Brunchen met Bagels! 3 toffe paasrecepten

Gesponsord – Hallo leuke paashazen en -hazinnen! Het is bijjjjjna Pasen en daarom hoog tijd voor wat brunch-inspiratie. Ik ben helemaal niet zo’n ontbijtfan, maar voor een paar feestdagen in het jaar maak ik een uitzondering en Pasen is daar één van. Waar Kerst draait om zoveel mogelijk lekker voedsel binnenkrijgen vanaf 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s avonds, ligt bij Pasen de focus voor mij veel meer op de ochtend. Samen brunchen; yes baby! Daar kom ik m’n bedje wel voor uit. Zélfs in tijden van Corona; hoe gezellig is het om de Paasbrunch met je familie wel gewoon door te laten gaan, maar dan ieder vanuit zijn eigen huis en in verbinding met elkaar door videobellen? 😀 Ik zie dit he-le-maal zitten 😀 (Scheelt bovendien weer een lange autorit naar het Noorden, haha).

In de brunchinspiratieblog van vandaag deel ik het recept voor 3 verschillende bagels met je. Want ik zat eens even te brainstormen over waar ik nou echt gelukkig van word rond ontbijt en dat is: veel keuze en lekker delen. Verder ben ik gék op bagels en eet ik ze veel te weinig. Dus waarom niet 3 toffe bagels voor brunch?! Dat allitereert ook nog leuk. En is natuurlijk gewoon vét heerlijk.

Daarnaast word ik dolgelukkig van samen eten. En Pasen is een mooi moment om samen aan tafel te gaan om iets lekkers te eten. Of dat nu alleen met je partner is, met het hele gezin, je huisgenoten óf familie op afstand via een videocall. Ik HOU er van om af en toe even zo’n uitgebreide brunch met elkaar te beleven. Jij ook? Paaseieren in de aanslag (lekker voor tijdens het ontbijt klaarmaken) en gaan met die banaan!

Bagels met zelfgemaakte kruidenroomkaas (favoriet)
Nodig voor 2 bagels: 1/2 kuipje naturel roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia) – 2 eetlepels verse bieslook in stukjes – flink peper – grof zeezout – wat radijsjes

Hak de bieslook fijn en meng met roomkaas en lekker veel peper en grof zeezout. Smeer een dikke laag op de bagels en top af met wat dunne plakjes radijs. Super lekker!

Bagels met avocado & ei any style
Nodig voor 2 bagels: 2 eieren- 1 avocado – peper & zout

Ik deed mijn boodschappen wederom bij PLUS; al 6 jaar op rij de Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland!

Snijd de avocado doormidden en in plakjes. Maak ondertussen een ei klaar zoals je het zelf lekker vindt. Je kunt heel Paas-achtig kiezen voor gekookte eieren, gaan voor de luxere variant, namelijk gepocheerde eieren of zoals ik kiezen voor gebakken eieren. Mjam! Laat de dooier heel, dan steekt die lekker door het gat van de bagel :D.

Bagels met gerookte zalm en mierikswortel
Nodig per bagel: 2 eetlepel mierikswortel – 4 plakjes gerookte zalm – een beetje verse bieslook

Smeer de bagels in met een lekkere dikke laag mierikswortel en top af met wat gerookte zalm en een beetje verse bieslook.

Serveer alle bagels op een grote schaal en dan is dit het eindresultaat:

brunch1_2

Dat ziet er toch heer-lijk uit? Helemaal niet ingewikkeld, maar wel echt een brunch waar je heel blij van wordt. Lekker wat sinaasappelsap erbij, paaseitjes als toetje en genieten maar!

Ook zin om lekker de keuken in te duiken rond Pasen? Check dan vooral ook even het Paasassortiment bij PLUS. Of het nou gaat om je Paasontbijt of een borrel, een gezellige gourmet of een feestelijk Paasdiner, je vindt héél toffe producten én inspiratie via plus.nl/Pasen.

Wat ga jij doen rond Pasen?

Sponsor je favoriete zzp’er
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *