Leo verhuist: de kantoor make-over

Bevat gesponsorde content – Goedemiddag leuke mensen! Het is weer eens tijd voor een blogpost binnen de categorie ‘Leo verhuist’. Hoewel deze Leo al bijna een jaar geleden verhuisd is, vind ik dat ik prima onder deze noemer nog wat interieur-artikelen met je kan delen. Toch? En vandaag in het zonnetje; mijn gloednieuwe roze kantoor.

In deze blogpost neem ik je mee in de voor en na foto’s van ons kantoor aan huis, maar ik kan ook meteen al verklappen dat het nog niet af is. Er moet nog véél gebeuren, maar een blogpost om je te laten zien dat niet altijd alles in één keer kan, vind ik ook wel leuk en realistisch, vandaar dat ik je vandaag meeneem in deel 1 van de kantoor make-over.

Zin in? Let’s go!

Dit is hoe onze “slaapkamer 2” (zoals wij de ruimte noemen) er voorheen uitzag:

Schermafbeelding 2020-02-05 om 14.40.53
Typisch een rommelkamer met random dingen; in de grote witte kast zit beddengoed, schoenen en troep. Verder vind je er de slaapbank (die tot nu toe 2x gebruikt is), strijkt Jan er zijn kleding en vind je onze beide hobby’s op deze kamer: mijn piano en Jan z’n racefiets.

Ik ergerde me dood aan zo’n kamer zonder bestemming en wilde graag een kantoor aan huis. Eigenlijk hadden we slaapkamer 3 bedacht voor het kantoortje aan huis (die kamer is een stuk kleiner), maar een paar weken geleden begonnen we hier eens goed over na te denken. Want… het nut van slaapkamer 2 was nu vooral: logeerkamer. Maar hoe vaak heb je een logeerkamer nodig vs. hoe vaak je een kantoor nodig hebt?! En dus was het veel nuttiger om van deze ruimte een kantoor te maken. En dat is inmiddels half gelukt.

De roze muur
Het klussen begon bij de roze muur. We wilden allebei graag ergens in huis een roze muurtje en hoe tof zou het staan in het kantoor? We kozen voor de kleur Suikerpotje en hebben het met Sikkens verf in 1 laag geverfd.

Zoals je ziet hebben we het schuine stuk van de dakkapel én het plafond deels mee geverfd, omdat dit een soort koof creëert in de ruimte en het voor mij nu een beetje voelt alsof de roze ruimte in slaapkamer 2, een aparte ruimte is. Moeilijk uit te leggen, maar ik ben er erg blij mee.

Heel belangrijk om rekening mee te houden als je dit gaat doen is; zorg dat je goede tape gebruikt om de muur af te plakken (wij kozen voor tesa binnentape). En plak de tape stevig vast op de muur. En haal ‘m direct van de muren zodra de verf erop zit. Op die manier hebben we echt een super strakke lijn gekregen op ‘t plafond.

Schermafbeelding 2020-02-05 om 14.51.41

Daarna was het tijd om met het bureau aan de slag te gaan…

Het bureau
We hebben zelf een zwevend bureau gemaakt. Hiervoor hebben we qua materiaal gebruik gemaakt van berken multiplex (dikte 18mm) en we hebben de planken op maat laten zagen bij een zagerij hier in de buurt. Onder het bureau hebben we een systeem gemaakt van houten balken van 7x4x380cm. De totale breedte van het bureau is 3.80m en de diepte is 56cm.

We begonnen als volgt:

Schermafbeelding 2020-02-05 om 14.51.50

Aan de hand van de hoogte van onze eettafel, bepaalden we de hoogte van het bureau. Op die hoogte (iets van 87 cm geloof ik) hebben we een touwtje langs de muur getrokken. Die zie je op bovenstaande foto. Zo weet je precies waar het bureau langs moet komen om waterpas te staan, op de juiste hoogte.

Schermafbeelding 2020-02-05 om 14.51.59

Vervolgens hebben we een raamwerk gemaakt, aan de muur vast. Het bureau steunt aan de achterkant op een balk over de hele lengte en verder hebben we 3 balkjes in de diepte geplaatst.

Het meest rechter balkje hebben we in de muur geschroefd met goede pluggen en stevige schroeven.

Onder de twee balken in het midden hebben we steunen geplaatst. Deze steunen kunnen 70 kilo dragen, dus dat komt wel goed. De witte steunen wil ik later nog roze schilderen, maar dat is er nu nog niet van gekomen.

Daarna hebben we de multiplex plaat erop geplaatst. Omdat ons bureau bijna 4 meter lang is, konden we dit niet uit één plaat hout halen; je ziet dus een kleine naad.

Het bureaublad hebben we op een paar plekken vastgeschroefd en aan de voorkant hebben we nog een brede lat geplaatst (7 cm hoog) om het mooi af te werken. Klaar!

In totaal zijn we hier 4 uur mee bezig geweest.

Schermafbeelding 2020-02-05 om 14.52.07

En dan is het tijd om in te richten!
En met die inrichting ben ik nog langs niet klaar, haha. Ja, mijn computer staat nu op ‘t bureau en er staat een gezellig plantje, maar er moet nog zo veel gebeuren… Dit is in ieder geval hoe het er nu uitziet:

IMG_1225kopie

Ik vind het al mega gezellig ogen; ik ben héél blij met de roze muur, m’n iMac staat er tof in het geheel én zoals in alle ruimtes hier in huis ligt ook hier een vloerkleed op de grond om de boel gezellig te maken.

Ik heb in deze ruimte gekozen voor een rond vloerkleed, omdat dat juist met al die rechte vormen die er al zijn, zorgt voor een speels effect. Daarnaast wilde ik het qua kleur rustig houden en dus koos ik voor dit wollen vloerkleed van Volero.nl in de kleur Wit Wise/Gemêleerd. Volero is een website met heel veel verschillende vloerkleden; de keuze is enorm en de prijzen zijn heel gunstig (zo kost dit vloerkleed momenteel €139). Ze verkopen er kleden voor binnen en voor buiten, in allerlei verschillende vormen, kleuren en structuren. Bovendien kun je er makkelijk zoeken. Echt een goede tip dus, wat mij betreft.

IMG_7652
Ik vind de kleur van dit kleed (net niet wit) heel lekker staan bij de vloer. Hoewel we wel graag nog een nieuwe vloer willen (dit is laminaat) is het voor nu oké. Ergggg blij met deze combi! Bovendien is dat gemêleerde echt ideaal als je een kat hebt; je ziet er niet zo snel vlekken (of kattenharen) op en ook als Teddy z’n nageltjes aan het kleed slijt, zie je geen oneffenheden vanwege de kleur en structuur van het kleed. TOP.

De stijl die we in deze kamer willen hebben is een beetje Scandinavisch; ik wil nog zwarte lampjes aan de muur (van die strakke, beetje minimalistische), m’n klok spuit ik binnenkort zwart en we zijn nog op zoek naar nieuwe bureaustoelen. Het huidige stoeltje past trouwens wel helemaal binnen de Scandinavische stijl, maar hij zit van geen meter. En dat is niet heel handig op kantoor ;-). Verder vind ik het kleed helemaal een Scandinavisch vloerkleed, dus dat zit ook wel goed in het geheel.

IMG_1230kopie

kantoor1

Ik denk dat ik nog wat leuke dingen aan de muur wil en daarnaast komt er nog een heel groot project aan; een nieuwe kast….

Want ja, die grote witte kast staat er nu nog steeds. En we willen waarschijnlijk op die plek wel een nieuwe kast plaatsen, maar dan een die we ook zelf gaan maken. Alleen hebben we hier nog geen definitief ontwerp voor.

lelijk

Verder wil ik in de hoek aan de linker kant van de witte kast – boven het bureau- nog wat planken maken van berken multiplex waarop ik m’n pakketjes kwijt kan, die ik altijd toegestuurd krijg.

Ennn de muur die je nu nergens in beeld ziet, die achter het bureau, is ook nog een totale bende:

IMG_1209

Deze spiegelkast hoort bij de rest van de witte kast en gaan we binnenkort verkopen via Marktplaats. De fiets van Jan blijft wel in deze hoek staan, maar ik zorg gewoon dat het algeheel wat gezelliger wordt. En die dode planten zijn ook nog aan vervanging toe ;-).

Zoals je ziet is het dus nog steeds een work in progress. Maar ik kan in ieder geval al heel lekker werken in ons nieuwe kantoor aan huis, vanuit waar ik ook deze blogpost typ ;-).

Wil je meer make-overs in ons huis zien? Check ff deze blogposts!

Thanks voor het lezen 😀 En heb je vragen of opmerkingen (of complimentjes? <3) over deze make-over; deel ze hieronder!

Goed om te weten: het kleed heb ik gekregen van Volero.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb net 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven en gaan we samen gezellig richting 40K.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

22 reacties op “Leo verhuist: de kantoor make-over

 • Hi Leonie! Ik lees dat jullie (inmiddels oude) bureau 56 diep was. Wat vond je van die diepte? Zou je opnieuw zelfde maat nemen of toch dieper/breder blad kiezen?

 • Hi Leonie!
  Wat ziet het er prachtig uit! Welke kleur roze zit er op de muur? Ik heb gekeken voor de kleur “suikerpotje” op de website van Sikkens, maar daar werken ze alleen met kleurcodes. Heb je misschien een kleurcode voor ons? Alvast hartelijk dank!

 • Hi there,
  I’m in NL and have been wanting to make a similar floating table about as long and deep as yours. Could you pls help me with some info?
  1. Is the wall concrete or gipsplaat?
  2. Can you tell me which exact plug did you use if it’s gipsplaat?
  3. Where did you buy the multiplex? Most DIY shop’s multiplex are only 250cm long
  4. After some time, do you notice if the table is sagging? Just wondering if 4 “steunen” points are enough for such a long table.
  Thanks!

 • Hee Leonie, weet je zo wat de hoogte is tot de onderkant van het bureau? Daarmee bedoel ik eigenlijk dus van de vloer tot de onderkant van de brede plank die jullie aan de voorkant als afwerking hebben gemonteerd. Ivm hoogte van de bureaustoel benen en knieën enzo 🙂

 • Zo leuk, nu al!! En zo knap hoe jullie dat zelf bedenken om iets te maken, weet nooit zo goed hoe te beginnen! Dus ben benieuwd naar de kast. Succes met de rest ????????

 • Heel gaaf!
  Wij willen ook graag zo’n bureau gaan maken. Rust die lange balk tegen de muur alleen op de witte steunen, of hebben jullie deze echt aan de muur vast geschroefd?

 • Super tof geworden Leonie! De fiets van Jan kan eventueel ook nog aan de muur, mooi pronkstuk ;p. Zo hebben wij onze racefietsen in de woonkamer hangen. Deels uit noodzaak omdat we nergens anders plek hebben, deels omdat we het mooi vinden haha.

  • Jaaa vind ik leuk! We gaan eerst de kast slopen en er iets anders voor bedenken en dan ga ik nadenken over de fiets. Misschien komt ‘ie wel aan de muur idd 😀

 • Heel tof geworden, vooral het feit dat het plafond deels is meegeschilderd vind ik interessant!
  Nog een kleine extra tip voor een zo strak mogelijke lijn (deze hebben wij toegepast bij onze geschilderde lambrisering):
  Nadat je de tape hebt aangebracht kun je over de rand van de tape, aan de kant waar je een kleur wil, eerst met een klein kwastje de kleur schilderen die al op de muur zit.
  Dus in jullie geval: voordat je roze schildert, eerst een klein randje wit over de rand van de tape. Mochten er dan toch plekken zijn waar de verf onder de tape door kan lopen, dan loopt alleen de witte verf hierin en is dit meteen gedicht. Daarna, als het droog is, direct de kleur erover en direct daarna de tape eraf: de strakste lijn die je je kunt voorstellen.

 • Mariëtte zegt:

  Heel mooi! En tof dat ook Jan wel iets met roze wilde. Dat gaat mij helaas niet lukken denk.
  Je kan zijn racefiets ook aan de muur hangen als een soort kunstwerk. Ik heb dat wel eens ergens gezien en vond dat heel tof omdat je hem dan gewoon onderdeel laat zijn van je interieur (en niet die fiets die je ook nog ergens kwijt moet).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *