Ga terug
+ servings

Plaattaart met pompoen, vega shoarma en gekarameliseerde uien

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor een plaattaart met pompoen, vega shoarma, oesterzwammen, gekarameliseerde ui, geitenkaas en rucola. Dit recept is echt heerlijk!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flammkuchendeeg
  • 150 gr pompoenhummus
  • 4 el crème fraîche
  • 150 gr oesterzwammen
  • 1 witte ui
  • 3 el balsamico azijn
  • 175 gr plantaardige shoarma van vivera
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • rucola

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200C.
  • Snijd de ui in grove stukken en bak in de pan met een scheutje olie totdat het glazig is. Voeg dan een scheut balsamicoazijn toe en laat even met een deksel op de pan een beetje garen.
  • Leg het plaattaartdeeg op een vel bakpapier (wordt er vaak bij geleverd) op een bakplaat.
  • Smeer het deeg in met pompoenhummus. Smeer er daarna 4 eetlepels crème fraîche over uit.
  • Scheur de oesterzwammen in stukken en verdeel over de plaattaart.
  • Bak ondertussen de vega shoarma op hoog vuur rondom bruin en knapperig. Als het vuur echt hoog staat hoeft dit maar 2 minuutjes; het gaat immers straks nog in de oven een het hoeft niet gaar te worden want het is vega.
  • Verdeel de shoarma over de plaattaart.
  • Top af met de uien die je gekarameliseerd hebt in balsamico azijn.
  • Top af met geitenkaas.
  • Bak 20-25 minuten af in de oven op 200C.
  • Serveer met rucola.