Mijn ultieme nachos recept

Gesponsord – Hey you! Vandaag heb ik echt iets vetttt lekkers voor je, namelijk mijn ultieme nachos recept. En niet alleen dat; ik heb dit recept in de allerleukste setting ooit gegeten (voor de tijd waarin we leven ;-)) en hoop jou te inspireren om datzelfde te doen.

We zitten natuurlijk volop in de Corona-thuiszit-situatie en je kan maar weinig vrienden zien. Nu heb ik binnen mijn vriendengroep het beste idee ooit geopperd, namelijk: nacho-calls. Dat zijn videogesprekken waarbij we samen nachos eten en het is ge-wel-dig. In plaats van nachos verorberen op een zonnig terras, maken we nu allemaal thuis een recept en eten we het gezellig digitaal met elkaar op :D.

story2

In de blog van vandaag deel ik mijn ultieme nachos recept met je; een goed gevulde schaal heerlijkheid. Deel dit recept met je vrienden, plan een nacho-call in en geniet :D.

Voor dit recept gebruik ik de nachos van Santa maria en kruid ik het gehakt met Santa Maria Taco Seasoning Mix. Want mensen; de Tex Mex keuken is echt een top keuken op dit moment. Veel van de producten van Santa Maria zijn houdbaar (en opengemaakte tortilla’s kun je bewaren in de vriezer), intens smaakvol, je hebt je voorraadkast er ongetwijfeld vol mee liggen (zo niet: doen!) en je kan er oneindig veel heerlijke variaties klaarmaken, waardoor je ook nog eens heel makkelijk voldoet aan de schijf van vijf. Van lekkere wraps tot goed gevulde taco’s, quesedilla’s (hallo lekkere lunch) en… nachos op vrijdagavond met vrienden. Zin in? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen: 1 zak Santa Maria Nacho Chips (185 gr) – 1/2 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix – 200gr Biologisch rundergehakt – 1 tomaat – 2 eetrijpe avocado’s – 1 teen knoflook – 3 bosuitjes – jalapeños uit pot (zoveel je wilt) – cheddar kaas (zoveel je wilt) – 1 klein kuipje zure room – sweetchili saus (zoveel je wilt)

story

Bak het gehakt rul. Snijd ondertussen een tomaat in kleine stukjes. Voeg de tomaat toe aan het gehakt, samen met de Santa Maria Taco Seasoning Mix. Meng het goed door elkaar en laat het heel eventjes bakken in de pan.

Vul je ovenschaal met de nachos en top af met het gekruide gehakt. Flats daar wat zure room overheen en verdeel er zo veel jalapeños over als je zelf lekker vindt. Hou je van pittig? Lekker veel groene pepertjes gebruiken dan!

Verdeel als laatste de cheddar over de nachos. Ik gebruikte hiervoor zo’n blok cheddar (die vind ik het lekkerst), die ik raspte, maar je kunt ook gewoon van die plakjes cheddar gebruiken. Zo veel als je zelf wilt.

Zet de nachos in de oven op 180C en haal ze er weer uit als de kaas gesmolten is.

Maak in de tussentijd zelf guacamole door 2 eetrijpe avocado’s te mengen met 1 eetlepel zure room, peper, zout en 1 uitgeperste teen knoflook. Je kunt het prakken met een vork; dan krijg je een lekkere grove guacamole. Of je mengt het met de staafmixer, dan krijg je een gladde guacamole zoals op de foto.

Haal de nachos uit de oven en top ze af met wat sweetchili saus en bosui in ringen. Serveer de nachos met je zelfgemaakte guacamole en eet smakelijk!

artikel

HOE LEKKER ZIET DIT ERUIT? Echt mensen, dit is toch wel het soort voedsel dat je nodig hebt in tijden van crisis, haha. Man; wat was het lekker en gezellig om dit samen op te eten.

Verras je vrienden met Tex Mex
Deel dit recept met je vrienden via deze link: https://gewoonwateenstudentjesavondseet.nl/2020/04/mijn-ultieme-nachos-recept.html

En kopieer de ingrediëntenlijst of stuur deze afbeelding via een appje:

nachocall_def

Veel plezier met je nacho-call en eet smakelijk! 😀

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!


6 reacties

D -

Mijn nachos worden altijd zo slap in de over. Hoe voorkom ik dit?

leonie -

Hmmmm dat is best gek. Te veel kaas? De veel vocht? Misschien nog eventjes op grillstand?

Kelly -

Ahh zo lekker! Dit zijn ook echt by far de lekkerste nacho chips. Zo lekker zoutig!

leonie -

Ja dat is echt zo <3

Anna -

Dit ziet er zoooo lekker uit ???? Echt van dat voedsel waardoor je je meteen beter voelt!

leonie -

Echt he 😀

Reageer ook