Gesponsord – Hey you! Vandaag heb ik echt iets vetttt lekkers voor je, namelijk mijn ultieme nachos recept; een goed gevulde schaal heerlijkheid. Deel dit recept met je vrienden, plan een nacho-call in en geniet :D.
Voor dit recept gebruik ik de nachos van Santa maria en kruid ik het gehakt met Santa Maria Taco Seasoning Mix. Want mensen; de Tex Mex keuken is echt een top keuken op dit moment. Veel van de producten van Santa Maria zijn houdbaar (en opengemaakte tortilla’s kun je bewaren in de vriezer), intens smaakvol, je hebt je voorraadkast er ongetwijfeld vol mee liggen (zo niet: doen!) en je kan er oneindig veel heerlijke variaties klaarmaken, waardoor je ook nog eens heel makkelijk voldoet aan de schijf van vijf. Van lekkere wraps tot goed gevulde taco’s, quesedilla’s (hallo lekkere lunch) en… nachos op vrijdagavond met vrienden. Zin in? Let’s do this!
Mijn ultieme nachos recept
Ingrediënten
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips (185gr)
- 1/2 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- 200 gr Biologisch rundergehakt
- 1 tomaat
- 2 eetrijpe avocado's
- 1 teen knoflook
- 3 bosuitjes
- jalapeños uit pot
- cheddar
- 125 gr zure room
- sweet chili saus
Instructies
- Bak het gehakt rul. Snijd ondertussen een tomaat in kleine stukjes. Voeg de tomaat toe aan het gehakt, samen met de Santa Maria Taco Seasoning Mix. Meng het goed door elkaar en laat het heel eventjes bakken in de pan.
- Vul je ovenschaal met de nachos en top af met het gekruide gehakt. Flats daar wat zure room overheen en verdeel er zo veel jalapeños over als je zelf lekker vindt. Hou je van pittig? Lekker veel groene pepertjes gebruiken dan!
- Verdeel als laatste de cheddar over de nachos. Ik gebruikte hiervoor zo’n blok cheddar (die vind ik het lekkerst), die ik raspte, maar je kunt ook gewoon van die plakjes cheddar gebruiken. Zo veel als je zelf wilt.
- Zet de nachos in de oven op 180C en haal ze er weer uit als de kaas gesmolten is.
- Maak in de tussentijd zelf guacamole door 2 eetrijpe avocado’s te mengen met 1 eetlepel zure room, peper, zout en 1 uitgeperste teen knoflook. Je kunt het prakken met een vork; dan krijg je een lekkere grove guacamole. Of je mengt het met de staafmixer, dan krijg je een gladde guacamole zoals op de foto.
- Haal de nachos uit de oven en top ze af met wat sweetchili saus en bosui in ringen. Serveer de nachos met je zelfgemaakte guacamole en eet smakelijk!
HOE LEKKER ZIET DIT ERUIT? Echt mensen, dit is toch wel het soort voedsel dat je nodig hebt in tijden van crisis, haha. Man; wat was het lekker en gezellig om dit samen op te eten.
Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Janet zegt:
Ik heb gemerkt dat als nacho’s in de oven slap worden je ze de volgende keer in de magnetron moet warm maken, hierdoor blijven ze ook als ze onder de kaas zitten nog lekker knapperig.
Kevin van der Meer zegt:
Super lekker en makkelijk te maken. Vorige week heb ik het voor het eerst gemaakt en voor vanavond heeft mijn vrouw het weer ‘besteld’ na haar werkdag. Bedankt!
leonie zegt:
Nice! Leuk om te lezen dat het gesmaakt heeft 😀
Norah zegt:
Hoi, voor hoeveel personen is dit recept?
leonie zegt:
Ga uit van 3-4, maar je kan het ook prima met z’n tweeën op 😉
D zegt:
Mijn nachos worden altijd zo slap in de over. Hoe voorkom ik dit?
leonie zegt:
Hmmmm dat is best gek. Te veel kaas? De veel vocht? Misschien nog eventjes op grillstand?
Kelly zegt:
Ahh zo lekker! Dit zijn ook echt by far de lekkerste nacho chips. Zo lekker zoutig!
leonie zegt:
Ja dat is echt zo <3
Anna zegt:
Dit ziet er zoooo lekker uit ???? Echt van dat voedsel waardoor je je meteen beter voelt!
leonie zegt:
Echt he 😀