Kant & klaar #47: Ovenburrito met beef en rijst van Albert Heijn

Door Elske – Hee you! Gisteren at ik weer een kant-en-klare maaltijd en vandaag neem ik je mee in mijn oordeel. Lees je mee? 😀

Het assortiment
Ik testte namelijk een ovenburrito van de Albert Heijn. Deze zijn geloof ik nieuw in het assortiment, of ik heb gewoon nooit goed uit mijn doppen gekeken. Ik had ze in ieder geval nog nooit gezien. Ze liggen bij alle kant-en-klare maaltijden, zoals de pizza’s, stoommaaltijden en maaltijdsalades. Er zitten twee ‘smaken’ in het assortiment: deze met beef of spicy chicken. Die laatste spreekt mij meer aan, maar dat geldt voor meer mensen geloof ik want die smaak was al uitverkocht. Nou ja, beef  klinkt ook niet verkeerd toch? Verder zit er volgens de verpakking rijst, barbequesaus, groente en kaas in de wrap en kost deze maaltijd €4,29. Ben nu wel heel benieuwd, dus let’s test!

De bereiding
Voor deze maaltijd moet je wel even geduld hebben; je bereidt ‘m in 20 minuten in de oven op 180 graden.

De smaak
Allereerst: ik heb een beetje vals gespeeld. Ik had namelijk nog geraspte kaas over van een maaltijd die ik die dag ervoor maakte en vond dat de AH nogal karig met de kaas in deze kant-en-klare burrito was geweest. Want, laten we eerlijk wezen: wat is een goede burrito zonder kaas?  Dus daar deed ik wat extra van op de bovenkant voordat hij de oven in ging.

kant&klaar47_beefburrito_2

De burrito is rijkelijk gevuld met vooral veel rijst, bonen en saus. Laten we met het positieve beginnen. De saus geeft een fijne smaak aan de inhoud van de burrito. Ik vind de groentes wat karig, maar dat is tot daar aan toe. Wat ik minder plezierig vind is de hoeveelheid beef. Echt hoor. Daar moest ik met mijn vork naar graven. ‘Zit er wel echt beef ik?’ zei ik hardop, vanachter mijn bord. Ja hoor, later vond ik een mini stukje, maar er is flink bespaard op het vlees. Het is heel schraal, in kleine mini vermalen stukjes, aanwezig. Als het zo moet, laat het dan weg, denk ik dan. En maak er een vegetarische wrap met bonen van. Ook prima. Verlaag de prijs dan ook meteen met een euro. Goed, tot zover mijn commentaar.

Dus neh, vind dit echt een beetje jammer, want de smaak is verder gewoon prima. Ik trek een ster van de beoordeling af voor dit misverstand in beef benoemen op de verpakking en het amper in de maaltijd stoppen. Dat kan beter appie; 2 sterren voor deze kant & klaar!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

2 reacties op “Kant & klaar #47: Ovenburrito met beef en rijst van Albert Heijn

  • Ik had laats die met kip en daar zat wel een degelijke hoeveelheid kip in. Niet speciaal veel ofzo, maar wel terug te vinden 😉

    Ik vond die erg lekker, maar vind het wel een wat kleine portie (en ik ben echt geen grote eter). Gelukkig had ik nog een zak dorito’s in huis, dat paste er goed bij haha.

    • Eens hoor Eline, er had best nog een wrap bij gekund! Positief bekeken was het wel weer een goed excuus voor de doritos 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *