Gesponsord – Hoi allemaal en welkom bij een HEEL ERG LEKKER recept voor nacho’s. Ik ben weer eens de keuken ingedoken om met m’n favoriete avondmaal chips aan de slag te gaan en heb dit keer een heel ander nacho-recept gemaakt dan anders. Dit recept voor Nacho’s met guacamole, feta en limoen hoeft namelijk niet in de oven en qua ingrediënten is ‘ie ook net even anders dan de nacho’s die ik normaal maak.
Dit keer heb ik m’n nacho’s gemaakt met kipgehakt, dat ik kruidde met Fajita Seasoning Mix van Santa Maria. Ik bakte stukjes courgette goudbruin en topte de nacho’s af met guacamole, jalapeños, feta en limoenrasp. Een verrassend lekker en fris recept voor nacho’s, die je dus niet in de oven hoeft te bakken. Heerlijk!
Ik heb niet zonder reden nacho’s op het menu gezet, want het is bijna International Nacho Day (op zaterdag 21 oktober) en dit jaar is het extra speciaal om die dag te vieren. Dit jaar vieren we namelijk de 80ste verjaardag van het wereldberoemde gerecht loaded nacho’s. Ja ja! Dat moet gevierd worden en daarom kan je maar beter nu alvast opzoek gaan naar een lekker recept, zodat ook jij op 21 oktober een flinke nachoschotel op tafel kan zetten.
Ik geef je zo mijn recept voor deze verrassende nacho’s met feta, limoen en guacamole, maar mocht je alvast willen kijken naar andere recepten, dan kan je hier op de website van Santa Maria ook heel veel inspiratie vinden.
In mijn recept maak ik uiteraard gebruik van de producten van Santa Maria. De nacho chips van Santa Maria zijn veruit de lekkerste die je kunt kopen in de supermarkt en ook de kruidenmix om het kipgehakt te kruiden is onmisbaar. De rest van de ingrediënten zie je alvast op onderstaande foto.
Aan de slag!
Nacho’s met guacamole, feta en limoen
Ingrediënten
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips (185gr)
- 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix
- 1 zakje Santa Maria Guacamole Dip Mix
- een pot Santa Maria Jalapeños gebruik zoveel je lekker vindt
- 2 avocado's
- 2 el zure room
- 300 gr kipgehakt
- 1 limoen
- 150 gr feta
- 1 courgette
Instructies
- Bak het kipgehakt rul in een koekenpan op middelmatig tot hoog vuur. Zet ook een tweede pan op het vuur, zodat je tegelijkertijd met de courgette aan de slag kan.
- Voeg de Santa Maria Fajita Seasoning Mix toe aan het kipgehakt en bak even mee.
- Snijd een courgette in kleine stukjes en bak aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer net zo lang als dat het kipgehakt op het vuur staat; beide zo'n 10 minuten. Het vuur mag best hoog staan.
- Verdeel de nacho chips over een grote schaal of bakplaat.
- Verdeel het kipgehakt en de courgette over de nacho chips.
- Maak zelf guacamole door in een hoge maatbeker 2 eetrijpe avocado's te pureren met de Santa Maria Guacamole Dip Mix en 2 el zure room.
- Verdeel de guacamole over de nacho's en houd een beetje apart in een schaaltje ernaast om in te dippen.
- Verdeel wat jalapeños over de nacho's en verkruimel de feta over het geheel.
- Top af met rasp van 1 limoen. Klaar!
En dat beste mensen is echt een HEEL ERG lekker recept. Omnomnom. Qua smaak een heel ander nacho-recept dan ik zelf gewend ben, maar ik vond het zelf een dikke hit en zou dit zo weer maken.
Ga jij het maken op Nacho Day op 21 oktober? Laat het me vooral weten, dat vind ik leuk!
Mocht je nog meer inspiratie zoeken voor nacho-recepten, kijk dan hier op mijn blog of hier op de website van Santa Maria.
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Kim zegt:
Ai mn rating vergeten, die vijf sterren mogen natuurlijk niet ontbreken
leonie zegt:
Yes!! Blij dat jij het ook lekker vond 😀
Kim zegt:
Ah lekkerrrr! Ik houd sowieso van nacho’s maar nog nooit aan de combi met feta gedacht! En weet je wat ik laatst zag (ik ging voor de zekerheid namelijk toch maar even googlen) dat tortilla chips niet eens mega ongezond zijn: https://www.strongliving.nl/zijn-tortilla-chips-gezond/
Dus dit recept komt zaterdag lekker op het menu te staan.
leonie zegt:
Haha wat vet! Ik wist dit ook niet!
Dio zegt:
Oeeeeeh! Dit recept ziet er echt heeeerlijk uit! Ik ga hem vanavond maken.
leonie zegt:
Eet smakelijk alvast!