Leo’s dagboek: ik voel me TOP!

Goedemorgen mooie mensen! Nouuuu ik weet niet wat er met mij aan de hand is, maar ik voel me momenteel intens gelukkig. Met duizend vlinders in m’n buik. De wereld staat in brand, maar op mijn plekje aarde is het zó fijn momenteel. Geen stress, geen ziekte, geen onrust. Alleen maar zon, op het dakterras, met lekker eten, m’n lief, m’n poes, weinig werkstress. Ik had twee weken geleden nooit gedacht dat ik me zo zou kunnen voelen in de gekke situatie. Ik denk dat het echt door de zon komt en ik ben ZO blij en *kots* dankbaar dat de zon momenteel zo z’n best doet <3. Zo maken we er het beste van in de Coronacrisis!

Vandaag praat ik je bij over woensdag en donderdag. Donderdag was mijn vrije dag, maar woensdag heb ik ‘t er ook al flink van genomen. Veel uurtjes in de zon, veel lekker eten, veel vrijetijdsactiviteiten en weinig werk; zo vat ik m’n afgelopen twee dagen wel redelijk goed samen. Lees je mee?

Woensdagochtend
Op woensdag lukte het me wederom om lekker op tijd op te staan; ik zat gewoon netjes om 8 uur aan m’n bureau te werken. Vanochtend hield ik me bezig met het schrijven van m’n dagboek, ik zette de PLUS campagne live (een super fijn recept voor brunchen met bagels; lees het hier! (doorklikken = awesome) en reageerde op alle reacties op social media en mijn blog. En ik was druk met…

woe1
Teddy wil ‘s ochtends altijd even samen op het opgemaakte bed knuffelen.

Rond lunchtijd gingen we weer in de tuin zitten en aten we… pannenkoeken! YES BABY! Zo lekker dit.

woe2

En het was echt blotebenenweer, zoals je ziet :D.

Lekker luieren
Na de lunch had ik op m’n planning staan dat ik nu eindelijk m’n mails ging beantwoorden. Maar je raadt het al: niet gedaan. NOG STEEDS NIET. Wel hield ik me bezig met andere belangrijke zaken:

woe3
Facetimen met Ollie <3
woe4
En een lekker boek lezen in de tuin!

Date night
Op woensdagavond hadden Jan en ik date night. We gingen uit eten bij restaurant Ter Veld. Een nieuwe Franse Bistro in Haarlem Noord met een vast menu. Ik – bezoeker én chefkok van dit toprestaurant- dook de keuken in om een vet lekker driegangenmenu te maken voor Jan en mij.

woe5
Hoe vind je m’n Corona-kapsel?

Voor: Vitello Tonnato
Hoofd: Steak tartare met friet
Na: taartjes met mango & framboos
De recepten komen nog online 🙂

woe6

woe7

woe8

Woensdag was top. Op naar donderdag!

Donderdagochtend
Op donderdag had ik m’n vrije dag en ik ging dit keer niet in het asiel werken bij de poezen. Ik wil dit 1x per 2 weken doen, zodat ik wel ook echt een vrije donderdag heb zo nu en dan. Bovendien zijn er momenteel door Corona heel veel vrijwilligers (veel mensen die niet naar hun gewone werk kunnen). Dus ik word niet gemist :).

En dus ging ik donderdag lekker uitslapen met Tedmans.

don1

En daarna geschiedde een wonder; ik ging sporten! Thuis! In de daktuin!

don2

En hoewel dit er allemaal wellicht lekker sportief uitziet, ging het weer matig. Ik vind dat thuissporten gewoon écht geen zak aan. Als je tips hebt om het leuker te maken, laat dan vooral van je horen hieronder in een reactie.

Chillen op het dak
Inmiddels was het op het dakterras bloedheet; we hebben weinig last van wind achter en dan loopt de temperatuur in de zon al gauw op. Tot 28 graden (!)).

don4

Ted vond het -bij hoge uitzondering- heerlijk op het dakterras!

don3

Rond lunchtijd maakte ik dit lekkere hapje met tomaat, mozzarella, pistache, olijfolie en balsamico-azijn. Mjam!

don5

En verder stond mijn donderdag gewoon echt volop in het teken van keihard chillen en dat maakte me ZO gelukkig. Wat zijn wij een geluksvogels met dat lekkere dakterras; zo is thuisblijven in de zon echt geen straf.

don6
Ik las vandaag een boek over podcasten. Ik ben bezig met de voorbereidingen voor het tweede seizoen van De Poezen Podcast en neem daar even goed de tijd voor; door dit soort dingen te lezen en eerst eens wat meer te leren over Podcasten.
don7
‘s Middags ging ik ook nog even aan de slag met m’n half dode strelitzia die in de woonkamer staat te verpieteren vanwege te weinig licht en te veel luizen. Ik heb nu alle bruine stukken van de plant af gehaald; hopelijk steekt hij dan nu weer energie in het aanmaken van nieuwe bladeren, want de plant is nu een beetje een zielig hoopje ellende. SAD!

Ennn aan het einde van de middag brak ik de laatste zak chips van de verjaardagsboodschappen (van 14 maart) aan. ZO JAMMER. Ik hoop dat ik vanaf nu sterk genoeg ben om geen nieuwe chips te kopen in de supermarkt, maar ik vrees dat we allemaal het antwoordt wel weten…

don8

Aan het einde van de middag had ik een borrel met Aniek op de planning. We bellen nu ongeveer elke 2 à 3 weken om ff bij te kletsen en dat is VET gezellig :D.

don9

Aspergeseizoen is geopend!
‘s Avonds maakte ik pasta carbonara met witte asperges, die ik had gekregen van Het Aspergecentrum. En dat was vettttt lekker. Het recept komt nog online!

don10

En écht ‘s avonds kwam er een bestelling vlees binnen die we ‘s ochtends bij The Butchery hadden besteld voor dit weekend. We gaan weer lekker barbecuen, dus we hadden wat mooie ingrediënten nodig. Teddy kon het overigens wederom geen zak schelen. Die vond de tulpen interessanter dan een halve koe. Prima.

don11

En dat waren mijn twee dagen!

Nu staat het weekend voor de deur, maar niet voordat ik heel veel blogs heb geschreven. Ik heb veel op de planning en ben benieuwd hoe ver ik kom…

Dit weekend gaan Jan en ik weer lekker barbecuen én we doen zondagochtend een paasbrunch met mimosa’s (sinaasappelsap met champagne). Nu al zin in. Fijn Paasweekend! En mocht je overwegen om naar familie te gaan, denk daar dan nog even een tweede keer over na. Oftewel: #blijfthuis. ;-).

Ik spreek je maandag weer!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

9 reacties op “Leo’s dagboek: ik voel me TOP!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *