Alle verfkleuren hier in huis

Hallo leuke mensen en welkom bij deze kleurige blogpost. Vandaag wil ik je een overzicht geven van alle verfkleuren die wij in ons kleurrijke huis hebben gebruikt. Dit omdat er vaak vragen over komen en het me wel handig leek om het dus in één overzicht te hebben. Van logeerkamer tot tuin; je leest vandaag alles over de verfkleuren in #casaripperda.

Zoals je wellicht al is opgevallen, zijn wij niet bang voor een beetje kleur in huis. Dé regel die Jan en ik hebben bij het schilderen van muren is: we doen het gewoon en als één van ons twee in 3 weken tijd niet kan wennen aan de kleur, schilderen we het weer over. Want een muurtje schilderen is over het algemeen écht zo gebeurd.

Wees niet bang, gewoon doen!

Ook leuk om te lezen:

Het buitenwerk
We beginnen aan de voorkant van het huis, waar we al het buitenwerk hebben geschilderd met de verfkleuren Merchelwit en Monumentgroen. Twee mooie klassieke kleuren in hoogglans.

Verfkleuren in onze hal
Bij binnenkomt kom je in onze roze hal. Op de muren en het plafond hebben we daar Farrow & Ball Setting Plaster in een Eggshell verf. Een mooie subtiele roze kleur, die eerder chic dan meisjesachtig aandoet.

Al onze deuren en kozijnen zijn trouwens geschilderd in hoogglans Verkeerswit in een verf van sikkens of sigma.

Toilet beneden & gangkast
In de hal bevinden zich ons eerste toilet en een gangkast. Het toilet en de gangkast hebben we helemaal geschilderd in Farrow & Ball Hague blue, zowel de muren als het plafond. Ik heb de verf laten mengen in een reinigbare muurverf van Sigma, omdat dat een véél minder gevoelige verf is dan de verf van Farrow & Ball zelf en het is wel exact dezelfde kleur. Ik vind de verf van Farrow & Ball echt prachtig en het schildert geweldig, maar vooral die donkerblauwe kleur is wel echt vlekgevoelig en dat is zeker iets om op te letten op een toilet, waar toch gauw spettertjes op de muren komen van mensen die hun handen wassen.

Je kunt over het algemeen bij de bouwmarkt prima verfkleuren laten mengen in een ander merk, zolang je de kleurcode hebt en die kun je vinden door gewoon even te googelen.


Woonkamer
Dan stap je door onze stalen deur (in kleur 7012, besteld bij Noknokdeuren.nl) onze woonkamer binnen en die is vrijwel helemaal geschilderd in French Grey Mid, een kleur van Little Greene, maar gemengd in Sikkens of Sigma, dat weet ik niet meer.

verfkleuren

French Grey Mid is een warme grijze tint en als je dit als basis gebruikt, dan heeft je huis meteen een meer ‘aangekleed’ gevoel dan wanneer alle muren wit zijn. Wij hebben dit dus als basiskleur gebruikt in huis en hebben slechts één witte muur in onze hele woning en dat is in de badkamer. De plafonds zijn trouwens wél spierwit (verkeerswit, ral 9016).

Als je van de zithoek naar de keuken loopt, kom je langs een donkergroene muur. Dit is de kleur Mid Azure Green van Little Greene, gemengd in Gamma huismerk verf, maar dat is echttttt verf van slechte kwaliteit. Er moesten 5 lagen op voordat het goed dekte. De kleur is wél heel mooi trouwens.

TIP!
De kleur op deze muur langs de trap was eerst lila paars, maar dat vonden we allebei niet zo mooi. We wisten alleen ook niet goed wat het wel moest worden, tot we de Flexa Visualizer app erop los lieten. Dit is een app waarbij je je camera kunt richten op een muur in huis en dan kun je uit allerlei (flexa) kleuren kiezen om te kijken wat mooi is. Op die manier ontdekten wij dat donkergroen een geweldige kleur was voor dit hoekje in huis, terwijl ik die kleur helemáál niet voor ogen had.

Tuin
Wanneer je doorloopt vanuit de keuken naar de tuin, dan kom je in de tuin langs een fietspad-kleurige muur. Ja, dat is echt de beste manier om de kleur te omschrijven. Ik ben er zelf niet helemaal tevreden over, maar het was een heel proces om hier de juiste kleur te vinden en ik ben in the end vooral blij dat er nu één kleur op de muur zit, die er ook wel gewoon gezellig uitziet. Maar perfect vind ik het nog niet.

Het is de kleur s 2050-y80r van Sigma.

Trappen
Dan loop je van de woonkamer naar de eerste en tweede verdieping via twee groene trappen. Deze zijn allebei geschilderd in de kleur Windmill Lane van Little Greene. Maar dan gemengd in een trapverf van Histor geloof ik. En dit dekte niet fantastisch, maar is verder wel een fijne verf om mee te werken én is helemaal niet glad om overheen te lopen. Bovendien vind ik dat de verf erg goed blijft zitten; ik heb de trappen 10 maanden geleden geschilderd en het zit er nog steeds goed op.

Overloop 1e en 2e verdieping
Dan kom je op de overloop van de 1e verdieping en daar hebben we een mooie grijs-blauwe tint op de muren. Deze kleur hebben we afgestemd op de tegels in de douche en het is de kleur s3.09.53 van Sikkens.

Slaapkamer
Op onze slaapkamer wilden we voor een lichte en warmte tint gaan. We zochten een soort zand-tint omdat dat aan het strand doet denken en dat vond ik wel een lekkere vibe voor de slaapkamer. Bovendien was het belangrijk dat de kleur van de slaapkamer ook mooi past bij de kleur op de overloop, omdat deze deur altijd open staat.

In de slaapkamer zit de kleur F0.07.74 van Sikkens op de muren.

Babykamer
Onze babykamer is vooral goudgeel van kleur, maar dat komt door het prachtige behang van Annet Weelink op twee muren. Op de andere twee muren wilden we een neutrale tint die goed past bij het behang. Ik heb gewoon wat random samples gehaald en op de muur gesmeerd om te kijken wat het mooiste bij het behang kleurde. En hoewel het op de foto hieronder lijkt alsof deze kleur dezelfde kleur is als de slaapkamer, is het in de praktijk echt een hele andere kleur haha. Check de verschillende verfkleuren:

De verfkleur op de babykamer is Sikkens e5.03.82.

Kantoor
Zowel in ons vorige huis als in #casaripperda hebben we een roze kantoor. In ons vorige kantoor was het roze (Suikerpotje) een beetje te zoet uitgepakt. Wel leuk, maar niet wat we nu voor ogen hadden. Dit keer wilden we meer chic roze en dus kwamen we wederom uit bij Setting Plaster van Farrow & Ball; dezelfde kleur als de hal beneden.

Ik ga er wel lekker op dat verfkleuren op die manier terugkomen in huis en het niet een soort ratjetoe van tinten is.

Maar ik moet óók toegeven dat het me ook niet zou verbazen als we het kantoor ooit toch ook nog weer een andere kleur geven; iets frissers… Je moet jezelf wel bezighouden natuurlijk ;-). Maar voor die tijd wil ik het plafond ook nog een keertje meeschilderen in dezelfde tint roze.

Logeerkamer
Onze logeerkamer is lila, geschilderd in de kleur Ash Grove van Histor. Op de kleurkaart leek dit een beetje een grauwe kleur, maar het bleek precies de kleur die we nodig hadden. Erg blij mee. We hebben ‘m gecombineerd met de kleur Pudding. Dit is een Gamma-kleur.

Washok
De laatste kamer die en make-over heeft gekregen is ons washok. Daar heb ik een van de trendkleuren van Kwantum voor gebruikt en ik was echt verrast over de kwaliteit van die verf. Op de muren zit de kleur Misty Mauve in één laag die meteen dekkend was. Het is een vrij dikke verf om mee te schilderen, maar hij schilderde echt super fijn. En het resultaat is fantastisch. En dat voor een goedkope verf! Erggg blij mee.

Alle kleuren op een rij:

Toekomstprojecten:
Er zijn nog maar een paar hoekjes in ons huis die nog geschilderd moeten worden en ook daarvoor kiezen we voor toffe kleuren. In de toekomst op de planning:

 • Jan z’n sportkamer moet ooit nog flink onder handen genomen worden, maar is nu een rommelhok dus lage prio.
 • In het kantoor gaan we nog één muur in een soort bordeaux-oud-roze-achtige tint schilderen en diezelfde kleur gebruiken we voor…
 • de binnenkant van de voordeur en heel misschien ook wel de kastenwand in de slaapkamer!
 • De zithoek in de woonkamer wil ik eigenlijk nog een hele lichte gele tint geven; een beetje een kleur die neigt naar boter, maar dan iets groener. Een experiment dat je vast binnenkort voorbij ziet komen op m’n Instagram.
 • De houten trap balustrade op de 2e verdieping wordt binnenkort nog knalgeel geschilderd (zoals het kastje in het koffiehoekje: de kleur is Yellowcake van Farrow & Ball).

Volgens mij waren dat alle verfkleuren in huis. Mocht er een keer een verandering plaatsvinden in onze woning, dan zorg ik dat ik deze blogpost up to date houd, zodat je altijd de kleuren hier kunt vinden.

Binnenkort zal ik ook nog even een blogpost schrijven over al het behang in ons huis en ik denk dat we dan wel een redelijk compleet overzicht hebben, haha. Mocht je toch nog vragen hebben over ons interieur, stel ze gerust hieronder!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

9 reacties op “Alle verfkleuren hier in huis

 • Hoi Leonie,

  Het ziet er allemaal echt prachtig uit, heel knap gedaan! Wij waren al redelijk lang op zoek naar een mooie kleur voor op onze woonkamermuur en zagen hier jullie Little Green French Grey – Mid (gemengd in Sikkens of Sigma). Dat is wat we zochten, dus we zijn naar Gamma, Karwei en Praxis geweest, maar nergens kunnen zie die kleur mengen. Weet jij nog waar jullie hem hebben gekocht:)?
  Veel woonplezier nog, groetjes!

 • Mariska zegt:

  Wat een leuk overzicht. Doe echt inspiratie op nav je interieur of hoe je dingen aanpakt (zoals niet alles in de grondverf zetten en muurverf gebruiken op een houten stoeltje. Werkt(e) primaaaaa en eeh hallo, wat heeft Westwing leuke spullen 😉 )
  Dank je wel daarvoor. Heel leuk om op deze manier inspiratie op te doen aangezien ik niet heel erg van Pinterest ben, zie het dan minder goed voor me voor mn eigen huis of zo.
  Liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *