Vega: Basilicum+parmezaan spaghetti met tomaat+knoflook toast

Goedenavond! Gisteravond kon ik helaas niet vegetarisch eten ivm een personeelsuitje bij Hanneke’s Boom; met een lopend buffet van rib-eye, hamburgers en braadworst, wat overigens erg lekker was! Om die reden at ik vanavond dus lekker vega:)

Geïnspireerd door het knoflookbrood van Jamie Oliver uit m’n 30 minutes kookboek, heb ik een heerlijke toast gemaakt met daarbij simpele spaghetti.

Je smeert casinobrood in met olijfolie, tomaat en knoflook en snijdt ze vervolgens door midden en de korstjes er af. Daarover doe je peper&zout en dan gaat de toast 15 minuutjes op 180C in de oven. Ondertussen kook je de verse spaghetti en op ‘t eind schep je daar wat olijfolie, parmezaanse kaas en basilicum door. Bij het opdienen doe je nog een beetje extra kaas erover en dan kun je het heerlijk eten met de knapperige toast (die echt OVERHEERLIJK is).

Credits voor de toast gaan naar m’n zus, die dit eens heeft gemaakt tijdens haar examenfeestje. Heerlijk echt!

Morgen ben ik er weer! byebye


11 reacties

Marly -

Dit ziet er heerlijk uit zeg! Ga ik zeker eens proberen.
Maar hoe krijgt de pasta zijn groenige kleur dan? Heb het idee dat er nog pesto doorheen zit? Of krijg je dat effect vanzelf van de basilicum blaadjes.. (of gebruik je iets anders voor de basilicum smaak)

Thanks!!

Mik -

Brood insmeren met tomaat? bedoel je tapenade of?

leonie -

Nee! Letterlijk met tomaat! Je halveert een tomaat en knijpt deze uit boven de broodjes en dan smeer je dat uit over het broodje!

PSbyDila -

Die toastjes zien er lekker uit! Die ga ik binnenkort ook proberen. :)

leonie -

Leuk! Doen! Ze zijn heel lekker en het is zo makkelijk te maken!

Lyanne -

Ziet er heerlijk uit!!

Nuria -

Mmm, ziet er erg goed uit!!

Sylvia -

Oew, dat ziet er goed uit! :) *zet pagina onder favorieten*

Daniëlle -

Hmm, lekker!

Reageer ook