TIP: Lekker oud brood eten

Hallo daar! Vandaag is het weer eens tijd voor een kooktip. Ik loop vaak tegen het probleem aan dat mijn brood oud wordt. Thuis eet ik bijna geen brood, omdat ik ontbijt met Cracottes en lunch op mijn werk, maar voor vriendlief en toevallig afgelopen week voor m’n zus, moet ik toch zo nu en dan brood in huis halen. Nu koop ik altijd al een halfje, omdat ik anders zeker weet dat ik over hou, maar vaak krijg ik zelfs een halfje niet op binnen de tijd dat ‘t nog lekker is. En zodra brood oud en droog is, is het niet lekker meer om ‘t gewoon zo op te eten. Er zullen ongetwijfeld meer mensen zijn die last hebben van het oud-brood-probleem en daarom staat de knullige kooktip dit keer in het teken van:

Kooktip #9: How-to: Oud brood niet weggooien, maar nog lekker opeten
Oud brood kun je perfect, en zelfs beter dan vers brood, gebruiken voor het maken van toast, croutons of een broodkorst voor home-made vis cuisine! Alles wat je nodig hebt is olijfolie en zout&peper. En je oude brood. Je kunt heerlijke toast maken door je brood diagonaal in 2en te snijden, er wat olijfolie, knoflook en tomaat op te smeren, wat zout&peper en vervolgens even in de oven afbakken tot het knapperig is. Niemand die nog proeft dat ‘t brood oud en bijna verschimmeld is (haha). Ook croutons maak je op een vergelijkbare manier, maar dan bak je het brood met olijfolie en eventueel knoflook en zout, in de koekenpan tot ‘t knapperig is. Heerlijk op een salade, in de soep of om een random maaltje een beetje op te pimpen (bijvoorbeeld iets Italiaans). Op weer een vergelijkbare manier, namelijk oud brood mengen met olijfolie, knoflook, tomaat, basilicum, zout&peper, kun je een soort broodkorst maken die je op vis in de oven legt waardoor je een heerlijke zelfgemaakte vis cuisine krijgt! Vet lekker! En wederom: niemand die proeft dat ‘t brood oud is.

Overigens kun je je oude brood ook heel goed gebruiken als pizza bodem. Dan beleg je ‘m gewoon met tomatensaus, kaas en de dingen die je normaal ook op een pizza doet. Neem bijvoorbeeld dit recept.

Aanrader dus om je oude brood nooit weg te gooien, maar er gewoon weer wat lekkers van te maken. Is spaarzaam wat betreft geld én goed tegen verspilling van eten. Tenzij er schimmel op zit. Dan is het echt niet meer te redden 😉

Pssst: In de reacties op facebook lees je nog veel meer tips voor je oude brood…

Nu je dit weet, kun je mooi een van de volgende receptjes klaarmaken:


14 reacties op “TIP: Lekker oud brood eten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *