Hallo leuke mensen van het internet en welkom op deze fijne plek. En met deze plek bedoel ik ‘het internet’, want mannnn wat kan je daar veel inspiratie vinden voor je avondeten. Zo ben ik vandaag de keuken in gedoken om Big Mac Wraps klaar te maken – wat echt een gewelllldig recept is en een daverend succes was (echt!!) – dankzij een recept dat ik voorbij zag komen op Instagram Reels. Of naja, niet echt een heel duidelijk recept was het, maar wel een verlekkerend filmpje en het zaadje was geplant; ik ga mijn eigen variant van Big Mac Wraps maken.
Big Mac Wraps – wat moet je je daarbij voorstellen? Laat me het uitleggen; je maakt bolletjes gehakt en die druk je plat in de pan om er vervolgens een wrap op te plakken, op dat rauwe gehakt dus. Dan bak je dat geheel op hoog vuur 1 minuut aan en daarna keer je het om; dan ligt het gehakt boven en de wrap onder. Dit bak je nog even met een plakje cheddar, totdat de cheddar gesmolten is en dat geheel beleg je vervolgens met Big Mac achtige ingrediënten; denk aan saus, sla, augurk en tomaat bijvoorbeeld. En dan heb je je eigen gemaakte Big Mac Wraps. En ik vertel je: dat is LEKKER. Echt een vette hap, maar zó heerlijk.
Ik maakte mijn Big Mac Wraps met gekruid gehakt, ijsbergsla, cheddar, tomaat, gebakken uitjes, augurk en knoflooksaus. Maar je kunt ook zelf een variant bedenken met bijvoorbeeld barbecuesaus of sweet chili saus offf jalapeños in plaats van augurk. Whatever floats your boat ;-).
Voordat ik aan de slag ging, keek ik nog even het filmpje dat mij had geinspireerd om dit recept te maken. Dat filmpje van Big Mac Wraps vind je hier. Ook Santa Maria heeft inmiddels een variant gemaakt van de Big Mac Wraps en dat filmpje vind je hier. Zo weet je precies hoe je dit gerecht klaar moet maken, maar ik schrijf het nog even voor je uit. Let’s wrap!
Big Mac Wraps
Keukentools
- 1 velletje bakpapier (in een vierkantje geknipt, zo groot als de wraps)
- 1 platte spatel of de onderkant van een steelpannetje (ik gebruikte dat laatste)
Ingrediënten
- 300 gr rundergehakt
- 1 zakje Santa Maria Fajita kruiden
- 6 small tortilla's Santa Maria
- 1 tomaat
- 6 plakjes Cheddar
- gebakken uitjes
- augurkblokjes
- ijsbergsla
Instructies
- In dit recept eet je 3 wraps per persoon; dat is best een behoorlijke hoeveelheid. Je kunt ook 2 wraps per persoon maken.
- Qua tijd is het een beetje moeilijk inschatten, want je maakt steeds één wrap per keer en daar ben je echt zo mee klaar. Dus ik denk dat de voorbereiding ongeveer 10 minuten duurt en daarna is het ongeveer 2 minuten per wrap. Ik raad wel aan om één of twee wraps te maken en dan te eten en daarna de volgende wraps te maken.
- Kruid het gehakt met de Fajitakruiden.
- Verdeel het gehakt in 6 bolletjes van 50 gram.
- Snijd een tomaat in kleine stukjes.
- Verhit een koekenpan op het vuur, doe er een scheutje olie in en zet het vuur hoog.
- Doe het eerste bolletje gehakt in de pan, leg het velletje bakpapier erop en druk het plat met een spatel of de onderkant van een steelpannetje. Zo plat mogelijk!
- Haal het bakpapier er weer af en plak meteen de wrap op het gehakt en druk nog eens aan met bakpapier en het steelpannetje.
- Laat dit 1 minuut bakken en draai het geheel dan om.
- Leg er een plakje cheddar op en laat dat smelten. Zet eventueel het vuur ieeeetsje lager zodat de wrap niet verbrandt als het lang duurt voordat de cheddar smelt. Je kunt ook eventueel even een deksel op de pan doen, om het smelten van de cheddar te versnellen.
- Zodra de cheddar gesmolten is, haal je de wrap uit de pan. Beleg 'm met ijsbergsla, tomaat, stukjes augurk en gebakken uitjes en top af met wat knoflooksaus.
- Vouw de wrap dubbel als een soort taco en eet smakelijk :D.
En dat beste mensen is echttttt verrukkelijk. Het gehakt is gaar en knapperig en kruidig, de cheddar lekker vet en gesmolten, de frisheid van ijsbergsla, tomaat en augurk is top, het knapperige van gebakken uitjes is lekker. En die WRAP mensen; oh oh oh. Die wordt dus een beetje knapperig in de pan en doordat ‘ie bakt in het vet van het gehakt en de kruidenmix, is ‘ie suuuuper lekker van smaak. Ooooh boy, wat een vet recept is dit. Vet als in: cool. Ook wel in de zin van dikmakend, maar totally worth it. Wat een lekker recept. Dit ga ik zéker vaker maken en dit MOET jij ook echt een keer maken. Echt cool. ENJOY!
Maak je dit recept klaar en vond je het lekker? Dan zou ik het super leuk vinden als je hieronder een comment achterlaat met hoe je het vond. Was het makkelijk of moeilijker dan je dacht? Hoe vond je de smaak? Welk beleg heb jij gebruikt op je Big Mac Wraps? Als je sterren geeft is het helemaal top, dan kan de volgende lezer precies zien wat ze kunnen verwachten van dit recept. Dank je wel!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Lotte zegt:
Wauuuw, hier was ik zo benieuwd naar! Ga ik zeker snel probeerden, ziet er lekker uit.
Lotte zegt:
Deze avond klaargemaakt, en eeeecht lekker!
leonie zegt:
Jaaaa vet he!! 😀
leonie zegt:
Enjoy!!