uur nam ik Morris van Jan over, zodat Jan naar een werkafspraak in Amsterdam kon, terwijl ik een paar uurtjes met Morris bezig was. Hij lag twee van de vier uur te tukken, dus dat was top. Zo kon ik ondertussen toch nog ff werken én wat wasjes doen.

Het was tijd voor m’n eerste wasje na het permanent-marker-incident en het was een gekleurde babywas, waarvan ik hoopte dat het er niet allemaal lichtroze uit zou komen. Ik had de wasmachine inmiddels 4x gewassen op 90C met een vaatwasblokje en de laatste witte kussenhoes die ik erin had gestopt was er maar minimaal lichtroze uitgekomen, dus fingers crossed.

En gelukkig kwam het goed! De was heeft weer een normale kleur en dat betekent dat m’n permanent-marker-incident maar één was echt verneukt heeft en verder is het met een sisser afgelopen. Alcohol (om de vlekken te verwijderen) to the rescue!

Tot 4 uur heb ik gezellig met Snorremans gechillt. We lazen (lees: aten) boekjes en hebben ff een stukje gewandeld.

Om 4 uur nam Jan ‘m weer van me over en kon ik verder met werk. Zoals ik al schreef was het een dag van losse eindjes oplossen. Ik had de hele week een soort van glazig naar m’n computerscherm en agenda gekeken en liep ontzettend achter met een aantal werkdingen. Tijd om dat even in te halen en weer even on top of my game te zijn.

Om half 6 was ik klaar en was het tijd om me gezellig aan te kleden voor m’n avondplannen. Ik ging samen met drie vriendinnen eten bij Five Brothers Fat in het centrum en trok voor de gelegenheid een glittershirt aan. :D.

Bij Five Brothers Fat had ik een heerlijk avond met een hele lekkere Chardonnay, hele lekkere hapjes en heel fijn gezelschap. Ergggg genoten. Yay!

Zaterdag:
Op zaterdag waren we al vroeg wakker met z’n allen. Snorrie wilde na 6 uur niet meer slapen en dus stond Jan met ‘m op (ik had de nachtshift gedaan), terwijl ik me nog één keer omdraaide.

Om 8 uur werd ik wakker met de strepen van m’n matras in m’n wang (teammmm buikslapen!) en had ik wel ff zin in een klein wandelingetje. Voor mij om wakker te worden, voor Morris om ‘m wakker te houden. We wilden ‘m niet voor 9 uur op bed hebben, maar hij kan nu ongeveer 2,5 uur wakker zijn tussen slaapjes en aangezien hij al om 6 uur wakker was, was dat een uitdaging. Maar! Een verandering van omgeving kan dan ff helpen om ‘m wakker te houden, dus we liepen een klein rondje in de buurt.

Om kwart over 9 ging Snorrie naar bed en om 10 was ‘ie weer wakker. Perfecto!

Ik haastte me ondertussen naar de stad om cadeautjes te kopen voor allemaal jarigen dit weekend en Jan bleef thuis met Morris chillen, terwijl vrienden Paul & Kyr gezellig koffie kwamen drinken.

Om 1 uur moesten Jan, Morris & ik in de auto zitten richting het Noorden, voor een flink verjaardagsweekend. En dat lukte dankzij de hulp van Paul & Kyr die even op Morris letten terwijl wij van alles inpakten voor een nachtje weg.

Onze eerste stop was Opeinde, waar we de verjaardag vierden van Jans Beppe die 95 was geworden.

Nee, wij voeren onze baby natuurlijk geen bier, maar deze kleine boef is echt zooooo gefixeerd op AL het eten en drinken dat wij consumeren; het is echt heel cute om te zien hahaha.

De volgende stop was Groningen. Op Morris z’n einde middag slaapje reden we naar mijn zus om daar de nacht te overnachten. Morris was inmiddels behoorlijk aan het einde van z’n humeur en hebben we dus maar snel op bed gelegd. Jan kocht ondertussen de McDonald’s leeg om ons drieën te voorzien van avondeten voor een heel weeshuis. HEERLIJK.

Zondag:
Op zondag werden we na een roerige nacht waarbij twee baby’s om de beurt ’t op een huilen zetten wederom vroeg wakker en zaten m’n zus en ik samen om 7 uur in de woonkamer met baby, haha. Jan kon nog ff uitslapen, want die had de nachtshift gedaan en die was pittig geweest.

Maarrr Sas en ik vermaakten ons uitstekend met de twee kleintjes. De twee neefjes schelen een half jaar in leeftijd en ze zaten zoooo lief met elkaar te spelen. Echt geweldig was dit :D.

Als cadeautje had ik voor m’n neefje kleren gekocht, met het idee dat Morris die over een tijdje mooi weer van ‘m over kan nemen 😀 Dat noem ik nog eens duurzaam ;-).

Om 12 uur ging Snorrie weer naar bed voor z’n middagdutje en hadden Jan en ik ff het rijk voor onszelf, omdat we de verjaardagen van twee van m’n neefjes én mijn moeder gingen vieren op een andere locatie in Groningen, waar m’n zus alvast naartoe was. En dat betekende dat Jan en ik opeens even 1,5 uur voor ons zelf hadden, terwijl Snorrie lekker lag te snurken in z’n Deryan tentje. Heeeeeerlijk!

Daarna was het even twee uurtjes tijd voor een heleboel verjaardagsfeestjes met een snoeptaart, een hilarische act van de Beppe van m’n neefjes en heel veel gezelligheid met fijne mensen. Jaa dit was echt een gezellige middag. Maar! We moesten ook op tijd weer op huus an…

Want Snorrie vond het allemaal wat veel dit weekend met allemaal nieuwe gezichten, veel autoritten, een clown en gezelligheid met z’n nichtjes en neefjes, dus op zijn einde middagdut van zondagmiddag reden we terug naar Haarlem. En die rit ging echt super goed! In z’n eerste maanden wilde Morris echt niets weten van autorijden, maar inmiddels is ‘ie ietssss minder klagerig achterin. Echttt fijn.

Eenmaal thuis had ik Tedmans echt ontzettend gemist, ook al waren we maar een nachtje weg geweest.

Snorrie ging snel naar bed, ik dook de keuken in om nog ff en maaltijd van Green Chef klaar te maken en daarna sprong ik onder de douche om zelf ook ff het drukke weekend achter me te laten. Ik vind dat echt zoooo goed werken; letterlijk even onder een straal water gaan staan met je hoofd om drukte van je af te laten glijden. Heerlijk!

Daarna kropen we op de bank met Ted en de laatste afleveringen van Sex Education. Heerlijk!

Maandag:
Op maandag werd ik helemaal lekker georganiseerd wakker. Het was tijd om aan het werk te gaan en doordat ik vrijdag zo’n dag had gehad waarop ik allemaal losse eindjes had opgelost, begon ik maandag zeer overzichtelijk aan m’n week.

Ik nam ruim de tijd om m’n week goed in te plannen, leverde een preview aan voor een campagne, mailde met een fotograaf over een shoot bij ons thuis en met een samenwerkingspartner over onze wintersport in het voorjaar, maakte foto’s van onze stalen deur voor het inspiratieboek van noknokdeuren.nl en schreef het recept uit voor de heerlijke gnocchi met pecorino die ik vorige week had gemaakt.

Aan het einde van de middag ging ik ff boodschappen doen voor de hele week. Tijdens het financiën bijwerken van vorige week, kwamen Jan en ik erachter dat we weer veel te veel geld uitgeven en een van de potjes waar we echt wel ff een verbeterslag kunnen slaan is in het potje boodschappen. Dus; het is weer tijd voor weekboodschappen (daardoor gaan we minder naar de bakker & het koffietentje om de hoek) ennnn ik moet weer wat vaker m’n boodschappen bij verschillende supermarkten doen. Zo is de Vomar bij ons om de hoek wel echt een stuk goedkoper dan andere supermarkten waar ik graag naartoe ga. Maar ik vind de beleving van deze Vomar ook echt vreselijk. Maar goed; even niet aanstellen en gewoon gaan, want ’t scheelt onderaan de streep behoorlijk.

Overigens was dit ook de eerste keer dat ik een bezoek bracht aan een voor mij nieuw schap in de supermarkt: het babyschap. Naast de hapjes die ik zelf voor Morris maak, wil ik ook gaan experimenteren met supermarkthapjes. Vooral omdat de portie veel groter is dan wat we zelf aan Morris geven, dus ik ben benieuwd hoe dat zal gaan :D. Daarnaast vind ik het wel een leuke manier om wat inspiratie op te doen voor hapjes die ik hierna zelf voor ‘m kan gaan maken. Zin in!

Eenmaal thuis was m’n georganiseerde dag nog niet ten einde, want ik besloot ook nog ff om de koelkast op te ruimen – heeerlijk – en daarna dook ik de keuken in om wederom een Green Chef maaltje klaar te maken. Mjam!

’s Avonds kroop ik op de bank met Virgin River, terwijl Jan op kantoor overwerkte en om 9 uur hadden we in de woonkamer een yoga-date met Adriene op YouTube. Heerlijk!

Om 10 uur lag ik in bed met een leesboek en daarna heb ik een nacht ongestoord doorgeslapen tot 7 uur vanochtend. GOD, wat lekker.

Inmiddels is het dinsdagmiddag 3 uur en moet ik me haasten om m’n werk op tijd af te hebben. Om 4 uur heb ik een afhaalafspraak in de stad om kaasfondue op te pikken voor een dinertje met vrienden vanavond. ZIN IN!

Morgen heb ik een dagje met Morris, morgenavond ga ik Italiaanse eten met m’n eetclub en donderdag staat er nog weinig op de planning. Ik praat je er vrijdag over bij, maar ik moet wel ff kijken hoelaat allemaal, want ik heb vrijdag een shoot en een boekenmeeting én m’n gewone werk, maar dat komt allemaal wel goed.

Thanks voor het lezen van mijn dagboek en tot vrijdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *