Plaattaart met pomoen, vega shoarma & gekarameliseerde ui

Goedemorgen goed volk en welkom bij dit heerlijke herfstrecept. Vandaag vertel ik je alle ins en outs over deze plaattaart met pompoen, vega shoarma en gekarameliseerde ui. Het is echt een lekkere herfstige plaattaart die makkelijk klaar te maken. Een plaattaart is wat mij betreft het meest geschikt voor één of twee personen. Als je met meer personen eet zou ik er nog iets bij maken, zoals een salade of een soepje. En ja: ik kan dus ook in m’n eentje wel zo’n plaattaart op, want boy oh boy,w at vind ik dit lekker.

Deze plaattaart met pompoen is er eentje die zeer in de smaak viel en ik vond het jammer dat ik ‘m met Jan moest delen, want ik had het liefst de hele plaattaart zelf opgegeten. Maar helaas.

Het is tijd om aan de slag te gaan met dit recept. Stroop de mouwen van je herftsttrui maar op en let’s plaattaart!

Plaattaart met pompoen, vega shoarma en gekarameliseerde uien

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een plaattaart met pompoen, vega shoarma, oesterzwammen, gekarameliseerde ui, geitenkaas en rucola. Dit recept is echt heerlijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flammkuchendeeg
  • 150 gr pompoenhummus
  • 4 el crème fraîche
  • 150 gr oesterzwammen
  • 1 witte ui
  • 3 el balsamico azijn
  • 175 gr plantaardige shoarma van vivera
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200C.
  • Snijd de ui in grove stukken en bak in de pan met een scheutje olie totdat het glazig is. Voeg dan een scheut balsamicoazijn toe en laat even met een deksel op de pan een beetje garen.
  • Leg het plaattaartdeeg op een vel bakpapier (wordt er vaak bij geleverd) op een bakplaat.
  • Smeer het deeg in met pompoenhummus. Smeer er daarna 4 eetlepels crème fraîche over uit.
  • Scheur de oesterzwammen in stukken en verdeel over de plaattaart.
  • Bak ondertussen de vega shoarma op hoog vuur rondom bruin en knapperig. Als het vuur echt hoog staat hoeft dit maar 2 minuutjes; het gaat immers straks nog in de oven een het hoeft niet gaar te worden want het is vega.
  • Verdeel de shoarma over de plaattaart.
  • Top af met de uien die je gekarameliseerd hebt in balsamico azijn.
  • Top af met geitenkaas.
  • Bak 20-25 minuten af in de oven op 200C.
  • Serveer met rucola.

Ik vond het echt een ontzettend lekkere plaattaart met pompoen. Of eigenlijk pompoenhummus ;-). De smaken passen heel erg goed bij elkaar en ook de strucuren zijn top. Verder is hij echt flink belegd, dus ook dat is heerlijk. Ja; ik ben ergggg fan. AANRADER!

Ik hoop dat je deze plaattaart met pompoen een keertje klaarmaakt voor jezelf, want ik vond het echt genieten. Mocht je het klaarmaken, wil je dan een reactie achterlaten onder deze blogpost met jouw oordeel? Je kunt zelf sterren geven om het recept een rating te geven. Thanks!!

Wist je trouwens dat ik heel veel plaattaart-recepten op mijn blog heb staan? Die vind je hierrr!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart met pompoen

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept