Leo’s leven 184: Nachos-event en piano spelen met opa & oma

Hallo leuke mensen en welkom op deze regenachtige dag. Het is voor het eerst dat ik in de zoekbalk bij google intypte ‘wat zijn leuke activiteiten met een baby als het regent’, want zo’n dag is het vandaag. Maar dat mag de pret niet drukken; ik ben er gewoon om je zoals iedere vrijdag bij te praten over wat ik de afgelopen dagen heb uitgespookt. M’n dinsdag, woensdag en donderdag stonden in het teken van een heel hysterisch event met daydrinking, een Q&A over Morris, m’n ouders kwamen oppassen, ik schreef heel veel recepten, speelde piano met Morris en m’n ouders, kocht nieuwe babykleding en dat alles met de hele tijd in je gedachten: Potverdorie wat moeten we blij zijn met de vrijheid waarin we leven en waarin we lief kunnen hebben. En potverdorie wat is het vreselijk wat er gaande is in Gaza.

Ik deel hier even de link van artsen zonder grenzen waar je een donatie achter kunt laten, als je net als ik niet zo goed weet wat je kunt doen om van betekenis te zijn.

https://www.artsenzondergrenzen.nl/doneer/oec-doe-een-gift/

Verder vond ik het leerzaam om te luisteren naar de laatste afleveringen van Internetten de Podcast en vind ik het op dit soort momenten fijn om mensen te volgen die meer verstand hebben van zaken dan ik, zoals een Johan Fretz, Carmen Felix, Tim Hofman en de accounts die zij dan weer tippen.

Met m’n gedachten continu bij wat er gaande is in de wereld, schrijf ik dit dagboek, zoals ik dat normaal ook gewoon doe. Ik wilde de situatie niet onbenoemd laten, maar weet ook niet goed wat ik kan zeggen, omdat ik er zo weinig verstand van heb.

Dinsdag:
Op dinsdag was Morris een dagje bij de oppas en ging ik aan het werk. Ik had echt een super productieve ochtend en was echt aan het genieten van het werken. De washok make-over kwam online, ik leverde een preview aan voor een leuke samenwerking met Snuggs, beantwoorde reacties op m’n blog en kondigde een Q&A met thema aan voor die avond. Ik wil dit vanaf nu wat regelmatiger gaan doen; een vragenrondje op instragram met een thema. Om m’n DM’s iets overzichtelijker te houden en omdat ik het zelf altijd wel leuk vind. Ik hoop jullie ook! En anders houden we er snel genoeg weer mee op ;-).

Aan het einde van de middag reed ik nog ff langs Action voor wat schoonmaak- en knutselspul, deed ik boodschappen en toen was het alweer tijd om Snorrie op te halen.

Actiontip: deze bakjes zijn el cheapo en heb ik op de commode van Morris staan.

En die was super moe, dus hij lag al om kwart voor 6 in bed te slapen. Tot kwart voor 5 de volgende ochtend :D.

’s Avonds kwamen mijn ouders uit Assen aan om een nachtje bij ons te slapen, zodat ze de volgende dag gezellig op Morris konden passen. Vet leuk vind ik dit, want zo zie ik m’n ouders iets regelmatiger, hebben we een avondje quality time met elkaar en kunnen ze tijdens de oppasdag Morris steeds beter leren kennen en hij hun. Love it!

Woensdag:
Op woensdag was het oppasdag voor mijn ouders! Ondertussen werkte ik thuis en was Jan op kantoor. Ik had niet een hele drukke werkdag, dus maakte van de gelegenheid gebruik om ook gewoon de gezelligheid van mijn ouders met Morris op te zoeken. Heerlijk!

Rond het middaguur ging ik ff langs de chiropractor voor een kraaksessie die weer goed was en verder heb ik me bezig gehouden met recepten uitschrijven. Dit bleef al een paar dagen liggen, maar nu had ik er mooi de tijd voor. Het recept voor de Big Mac Wraps verscheen dus eindelijk online, samen met een blog over een heerlijke herfstige plaattaart en een simpele bloemkoolpizza voor één persoon.

’s Middags wandelde ik een rondje in de buurt met mam en Morris, terwijl mijn vader de keuken in dook om een heerlijke pan stoofvlees te maken. Bij thuiskomst kropen we nog even met z’n allen achter de piano. Mijn vader speelt super lieve kinderliedjes, mijn moeder mooi klassiek en ik zat met Morris op schoot die af en toe ook op een toets ramde. ZOO leuk dit!

Jan kwam rond 6 thuis, Morris lag om half 7 op bed en daarna hebben we met z’n vieren aan tafel lekker gegeten én geproost op het leven, omdat er plotseling een oude vriend van Jan is overleden.

Donderdag:
Donderdag is normaal mijn vrije dag, maar was vandaag ongeveer de drukste dag van de week. Ik begon met een ochtendje met Morris en heb ‘m nog even heel veel extra knuffels en kusjes gegeven door wat ik steeds zie als ik m’n Instagram of X app open. Om 1 uur ging Morris naar de opvang en maakte ik me klaar voor een event voor werk.

Ik was uitgenodigd om de 80e verjaardag van Nachos Especiales te vieren samen met Santa Maria en allemaal andere leuke bloggers in een restaurant in Amsterdam. En dat was super leuk, heel gezellig en heel hysterisch in een kleurrijke setting met margarita’s (#daydrinking) en een fantastisch Mexicaans muziekduo. En het eten was natuurlijk super lekker. Echt een leuke middag.

Daarna was ik van plan om lekker even Amsterdam in te gaan met mezelf om even te shoppen voor een nieuwe winterjas. Maar oh oh oh, ik had echt alleen maar behoefte om even bij te komen van dat event. Ik had het zo leuk gehad, maar het was qua drukte ook ZO’N contrast met hoe m’n dagelijkse leven eruit ziet sinds ik Morris heb. Dus ik ging helemáál niet meer de stad in in Amsterdam (nog meer drukte!!), maar stapte lekker in de tram met een podcastje op en liet me rustig naar het station vervoeren om de trein naar huis te pakken. Beter.

Op donderdagavond begonnen Jan en ik – na veel ergernis want internetproblemen – aan de Beckham docu op Netflix waar iedereen het over heeft – en het was wel leuk maar ik ben nog niet uitzinnig – en om kwart over 9 ben ik naar bed gegaan. VET moe. Tijd om te tukken. Onder m’n winterdeken. Die ligt er namelijk sinds een paar dagen weer op en het is echt het einnnnnde. Zo zwaar. Zo warm. Heerlijk.

Inmiddels is het vrijdagmiddag en heb ik er een werkochtendje op zitten en moet ik nu nog twee uurtjes knallen, zodat ik op tijd klaar ben want… ik ga vanmiddag voor het eerst floaten! In mijn zoektocht naar meer ontspanning in m’n nieuwe leven als ouder en als ondersteuning in m’n herstel van de zwangerschap & bevalling, lijkt dit me heerlijk. Nog nooit gedaan, dus ik praat je snel bij hoe het was.

Maar! Komende week heb ik vakantie! Samen met Janneman heb ik een weekje vrijgenomen en dat betekent dat er even geen dagboeken online komen. Dinsdag 31 oktober praat ik je weer bij op m’n blog en in de tussentijd kan je me wel gewoon volgen op Instagram, want daar neem ik geen vrij van ;-).

Ik hoop dat je een fijn weekend hebt, ik hoop dat je iets wil doneren voor Gaza en ik hoop dat de mensen die aan de knoppen zitten in de (wereld)politiek hun hardste best gaan doen om te zorgen dat het geweld richting onschuldige mensen stopt.

Ik spreek je de 31e weer <3.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *