Hallo beste mensen! Gisteravond maakte ik weer eens een nieuwe plaattaart. Ik gebruikte dit keer een recept van Uitpaulineskeuken.nl. Normaal vind ik het wel leuk om dingen zelf te verzinnen, maar dit klonk zo lekker dat ik precies dit wilde maken. Of nou ja; ik voegde mozzarella en chiliflakes toe, maar dat was het. En ik gebruikte een handige groentezaak ervoor. Maar daar lees je zo meer over.
Zin om aan de slag te gaan met een lekker vegetarisch recept? Let’s plaattaart!
Nodig voor twee personen: 1 hartige taartbodem uit het koelvers schap – 1 zak cavolo nero met broccoli, bosui en champignons – 1 bakje ricotta – bakje parmezaanse kaas – 1 bol buffelmozzarella – 1 teen knoflook – beetje chilipeper
Meng de parmezaanse kaas door de ricotto en smeer hiermee de taartbodem in. De bodem leg je op een ovenschaal met bakpapier.
Haal uit de zak met groentes de cavalo nero, wat bosui en champignons en laat de rest erin zitten. Klinkt onhandig; maar bij mijn supermarkt verkopen ze geen cavalo nero los, dus ik vond dit ene prima tussenweg.
Bak de groentes met een beetje olie 5 minuutjes in de pan. Verdeel de groentes dan over de taartbodem en strooi er wat chiliflakes overheen. Bak het 20-25 minuten af in de oven op 200C en top ‘m daarna af met wat mozzarella, peper en zout. Klaar! Eet smakelijk!
Ik vond het echt een lekker recept. De laatste tijd ben ik nogal van de plaattaarten en dit was echt een heel andere variant dan ik tot nu toe gemaakt heb. Chill wel.
Enjoy!
Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!
Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!
Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!
Larissa zegt:
Klinkt goed! Prik je nooit gaatjes in het bladerdeeg? Ik heb soms het probleem dat de bodem dan te nat is of dat er stukjes helemaal “opgeblazen” zijn.
leonie zegt:
Nope! Als je bang bent dat het te nat wordt kun je ook wat paneermeel onder het bladerdeeg doen!