Leo’s leven: buikslapen, 11 uur barbecuen en m’n keukenla opruimen

Goedemorgen fijne mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 17 oktober. Vandaag praat ik je bij over een weekend dat 100% in het teken stond van chillen; van boeken lezen tot wijn drinken, van ontbijten op het strand tot 11 uur lang barbecuen: zo’n weekend. Tel daar nog twee rustige werkdagen bij op én het eindresultaat van de washok make-over en we zijn rond. Lees je mee?

Vrijdag:
M’n vrijdag begon in alle vroegte na een goede nacht. Morris was rond half 7 wakker en ik nam de ochtendshift op me. Tijd om te voeden, verschonen en te spelen met ál z’n speelgoed en dan vooral het kratje waar het speelgoed in zit, haha.

Omdat ik vroeg uit de veren was en Morris zichzelf prima vermaakte, had ik tijd om ff lekker een smoothie te maken. Een groene dit keer; met spinazie, sinaasappelsap, kwark, lijnzaad, een gembershot en een theelepel kurkuma. VET lekker was dit!

Om 9 uur nam Jan Morris van me over en begon zijn dagje met Snor. Ik ging lekker aan het werk, maar had niet een super drukke werkdag. Wel twee deadlines, maar daar kon ik ff goed de tijd voor nemen, dus dat was top.

‘s Ochtends schreef ik m’n dagboek, haalde ik een koffietje voor een koffiepauze en deed ik booschappen voor de campagne die ik ‘s middags zou fotograferen.

Als je in Haarlem woont, dan MOET je eens koffie halen bij Kaldi op de Cronjé en dan vooral vanwege de brownies die ze daar hebben. De koffie is prima, maar de brownie echt waaaanzinnig lekker.

‘s Middags dook ik de keuken in om twee recepten met Santa Maria producten te maken. Het waren de laatste twee recepten van de samenwerking van dit jaar en dat vond ik best een beetje jammer. Ik had dit jaar echt een hele grote samenwerking met Santa Maria lopen en dat dit nu de laatste content was die ik voor ze maakte, voelde gewoon een beetje sad. Deze samenwerking is zo fijn en past zo goed bij me! Hopelijk volgend jaar weer :D.

We hadden in ieder geval een heerlijke lunch, want ik had allemaal lekkers klaargemaakt :D.

Aan het einde van de middag maakte ik nog even een reel voor een samenwerking met Easytoys (de adventkalender komt eraan!!) en daarna was het tijd voor weekend.

Ik testte voor m’n alcoholvrije instagramaccount nog even deze Van de Streek Non Alcoholic IPA en schreef HIER wat ik ervan vond.

Verder had ik een avondje met mezelf op de bank en dat was chill! Ik keek de laatste aflevering van Ted Lasso en heb daar echt heerlijk bij zitten janken. WAT een aanrader, deze serie.

Zaterdag:
Op zaterdag werd ik vrij slaperig wakker, want ik was er ‘s nachts een keer of 6 uit geweest om Morris te helpen met van alles. Hij begint om te rollen in bed en weet dan nog niet zo goed wat ‘ie met z’n hoofd moet doen, dus het was een zeer onrustige nacht.

Maar! Dat mocht de pret niet drukken; Snorrie was alweer helemaal vrolijk en ik ben inmiddels wel gewend aan de gebroken nachten, dus we maakten er toch wat van vandaag.

Zo begonnen we de dag met een ontbijtje buiten de deur bij San Blas op het strand. Tijd voor pannenkoeken en havercappu.

Eenmaal thuis gaf ik Morris nog een fles en toen ging ‘ie naar bed voor z’n middagdutje, waar hij voor het eerst echt op z’n buik ging slapen. En dat was voor mij nog ff wennen, want ademt ‘ie wel?! Ik werd flink op de proef gesteld, want hij ging echt head first in het matras liggen met z’n gezicht, maar op de babyfoon kon ik goed zien dat ‘ie nog bewoog, dus het ging goed, hahaha.

Toen ik ‘m wakker maakte omdat z’n middagdutje volgens ons slaapschema mag 2-2,5 uur mag duren, had ie helemaal een rood hoofd met kreukels erin. ZO schattig, hahaha.

‘s Middags waren we met z’n drietjes een beetje aan het aankloten thuis. Ik reed nog ff naar de slager om een mooi stukje vlees te halen voor op de barbecue voor de volgende dag en Jan deed een wandelingetje met Snor.

‘s Avonds had Jan plannen met vrienden en was het voor mij dus wederom tijd voor een avondje op de bank. Ik warmde wat Chinees op van een week geleden en heb echt een heel lekker avondje gehad. Keukenkastje opruimen, boekje lezen, wijn drinken. HEERLIJK!

Zondag:
De nacht van zaterdag op zondag was een stuk beter. Snorrie werd vroeg wakker – echt om 6 uur ofzo al -, maar we hebben een gezellig ochtendritueel waarbij we hem iedere ochtend bij ons in bed leggen voor nog een halfuurtje gezelligheid en dan komt Ted ook altijd ff buurten om aan Morris te snuffelen. Echt m’n favoriete begin van de dag <3.

De ochtendshift was weer voor mij en dat was wederom reuze gezellig, maar om 9 uur moest ik Jan echt wakker maken, want het was tijd om… de barbecue aan te steken! Ik had gister bij de slager een stuk brisket gehaald, omdat ze niet echt iets hadden wat 5 uurtjes op de barbecue moest. Alleen een brisket en die moet meteen een uur of 10 liggen, dus dat betekent vroeg beginnen. Maar omdat we toch geen andere plannen hadden, leek het me prima om dit te maken. Dus: uit bed en barbecuen maar!

Verder hebben we ‘s ochtends even gewandeld over de begraafplaats bij ons in de buurt, want Jan was daar nog nooit geweest en het is echt een heeeele mooie begraafplaats. Met echt prachtige paden en bomen en watertjes en als klapper op de vuurpijl zagen we er gewoon een IJSVOGEL vliegen!! Zo’n felblauwe. Echt zooo cool. Ik heb meteen mijn vogelaar-vriendin geappt zodat zij er naartoe kon met haar telelens, maar het is dr helaas niet gelukt om hem te fotograferen. Maar wel echt zooo cool. Echt een mooi beestje.

Morris z’n middagdut ging niet heel lekker, omdat hij nog steeds moet wennen aan slapen op z’n buik. Hij kan natuurlijk ook gewoon op z’n rug gaan liggen, maar dat snapt ‘ie zelf nog niet zo goed, dus dan rolt ‘ie meteen naar z’n buik om vervolgens niet te snappen wat ‘ie dan met z’n hoofd moet doen. En dan huilennnnn want hij wil gewoon slápen. Maar HOE? Haha. Naja; op een gegeven moment heb ik ‘m maar lekker bij me genomen en heeft ie een tukkie gedaan in mijn armen, op een donkere babykamer met whitenoise.

Waar ik daar een paar weken geleden nog over zat te klagen omdat het saai is, was ik nu blij dat ‘ie eindelijk weer eens gezellig op mij wilde slapen <3. M’n kleine schatje.

Tijdens z’n dutje appte ik Jan dat ik zin had in appeltaart, waarop hij reageerde dat ‘ie zin had om naar de Bever te gaan, hahaha. Dat is Jan z’n favoriete winkel en dat vind ik zooo lief, hahaha.

Omdat we ons beste leven aan het leven waren dit weekend, gingen we dus na de dut van Morris naar de stad. Tijd voor appeltaart, een fles voor de kleine en als toetje een bezoekje aan Bever voor Jan.

Zondagavond waren we nog tot laat bezig met het barbecuen en uiteindelijk hebben we als avondeten gebakken aardappeltjes met salade en … een vega kroket gehad HAHA. Niet omdat de brisket mislukt was, maar om half 9 had ik toch écht trek en de brisket was lang blijven hangen rond de 80 graden, waardoor hij uiteindelijk pas om half 11 van de barbecue af ging met een kerntemperatuur van 91. Maar toen hadden we al gegeten, dus we pakten de brisket in en bewaarden ‘m voor de volgende dag.

Maandag:
Op maandag had ik een hele rustige werkdag. Sowieso ziet de komende week er vrij rustig uit en ik vind het heerlijk.

Om 10 uur had ik weer een afspraak bij de chiropractor die me flink kraakte en ik vond het nog steeds een beetje eng, ookal doet het dus geen pijn. Het hielp ook niet mee dat ik dit weekend een DM had gekregen van iemand die zei dat je echt moet oppassen voor de chiro omdat als ze je nek kraken er een kans is op een herseninfarct en dit bij jonge mensen toeneemt en blablabla; naja geen idee of dit waar is, maar zodra iemand je dit stuurt zit het in je hoofd en krijg ik het er niet meer uit. Dus vertel me vooral in de comments dat dit onzin is, haha. En sorry dat het nu ook in jouw hoofd zit XD.

Verder liep ik er weer matig fashionable bij, maar dat was prima, want ik ging… tuinieren. Op slippers met sokken, want why not. En met tuinieren bedoel ik; ik snoeide de passiebloem, want mannnn wat groeit die plant hard.

Om half 3 stapte ik in de auto MET STOELVERWARMING – oooooh die tijd van het jaar is weer aangebroken en het is echttt intens genieten – voor een afspraak op het strand! Bij Tijn Akersloot had ik een interview over het fertiliteitstraject waar Jan en ik 3,5 jaar in hebben gezeten. Het is een interview voor een boek en dat komt pas in 2026 uit, maar toch fijn om aan mee te werken.

Rond 6 uur was ik weer thuis en stond Jan Morris lekker te badderen. ZO lief die twee <3.

Nadat Morris naar bed ging, was het voor Jan en mij tijd om lekker de brisket op te eten en boyyyyy wat was die goed gelukt! ZO lekker.

Daarna ging ik naar een lesje restorative yoga bij Glow en daarna kroop ik lekker op de bank met een boek en een glas wijn. Maar in alle eerlijkheid heb ik echt alleen maar op m’n telefoon zitten scrollen tot m’n ogen dicht vielen en toen ben ik met make-up en al naar bed gegaan. Heerlijk. Jan had de nachtshift, dus deze meid ging eens even lékker tukken. Mjam!

Inmiddels is het dinsdagochtend en is Snorrie bij de oppas en Jan op z’n werk in Amsterdam, dus ik heb lekker het rijk voor mij alleen. Ik heb een hele overzichtelijke werkdag en ga zo eindelijk het eindresultaat van de washok make-over op Instagram delen!! Hier alvast een sneak peak voor de vroege lezers van mijn dagboek:

Echt, deze kleur is ZO mooi. Op Instagram lees je er meer over: klik hier!

Dat was in ieder geval mijn dagboek van de afgelopen dagen. De komende dagen zijn ook lekker rustig en mijn ouders komen oppassen, dus daar heb ik helemaal zin in. Donderdag heb ik nog een leuk event op de planning en vanavond doe ik een Q&A op insta met een thema! Mocht je een leuke vraag hebben, stuur ‘m in!

Thanks voor het lezen van mijn dagboek en ik spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

15 reacties op “Leo’s leven: buikslapen, 11 uur barbecuen en m’n keukenla opruimen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *