Vega: Pizza Quattro Formaggi – mozzarella, gorgonzola, Grano Padano en jonge kaas


Goedenavond dames en heren en welkom bij mijn 581e blogpost. Eén ding kan ik je vertellen: ik heb inmense dorst. Niet te zuinig! Vanavond at ik een vier kazen pizza en het was goddelijk, maar kennelijk was de kaas behoorlijk zout want man oh man wat een dorst heb ik de hele avond al. Ik probeerde voor de pizzabodem de pizzakit van Danerolles, met vers deeg (uit zo’n blik) en tomatensaus. Normaal haal ik altijd de Koopmans pizzabodem bij Appie, maar omdat ik even een AH boycot hou, ging ik vandaag naar Vomar en kwam ik deze pizzabodem tegen. Leuk om eens te testen, want jullie worden net als ik, vast blij van een makkelijke zelfmaak pizzabodem.

Nodig voor één persoon: 1 Danerolles pizzakit – wat gorgonzola – 1 bol mozzarella – 1 plakje jonge kaas – een handje Grano Padano

Je haalt het deeg uit het blik en verdeelt ’t over de bakplaat. Het deeg is echter in een rechthoek, net als die croissantjes van Dannerolles, maar dan zonder de driehoekjes, en daardoor was het niet ideaal voor mijn ronde bakplaat. Maar goed, het ging best. Wel erg handig voor een grote vierkante bakplaat, als je gezegend bent met een grote oven… Het deeg leg je dus op bakpapier op de bakplaat en dit gaat 10 minuten op 180C in de oven. Het kleurt dan al enorm en wordt een beetje oranje. En je huis gaat heerlijk ruiken! Dan smeer je met de bolle kant van een lepel wat tomatensaus op de pizza. Ik deed heel weinig, omdat ik vooral een kaas-pizza wilde en niet per se tomatensaus. En dan verdeel je de kaas over de pizza. Ik nam stukjes jonge kaas, haalde alleen het zachte uit de mozzarella, deed er wat gorgonzola op en strooide als laatste overal Grano Padano over. Dit ging dan nog 8 minuutjes op 180C in de oven, en klaar ben je!

Ik vond het erg gemakkelijk werken zo, met dat deeg van Danerolles. En ik vond het ook best lekker. Het smaakt niet echt naar pizzabodem zoals je dat in een restaurant gewend bent, maar ’t is wel heel luchtig en ook wel lekker. In ieder geval niet zoet, daar was ik een beetje bang voor. En de kleur is eigenlijk wel best vreemd, maar goed; who cares als het goed smaakt? Ik vond de pizza overall echt verrukkelijk trouwens. Damn, sinds Rome ben ik echt fan van pizza met zo min mogelijk beleg en zoveel mogelijk gorgonzola 🙂

Wat gebruik jij als pizzadeeg als je zelf pizza’s maakt? Of bespaar je jezelf de moeite en ga je voor de diepvriesvariant?

Misschien vind je dit ook lekker:


12 reacties op “Vega: Pizza Quattro Formaggi – mozzarella, gorgonzola, Grano Padano en jonge kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *