Ga terug
+ servings

Gnocchi met pecorino, boerenkool en garnalen

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gnocchi
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor gnocchi met pecorino, mascarpone, boerenkool, garnalen en rucola. Binnen no time op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 hakmolen geen must, wel handig

Ingrediënten

  • 150 gr boerenkool
  • 500 gr gnocchi
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr mascarpone
  • 50 gr pecorino
  • 1 citroen
  • 125 gr grote garnalen
  • handje rucola

Instructies

  • Zet een pan kokend water op het vuur. Voeg een snuf zout toe aan het water en doe de boerenkool in de pan. Doe er een ongepelde teen knoflook bij en laat dit 6 minuten koken. Giet daarna af en pel de knoflook.
  • Verhit ondertussen een scheut olie of een klont boter in een koekenpan en bak de rauwe gnocchi op hoog vuur rondom goudbruin. Dit duurt het langste van het hele recept. Ik denk dat je hier zo'n 10-15 minuten mee bezig bent. Schep de pan regelmatig om, zorg dat de gnocchi niet aanbrandt, maar zet het vuur wel dusdanig hoog zodat de gnocchi wel een goudbruin korstje krijgt. Voeg ergens halverwege het bakken - als een paar gnocchi's al mooi goudbruin kleuren- even een scheutje water toe. Dit zorgt ervoor dat de gnocchi van binnen ook wat sneller "gaar kookt".
  • Rasp of hak 50 gr pecorino fijn.
  • Maak in een hoge kom (bijvoorbeeld een maatbeker) een saus van 125 gr mascarpone, 3/4 van de gekookte boerenkool, de gekookte teen knoflook (gepeld en uitgeperst), rasp van één citroen en alle pecorino. Mix dit door elkaar met de hakmolen, de staafmixer of gewoon met de hand.
  • Bak de garnalen 1 minuutje in een koekenpan op hoog vuur.
  • Meng het restje boerenkool dat je ook al gekookt hebt door de gnocchi, zodra de gnocchi klaar is, samen met de gebakken garnalen.
  • Serveer de gnocchi met garnalen in een diep bord met een beetje rucola erbij en een flinke dot romige saus erbij. Roer alles door elkaar zodra je gaat eten en eet dan heeeeeel smakelijk. MJAM!