Loaded zoete aardappel met kruidige kip, barbecuesaus en cheddar (kan Vegan)

Hey you! Gister maakte ik echt een gruwelijk recept klaar; onlangs ontdekte ik het begrip ‘loaded zoete aardappel’ (wat gewoon betekent dat je heel veel shit op je zoete aardappelfrietjes gooit) en ik ben fan. De mogelijkheden zijn eindeloos en zo kwam ik gister tot een heel tof kapsalon-achtig recept. Ik maakte zoete aardappelfrites en belegde die vervolgens met kruidige (nep)kip, lekker veel cheddar, wat bosui en lekker veel barbecuesaus en mayo. Een sláánd succes, kan ik je vertellen. Foodcoma gegarandeerd. Zin in? Let’s go!

Nodig voor 1 persoon (GROTE portie)*: 1 zak zoete aardappelfrites (400gr) – 1 bosui – 1 bakje nepkip of 150gr kipfilet – 1 eetlepel kipkruiden – 1 theelepel chilipoeder – een zakje geraspte cheddar – wat barbecuesaus en mayonaise – peterselie voor de sier

*ik moet dit ff toelichten; ik at dit dus wel in m’n eentje op, maar eigenlijk is dat echt wel wat te veel. Maar met z’n twee vind ik het weer net wat karig. Zie maar ff wat jij doet dus.

Nog een toelichting op de ingrediëntenlijst; mocht je dit gerecht vegan willen maken dan kan dat vrij simpel. De vegetarische kipstukjes van De Vegetarische Slager zijn plantaardig, de vegan mayo van Remia is goddelijk, de barbecuesaus van Heinz is plantaardig en je kunt tegenwoordig vegan kaas en zelfs vegan cheddar kopen. Dat laatste ingrediënt helaas nog niet bij de bekende supermarkten, maar wel bij biologische supermarkten volgens mij.

Goed, aan de slag! De zoete aardappelfrietjes bak ik altijd af in de Airfryer. Ik besprenkel ze met olijfolie en bak ze dan 15 minuten op 200C af. Maar! Onlangs las ik op twitter het volgende;

Schermafbeelding 2020-02-18 om 13.08.23

Dus vanaf de volgende keer ga ik het ook eens in zonnebloemolie proberen, kijken of dat beter werkt. Overigens vind ik de Airfryer vs de oven echt al een enorme verbetering wat betreft de knapperigheid van zoete aardappelfrietjes, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.

In de tussentijd maak je de rest. De nepkipstukjes bakte ik in een pan knapperig en goudbruin, op hoog vuur. Daarna kruidde ik ze met kipkruiden en wat chilipoeder. En dat bakte ik nog eventjes mee.

Toen de zoete aardappelfrietjes klaar waren, deed ik ze in een ovenschaal. Daarop drapeerde ik de nepkip en daar overheen strooide ik lekker veel cheddar. Dit deed ik nog zo’n 8 minuten op 180C in de oven; totdat de cheddar gesmolten is.

Top ‘m dan af met een rauw bosuitje in ringen, wat peterselie (voor de sier) en wat barbecuesaus en vegan mayo. En dan is je maal klaar. Eet smakelijk!

IMG_8235

Oh boyyyy dit was LEKKER. Dit ga ik echt vaker maken! Tot nu toe ben ik al ongekend enthousiast over al m’n loaded zoete aardappel-gerechten en grappig genoeg zijn ze ook (bijna) allemaal vega/vegan. YES. Love deze maaltijd. Ik hoop jij ook!

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *