Leo’s week 6: opzoek naar balans in drukke tijden

Goedemiddag goed volk! Het is woensdag en dus tijd voor Leo’s weekdagboek. Ik neem je mee in mijn zesde week van 2020 en dat was best wel een leuke, maar ook wel echt een hele drukke week. Zo ging ik dineren in Ierland (een soort van), bezocht ik baby Merijn, begon ik aan een plancursus, was ik twee keer op ‘t strand en moest ik daarnaast ontzettenddd veel werk doen. In week 5 was ik natuurlijk naar het buitenland geweest en dat zorgt toch altijd voor een achterstand in m’n werk, dus dat moest weggewerkt worden. Dat gecombineerd met de hoge ambitie die je weer voelt als het januari is (nieuw jaar! nieuwe kansen!) en je alleen maar denkt “I’M DOING THIS, YEAH!” maakte deze week tot een uitdaging. Misschien pak ik teveel projecten tegelijk op en misschien verval ik – zoals altijd- in de valkuilen dat je dan geen planning meer gaat maken, geen tijd hebt voor yoga (ontspanning) en dat soort ongein. Kortom; het was een week waarin ik weer ff op zoek moest naar balans. En of ik die nou echt heb gevonden….?

Maandag: werk & kringloop & administratie
Op maandag hield ik me qua werk even bezig met alleen het broodnodige. Ik was net in Zuid Spanje geweest én het hele weekend weg geweest met vriendinnen, dus had behoefte aan tijd met mezelf. En dan niet per se werk. Dus probeerde ik maandag zoveel mogelijk te ontspannen. Maar ik merk ook wel dat als ik dat op “werkdagen” doe, dat je dan toch steeds in je achterhoofd een soort stemmetje hoort die vindt dat je toch aan het werk moet. Dus; het broodnodige deed ik en de rest negeerde ik. Wat niet helemaal ontspannend werkte, maar soi.

‘s Middags ging ik ff naar de kringloop, omdat ik hier altijd intens gelukkig van word én omdat ik daadwerkelijk een doel had. Al weken ben ik namelijk op zoek naar een leuk kastje voor in de gang en YES; vandaag liep ik er een tegen ‘t lijf!

ma2

ma1

Ik ben SUPER blij met dit kastje dat ik voor €7,50 scoorde. YES! Precies de bergruimte die ik nodig heb en hij past echt perfect op dit plekje.

Een ander ding waar ik altijd vrij gelukkig van word is…

ma4

Verse bloemen! Ik kocht een lekker bossie tulpen en verdeelde die over verschillende vazen in huis. I love gelukkig worden van kleine dingen. <3.

‘s Avonds hadden Jan en ik al een maand in onze agenda staan dat we bezig zouden met de administratie. Sowieso ff met onze maandadministratie (wat uit de hand liep; daarover hier meer), maar ook met de belastingaangifte ivm het kopen van ons huis in 2019. Als je m’n dagboek vaker leest weet je dat ik hier intens weinig levensgeluk uit haal en daarom 2 dingen; we aten taart tijdens de administratie én…

ma3

…ik mocht toen we klaar waren mezelf helemaal verwennen in de badkamer. Maskertjes, scrubs, heer-lijk. Even de tijd voor mezelf. Mjam!

ma5

Dinsdag: werk & in bad
Op dinsdag ging ik weer volle bak aan het werk. Vanaf ‘s ochtends vroeg tot het einde van de middag hield ik me bezig met campagnes, kan & klaar recensies, mail-shizzle, nieuwe samenwerkingen, voorstellen uitschrijven, blogs schrijven.

di
Er komt nog iedere dinsdag een kant & klaar recensie online, waarbij Elske een kant en klaar maaltijd uittest en haar eerlijke oordeel geeft!

En daarna was het tijd om in bad te gaan. Bij de tuinen scoorde ik oldskool badparels en ik vond het idee van ‘s middags in bad gaan alleen al zó ontspannend, dat ik er volledig voor ging. Heerlijk!

di2

Woensdag: Iers etentje in Baut
Ik begon m’n woensdag mega fijn met een wandeling door Haarlem, naar m’n eerste afspraak die dag.

wo2
YES, zon.

wo

Na een vet gezellige meeting met Juliët (de redacteur van mijn eerste twee boeken), ging ik thuis weer aan het werk. Vandaag stond in het teken van Leo’s weekdagboek, een campagne, reageren op mijn blog en social media en een artikel schrijven over de kantoor-make over. Die staat inmiddels online!

wo6

‘s Avonds was ik uitgenodigd door Seger (leuke marketing/horecaman uit Amsterdam) om te dineren bij Baut. Hij organiseerde een event i.s.m. het toerismebureau van Ierland (waar ik nog graag eens naartoe ga met Jan) en er waren ontzettend veel bekenden. En dat was echt VET gezellig!

wo1

wo3

wo4

We aten echt een ONTZETTEND lekker menu en alleen daarom wil ik al eens naar Ierland. Van geweldige gerookte yoghurt met knolselderij, tot Iers rundvlees, tot een dessert met bruine boter dat recht uit de hemel kwam (maar nee; kwam uit Ierland). Echt een ontzettend lekker diner én het was zoooo gezellig. Ik kletste bij met Cityguys JP en Roger en zat aan tafel met Emma en Suzan Aretz. Zó gezellig. Echt een topavond!

Donderdag: Podcast & plancursus
Donderdag is normaal eigenlijk mijn vrije dag en juist in zo’n week waarin ik het gevoel heb dat ik het te druk heb, is het belangrijk om die dag vrij te nemen, maar ik kon het niet voor elkaar krijgen. Ik zat te veel met m’n hoofd bij dingen die “moeten” (wat onzin is, want ik ben eigen baas dus ik moet helemaal niks, maar een flinke ambitie kan deze kwestie toch ingewikkelder maken dan ik zou willen) en had natuurlijk maandag al “vrij” genomen. Dus ik ging aan de slag met de poezenpodcast en met een plancursus;

do1
(ik zie eruit alsof ik enorm gejankt heb, maar ik had een nacht met make-up op geslapen en dat werkte niet gunstig voor m’n ooglook van vandaag haha)

Cynthia (bedenker van de structuurjunkie planners) had me benaderd of ik haar online plancursus wilde volgen. En dat kwam wel een beetje als geroepen. Check even deze screenshot:

Schermafbeelding 2020-02-12 om 13.34.13

En óf dit herkenbaar is. Ik vink er 6 af en vooral de laatste spreekt mij aan. Deze cursus komt dus als geroepen. Maar grap van de eeuw; we zijn inmiddels een week verder en deze structuurjunkie-in-spe kan geen tijd vinden om de cursus te doen. Mijn god. Maar goed; morgen ga ik verder. XD.

Vrijdag: baby knuffelen en geweldig Sri Lankaans eten
Op vrijdag had ik twee sociale activiteiten én een hele drukke middag er tussenin. ‘s Ochtends sjeesde ik naar Rotterdam, waar Marte zich afvroeg wat ik daar deed terwijl ik ‘t zo druk had, en ook dat is een klassiek voorbeeld van hoe het bij mij soms mis gaat als ik druk ben (of het gevoel heb dat ik het druk heb); wel alles willen blijven doen en daarbij eigenlijk je eigen grenzen over gaan. Maar! Het was echt vet fijn en gezellig bij Mart en ik had iig de middag nog om wat werk te doen.

vrij1

vrij4

vr

‘s Middags thuis ging ik dus lekker aan de slag. Ik hield me bezig met recepten-blogs, de twee maandelijkse resultaten voor de samenwerking met Ford, schreef het script voor de podcastopname voor a.s. maandag en werkte wat mails weg. Maar kwam alweer niet toe aan het inplannen van Elske’s blogs. Ach; ‘t is niet anders. Tijd voor weekend.

‘s Avonds zouden Jan en ik gaan eten bij vrienden Vera en Leroy; zij zijn onlangs ook naar Sri Lanka geweest en hebben heel veel kookgerij en ingrediënten meegenomen, dus ze zouden echt Sri Lankaans voor ons koken. Zin in!

Ik moest alleen nog wel ff m’n werkdag/werkweek achter me laten. En dat ging ik eens even op de allerbeste manier ooit doen:

vrij2
Vrijmibo onder de douche!

Daarna trok ik m’n chillste chill-outfit-geschikt-voor-dingen-buiten-de-deur aan en stapten we op de fiets naar Veer en Leroy. Die daadwerkelijk de sterren van de hemel aan het koken waren. Toen we in de hal voor hun huis stonden, róók het gewoon naar Sri Lanka en wisten Jan en ik: boyyyy dit wordt goed!

vrij5
Applaus voor de helden van vanavond!

vrij6

En HOLYCOW wat was dit GEWELDIG. Echt zo zo zooooooo lekker gegeten en echt preciessssss zoals in Sri Lanka. Op de foto zie je cashewcurry, rode ui met pittige zooi, papadum, dahl, een curry van kool, mango chutney en pandanrijst. En het was ZO goed. Echt; zo zo zo fijn dit.

Na het eten was het tijd voor spelletjes en hoewel Leroy een indrukwekkende spelletjes-toren heeft, gingen we oldskool lekker sjoelen :D. Vet fijne avond!

vrij7

Zaterdag: met Beppe naar het strand!
Op zaterdag kwam Jan z’n Beppe naar Haarlem. Ze is al ouder dan 90 (91? 92?) en vond het toch leuk om ons huis in Haarlem eens te bezoeken (op de eerste verdieping!!). Vet leuk. Samen met de ouders van Jan kwamen ze bij ons langs; we dronken koffie, lunchten wat en gingen daarna naar het strand, waar Beppe al héél lang (al dan niet nooit?) was geweest. En dat was vet leuk!

za

‘s Middags en ‘s avonds hadden we niets op de planning en daar waren Jan en ik allebei aan toe. Joggingbroek aan en bankhangen maar!

Onze zaterdagavond bleef echter niet zo rustig en kalm als we voor ogen hadden, toen Teddy opeens een muis gevangen had…

za2

Allereerst: JA wij dachten ook dat als je een kat hebt, dat je dan geen muizen hebt, maar dit blijkt een LEUGEN. Also; Teddy vangt normaal geen muizen. We zien er wel eens een rennen door de keuken en dan zit Teddy gewoon toe te kijken; idioot als ‘t is. Maar! Dit keer zat Teddy naar de keuken te kijken met gespitste oren en opeens ging hij in de aanval en kwam ‘ie heel trots naar ons (op de bak hangend) toegerend met een heel klein muisje in z’n bek.

We waren vét trots op onze (nog trotsere) Teddy, tot bleek dat het muisje nog leefde en Teddy er maar wat graag mee speelde. We vonden het zielig, maar gunden Tedmans ook wel ff z’n moment. Tot we echt dachten, oké nu moeten we het muisje wel echt dood maken, want anders is het vet zielig voor dat arme beestje. En toen… VRAT TEDDY ‘M OP. Met staart en haar en botjes en al. Twee happen en weg was het babymuisje. En ooooh dat geknars van de brekende botjes. GADVER. Jan en ik echt totáál onpasselijk in de woonkamer. BAH. En er lag een klein plasje bloed op het parket. BAH. Tot zo vet onze rustige zaterdagavond.

Maar het werd nog erger. Er kwam die avond nog 3 muizen langs gerend, waarvan ik er eentje ving. Levend. Shitttt.

Uiteindelijk hebben we ‘m maar door het toilet gespoeld, omdat we niet zo goed wisten wat we moesten doen. Buiten zetten is het fijnste natuurlijk, maar dan moet je echt 5km bij je huis vandaan rijden, anders vinden ze je huis zo weer terug, dus dat was geen optie. Doodslaan kon ik niet, Teddy had er geen interesse meer in, dus de beste oplossing leek door het toilet spoelen… Achteraf gezien hadden we ‘m beter kunnen vangen in een bakje en de volgende dag in de duinen (waar we toch naartoe gingen) uitzetten. Maar in the heat of the moment had ik dat niet bedacht. Sorry lieve muis; ik ben écht gek op je, maar niet als je m’n huis laat stinken en vieze plasjes en poepjes overal achterlaat.

za7

Zondag: met Ciara naar het strand!
Zondag was een ietwat onstuimige dag, haha. Flinke storm was er voorspeld en dus hadden Jan en ik bedacht om naar het strand te gaan. Eens even kijken hoe het er daar aantoe zou gaan…

zo2
Outdoor-outfit aan en gaan!

En holycow; het was VET! Het ging echt tekeer en er waren vet hoge golfen en de wind waaide als een MALLE. Je kon daadwerkelijk bijna niet tegen de wind in lopen, laat staan kíjken!

zo8

zo1

Echt vet om mee te maken. A.s. zondag gaan we zeker nog een keer, met storm Dennis.

Op de terugweg deden we boodschappen en haalden we – voor de 2e keer deze week- taart, omdat we ‘s avonds de finale van Heel Holland Bakt gingen kijken en daar hoort nou eenmaal taart bij. Yay!

zo

En dat was mijn week 6! Je kan heel duidelijk lezen hoe ik deze week struggelde met de balans en ik moet zeggen; ik heb ‘m deze week nog niet helemaal gevonden. Ik heb iets minder sociale activiteiten en een nog rustiger weekend voor de boeg, maar wel nog steeds een druk gevoel qua werk en nog amper tijd voor m’n plantraining. Maar goed; working on it en ik wilde het ook wel gewoon opschrijven om te laten zien dat dit ook iets is waar ik (net als velen met mij) mee struggle. Komt wel weer goed en doordat ik me er erg bewust van ben, gaat het ook echt meer dan prima met me :D.

Goed, week 7 staat dus vooral in het teken van werk wegwerken, plantraining volgen én leuke dingen doen. Zo ga ik morgenavond naar Daniel Arends in de Schouwburg en vrijdagavond naar het Concertgebouw in Amsterdam! Yay! Ik vertel je er volgende week over!

Word jij nummer 40.000?
Ik heb net 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven en gaan we samen gezellig richting 40K.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

26 reacties op “Leo’s week 6: opzoek naar balans in drukke tijden

 • Gatsie muizen, wij hebben ook een kat en gelukkig *klopt op hout* nog niks gezien en gehoord. En we wonen ook in een oud huis. Wat wij wel hebben gedaan is alle gaten goed dicht gepropt met aluminium folie. of staalwol mocht je dit in huis hebben. Dus ik zou als ik jullie was even goed onder je keukenkastjes kijken en proberen om de gaten dicht te maken. Hopelijk is het dan snel voorbij met de muizen!

 • Stephanie zegt:

  WTF, een muis door het toilet spoelen, Tedmans zijn moment gunnen? Ik lees je blog al lang, maar dit vind ik echt bizar. Een muis is een muis en gaat echt niet de weg terug vinden als je hem 200 m van je huis vrij laat. Dit is gewoon dierenmishandeling, zo zielig. En the heat of the moment is toch wel het allerslapste excuus wat ik in tijden heb gehoord, dit is gewoon zo fout! Hoe krijg je het over je “diervriendelijke” hart om zoiets te doen…

 • Leonie, laat je niet gek maken door allerlei nare reacties. Ik snap dat je in the heat of the moment zo’n actie hebt uitgevoerd. Niks was goed geweest. Wij hebben zelf echt last gehad van muizen in huis en ik werd er echt heel erg naar van, dus ik snap je helemaal. Ik denk dat ik zelf toch eerst geprobeerd had buiten te zetten en het verder aan te kijken, maar ik snap jouw actie ook. En verder: wie ben ik om daarover te oordelen. Jouw leven, jouw acties.

  Herkenbaar, balans.. in denk dat het leven een zoektocht naar balans is op verschillende vlakken. Hopelijk kun je de komende tijd weer wat meer balans vinden.

  Liefs uit Maastricht.

 • Oh wat vreselijk van de muizen.. en al die reacties joh… Ik denk dat je t in geen enkele vorm goed kan doen in dit geval. Eerlijk gezegd weet ik ook niet wat ik precies zou hebben gedaan in de heat of the moment. Wel heb ik in mn oude studentenhuis vallen gehad met een bepaald gas waardoor ze direct dood gaan en daar schijnen ze niks van te merken.. Misschien kunnen jullie dat proberen?

 • Leuk weekoverzicht weer! Zou het jou niet heel erg helpen om een kantoor buiten de deur te hebben? Dan wen je jezelf aan om wat meer structuur aan te brengen in je dagen en kun je buiten werktijd wat meer genieten van de vrije tijd die je neemt. Uit je weekoverzicht krijg ik namelijk de indruk dat je deze week best veel vrije tijd hebt genomen (effectief 2, max 3 dagen echt gewerkt?) maar je continu toch op de achtergrond een beetje schuldig hebt gevoeld daarover. Dat geeft veel onrust in je hoofd.

  • Heb hier idd wel over nagedacht, maar omdat ik zo vaak aan het koken ben thuis, is thuiswerken wel echt makkelijker. En ik vind het ook echt gezellig met Teddy, haha. Maar je hebt ‘t niet mis, dus wel iets om over na te denken

 • Melissa zegt:

  Wat ontzettend walgelijk! Ik kan hier met mijn kop dus echt niet bij. Jij houdt van dieren? En je geeft zo’n beestje de verschrikkelijkste dood die het kan krijgen? Hou toch op! Ook met je slappe excuses! “Ik hou echt van dieren en ook van kleine muisjes”. Echt wat bezielt je dan in vredesnaam om tot zo’n actie over te gaan!? Nog walgelijker dat je er ook nog even mee poseert. The heat of the moment, ga weg man. Ook mij zie je nooit meer terug.

  • Maar wat moet je dan doen als je een muis levend vangt en wel van de muizenplaag af wil? Op zaterdagavond 3x 5km van je huis rijden om een babymuisje (x3) uit te zetten?! En ja het was in the heat of the moment. Muis was gevangen, wij stuurden een foto naar de familie-app in de trant van ‘shit we hebben een muis’ en hebben ‘m toen doodgemaakt op de enige manier die we konden bedenken! Als ik ‘m wel had ‘bewaard’ om de volgende dag in de duinen uit te zetten was ‘ie al dood gegaan in het kopje (stress?) en anders op ‘t strand met de keiharde wind. Ik wil ‘t graag goed doen, maar zou gewoon niet weten hoe.

 • Ik heb ook last van muizen gehad en toen van een vriendin (die in een lab werkt geleerd) dat je ze snel en pijnloos kunt doden door de vast te houden (bij de nek) en dan het staart schuin omhoog te trekken (korte snelle beweging). Dit breekt de nek/ruggenwervel en dan is het gelijk klaar. Nog steeds niet fijn om te doen (vond ik), maar beter dan doodslaan met een hamer en sneller dan de verdrinkingsdood.

 • Suzanne zegt:

  Hoi Leonie,
  Lastig zo’n drukke week! Hopelijk heb je deze week een wat rustiger gevoel!

  Wat betreft poezen en muizen… Onze poes brengt de muizen juist van buiten naar binnen. En een muis levend vangen is echt een prestatie!… Volgende keer ben je er wat meer aan gewend en zet je de muis gewoon buiten neer, no worries.

  Geloof me het kan nog veel erger; onze poes bracht eergisteren een dikke rat mee naar binnen. (Gelukkig al wel dood, maar toch)..

  P.s. ik ben benieuwd wat je van de plancursus vind!

  • Omg een rat!! Gelukkig haalt teddy ze niet van binnen naar buiten, maar ik vind dit ook al helemaal ruk ???? maar helaas een probleem waar je niet zoveel aan kan doen in oude huizen… 🙁

 • De verdrinkingsdood en dood na speeltijd zijn natuurlijk vreselijk. Een hamer erop was misschien beter geweest, maar ik zou ook echt te weinig lef hebben om dat te doen. Volgens mij kun je het niet echt goed doen, en op zaterdagavond de duinen in rijden voor ongedierte… Wij hadden dus laatst een verminkte vogel in de tuin, en wij hebben zo’n kolonie als jij in Amsterdam had… de laffaards, maar wij ook dus brachten het beest naar de dierenarts. Die zeiden dat ze hem aan het zuurstof zouden leggen, maar wij denken dat ze het vuile werk voor ons gedaan hebben haha.

   • Een cat colony haha, zo noemt de lokale organisatie het die ons helpt met ze te vangen en sterrileseren. Het zijn nu permanent 3 vrouwtjes en een stuk of 5 mannetjes die af en toe op bezoek komen.

 • Marloes zegt:

  Wow heftige reacties!
  Je schrijft dat je het achteraf anders had aan willen pakken met de muis (bakje en mee naar de duinen) maar in het heetst van de strijd was dit je eerste reactie. Nou mensen,rustig aan!???? of breng betere suggesties bij een muizenplaag want dat is super naar!

  Succes met je weekplanning en Storm dennis trotseren 🙂

   • Marloes zegt:

    Hoi!
    In oude huizen zitten vaak ventilatie “roosters”in de muren (soort van 5 streepjes naast elkaar). Bij de bouwmarkt kan je roosters kopen en die daar indrukken. Je ziet er niets van en het erkt super goed om ongedierte buiten te houden 🙂

 • Yasmine zegt:

  Bah. Eerst een muis levend vangen om hem vervolgens de meest afschuwelijke verdrinkingsdood te geven. Bah bah bah! Valt me echt van me tegen Leonie! Dacht dat jij juist begaan was met dieren. Ik volg je al heel lang met veel plezier maar dit vind ik echt een misselijkmakende actie van je. Onnodig ook. En die andere muis had je ook best eerder van Teddy kunnen afpakken. Ik heb ook katten en ik weet dat je muizen ver moet uitzetten en je had dit overall veel beter aan kunnen pakken.

  • Dat levend vangen was niet echt een topprestatie; hij zat in de woonkamer en ik zette er zo een glas op en hij bleef zitten. Maar wat moet je er dan mee doen?! Het is algemeen bekend dat als je ‘m buiten zet, hij zo weer binnen zit. Hoe doe jij dat dan?! En een muizenplaag is gewoon écht heel kut (ik weet er alles van, uit m’n studententijd). Ben oprecht benieuwd hoe jij ‘t aan zou pakken.

 • Je pretendeert bewust bezig te zijn met dierenwelzijn (oa vega eten en ‘goed’ vlees kopen van de boerderij) maar vervolgens spoel je een muis door de WC? Seriously? Misselijkmakend en absoluut de laatste keer dat ik deze site bezoek.
  Walgelijke vrouw!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *