Bloemkoolpizza met spinazie à la crème, zalm en pijnboompitten

Hey hey! Vandaag is het tijd voor een simpel recept voor één persoon dat je binnen een mum van tijd hebt klaargemaakt: bloemkoolpizza met zalm. We gaan aan de slag met een bloemkoolpizza – heb je die bodem van Magioni wel eens gehad? Die is suuuuper lekker van structuur en smaak – en we beleggen de pizza met o.a. spinazie a la crème, zalm, mozzarella en pijnboompitten. Het is een ontzettend makkelijk recept en bij het inkopen doen heb ik rekening gehouden met zo min mogelijk ingrediënten overhouden, zodat het echt een ideaal recept is om voor één persoon klaar te maken.

Ik deelde dit recept al eerder op Instagram in een video, om jullie te inspireren met wat makkelijke recepten voor één persoon. Dat is namelijk een uitdaging waar veel mensen mee te maken hebben, terwijl ik vol inspiratie zit voor toffe eenpersoonsgerechten. Zo maakte ik naast deze bloemkoolpizza met zalm, ook een stamppot klaar met spinazie à la crème en spekjes en een pasta met pesto en spinazie à la crème. Dat laatste ingrediënt kan je namelijk perfect doseren én bewaren in de vriezer en vind ik dus ideaal voor eenpersoonsmaaltijden.

De video die online kwam, was in samenwerking met Iglo. Deze blogpost is geen onderdeel van die samenwerking, maar ik maak natuurlijk wel gebruik van de Iglo spinazie à la crème.

Iemand zin in een bloemkoolpizza met zalm? Aan de slag!

Bloemkoolpizza met zalm en mozzarella

Gang: Hoofdgerecht
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1
Makkelijk en lekker recept voor bloemkoolpizza met zalm, mozzarella, spinazie à la crème en pijnboompitten. Erg simpel en erg lekker. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 x bloemkoolbodem van Magioni
  • 150 gr Iglo spinazie à la crème uit de diepvries
  • 50 gr gerookte zalm
  • 1 el pijnboompitten
  • 125 gr mozzarella (van die kleine bolletjes zijn handig)

Instructies

  • Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en smelt de spinazie à la crème.
  • Verwarm ondertussen de oven voor tot 220C.
  • Smeer de bloemkoolbodem in met spinazie à la crème. Beleg met stukjes zalm en bolletjes mozzarella. Top af met pijnboompitten.
  • Bak de pizza 10 minuten af op 220C in de oven. Eet smakelijk!

Ik vond het een super lekker recept voor bloemkoolpizza met zalm. Het is precies wat je ervan verwacht en dat is top. De bloemkoolbodem van Magioni is echt een aanrader, want die is vrij stevig van structuur en daardoor wordt ‘ie zooo lekker in de oven. Echt een topper. Verder maakte de spinazie à la crème de bodem lekker romig en dat in combinatie met zalm is gewoon echt top. Ja; lekker recept. En ideaal om voor één persoon klaar te maken.

Geniet van deze bloemkoolpizza met zalm en laat me vooral hieronder weten of je het lekker vond!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

bloemkoolpizza met zalm

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

2 reacties op “Bloemkoolpizza met spinazie à la crème, zalm en pijnboompitten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept