Geweldige gnocchi met pecorino, boerenkool en garnalen

Joejoeee! Hallo leuke mensen en welkom bij een ongelofelijk lekker recept voor gnocchi met pecorino in een romige saus met mascarpone, knoflook en boerenkool. Ja het klinkt misschien allemaal niet direct fantastisch, maar oh oh oh wat heb ik lekker gegeten.

Het recept van vandaag is super simpel, heel snel klaar en ongelofelijk lekker en daardoor helemaal gewoonwateenstudentjesavondseet.nl-proof. De inspiratie voor dit recept haalde ik uit dit boek (gnocchi met romige boerenkool van pagina 65), maar ik heb het een beetje naar m’n eigen hand gezet door minder knoflook te gebruiken en door de toevoeging van pecorino (in plaats van parmezaan), garnalen en rucola. Ben je nog niet bekend met pecorino? Dat is een hele lekkere zoute kaas, die het meeste lijkt op parmezaanse kaas. Doordat het lekker zout is hoef je geen extra zout meer toe te voegen in dit recept voor gnocchi met pecorino.

Voordat we aan de slag gaan met het recept, wil ik je nog even twee dingen tippen. Tip 1: als je gnocchi eet, bak het dak rauw in de koekenpan met olie of boter, in plaats van het te koken. Op die manier wordt je gnocchi veel lekkerder.

Tip 2: om dit recept snel klaar te maken, maak ik gebruik van een hakmolen. Daarin heb je binnen 10 seconden een harde kaas tot kleine kruimeltjes gemalen, zonder dat je er zelf enige spierbal voor nodig hebt – zoals je bij raspen wel zou hebben. Ik vind het echtttt ideaal en gebruik al jaren deze van Philips in mijn keuken.

Ben je klaar voor een heerlijke gnocchi met pecorino? Aan de slag!

Gnocchi met pecorino, boerenkool en garnalen

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gnocchi
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor gnocchi met pecorino, mascarpone, boerenkool, garnalen en rucola. Binnen no time op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 hakmolen geen must, wel handig

Ingrediënten

  • 150 gr boerenkool
  • 500 gr gnocchi
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr mascarpone
  • 50 gr pecorino
  • 1 citroen
  • 125 gr grote garnalen
  • handje rucola

Instructies

  • Zet een pan kokend water op het vuur. Voeg een snuf zout toe aan het water en doe de boerenkool in de pan. Doe er een ongepelde teen knoflook bij en laat dit 6 minuten koken. Giet daarna af en pel de knoflook.
  • Verhit ondertussen een scheut olie of een klont boter in een koekenpan en bak de rauwe gnocchi op hoog vuur rondom goudbruin. Dit duurt het langste van het hele recept. Ik denk dat je hier zo'n 10-15 minuten mee bezig bent. Schep de pan regelmatig om, zorg dat de gnocchi niet aanbrandt, maar zet het vuur wel dusdanig hoog zodat de gnocchi wel een goudbruin korstje krijgt. Voeg ergens halverwege het bakken – als een paar gnocchi's al mooi goudbruin kleuren- even een scheutje water toe. Dit zorgt ervoor dat de gnocchi van binnen ook wat sneller "gaar kookt".
  • Rasp of hak 50 gr pecorino fijn.
  • Maak in een hoge kom (bijvoorbeeld een maatbeker) een saus van 125 gr mascarpone, 3/4 van de gekookte boerenkool, de gekookte teen knoflook (gepeld en uitgeperst), rasp van één citroen en alle pecorino. Mix dit door elkaar met de hakmolen, de staafmixer of gewoon met de hand.
  • Bak de garnalen 1 minuutje in een koekenpan op hoog vuur.
  • Meng het restje boerenkool dat je ook al gekookt hebt door de gnocchi, zodra de gnocchi klaar is, samen met de gebakken garnalen.
  • Serveer de gnocchi met garnalen in een diep bord met een beetje rucola erbij en een flinke dot romige saus erbij. Roer alles door elkaar zodra je gaat eten en eet dan heeeeeel smakelijk. MJAM!
gnocchi met pecorino

En dan is dit het eindresultaat van je gnocchi met pecorino. Oooooh mensen wat vond ik dit LEKKER. Hoewel je dus 250gr gnocchi per persoon eet (wat vrij veel is), wilde ik nog veel meer eten toen het op was. OH wat lekker. Ik had trouwens wel wat saus over, dus je zou ook nog wat extra gnocchi kunnen maken. Maar ik heb de saus nu zelf bewaard om te gebruiken als… broodbeleg. Ja dat klinkt idioot, maar het was ook gewoon een soort spread geworden, met die lekkere zoute pecorino en toch een beetje gezondheid door de boerenkool, haha. Idioot misschien én erg lekker. Maar de volgende keer maar ik meer gnocchi klaar, want ik vond het echt heerlijk.

Overigens denk ik dat deze saus ook een hit is als bodembelegger voor een plaattaart. Dat zal ik binnenkort nog ff uitproberen. Oh en wat ik óók binnenkort even uit wil proberen is je gnocchi bakken in de Airfryer. Daar las ik goede verhalen over; ik geloof zo’n 15 minuutjes op 180C en je hebt hetzelfde effect als in de koekenpan, maar dan eigenlijk nog simpeler. Ik ben er erg benieuwd naar, dus probeer dat binnenkort even uit en zal hier op mijn blog wel delen hoe het beviel :D.

Ga jij deze gnocchi met pecorino klaarmaken? LEKKER! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en zou het heel leuk vinden als je hieronder een reactie met sterren achter wil laten. Dank je wel alvast!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

gnocchi met pecorino

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

4 reacties op “Geweldige gnocchi met pecorino, boerenkool en garnalen

  • Karlijn zegt:

    Mijn tip, of ja van mn moeder, eigenlijk voor aardappelen, maar geldt ook voor gnocchi, low and slow, dus vuur juist niet te hoog en echt ff laten liggen, niet bewegen, alleen ff eentje checken soms voor de kleur. Minimaal 5 min per kant, dat het echt de tijd krijgt een korstje te krijgen ipv alleen verkleuren zonder knapperig. Aardappelen blijf ik lastig vinden maar de gnocchi lukt al perfect zo 👌👌

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept