Plaattaart met aubergine, ras el hanout en pompoenhummus

Goedemiddag beste mensennn! Vorige week was ik weer eens in een experimentele bui en flanste ik een maaltijd in elkaar met random ingrediënten uit de koelkast. En man, wat pakte dat goed uit. Ik maakte een plaattaart met aubergine die ik kruidde met ras el hanout en belegde ‘m verder met pompoenhummus (dit heb ik normaal NOOIT in huis, maar we hadden een vega lunch gehad bij ons thuis en dit bleef over), zoete aardappel en geitenkaas. En dat was zoals gezegd, een behoorlijk succes.

Nodig voor 2 personen: 1x plaattaart deeg – 2 zoete aardappelen – 1 aubergine – 1 eetlepel ras el hanout – 4 schijfjes geitenkaas – handje pistachenoten – krulpeterselie – 3/4 bakje pompoenhummus

Smeer de taartbodem in met een lekkere laag pompoenhummus. Snijd de rauwe zoete aardappel (zonder schil) in dunne plakjes. Zo dun mogelijk. En verdeel die over de plaattaart.

Snijd de aubergine in blokjes en bak die in een pan met flink wat olijfolie in 10 minuten mooi goudbruin. Dit is een K-klus, maar als ze eenmaal sappig, zacht en bruin zijn, is de aubergine echt lekker. Kruid ‘m dan met wat ras el hanout en bak dat heel even mee. Verdeel de aubergine vervolgens over de plaattaart.

Top af met wat pistachenoten en schuif de bakplaat met plaattaart in de oven. Bak ‘m 25 minuten af op 200C.

Top ‘m dan af et zoveel geitenkaas als je wil en wat krulpeterselie. Klaar! Eet smakelijk!

En smakelijk was het zeker. Wat een chill recept dit! Heel anders qua smaak dan m’n andere plaattaart-recepten, maar echt vet lekker en interessant. De pompoenhummus werkt heel chill als beleg op de plaattaart en de combinatie van aubergine met ras el hanout en geitenkaas én pistache is CHILL. De zoete aardappel zorgt voor een goede opvulling (en fijne voedingsstoffen) en de peterselie staat vooral leuk. Ik zeg: topmaal. Enjoy!

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *