Vega: Pizzabroodjes met feta, gorgonzola, strooikaas, broccoli en tomaat

Hallo daar! Het is vandaag maandag en op maandag eet ik altijd vegetarisch. (Wie ook? Laat even een comment achter!). Deze maandag had ik de hele dag al zin in pizza, het liefst met parmaham, gember, tomaat en rucola, maarrrr vanwege meat free monday kon dat niet. Dus bedacht ik een vega pizza die ik wel kon gaan maken, maar toen kwam ’t volgende probleem: ik kan geen pizzadeeg kneden met m’n gipsarm (ik heb trouwens nieuw gips, kijk cool!!) én ik heb nog nooit een enorm lekkere kant en klaar pizzabodem ontdekt. Toen bedacht ik dat ik nog wat enigzins oud brood had en joh, dat kun je ook best als pizzabodem gebruiken, toch? 😀

Nodig voor 3 pizzabroodjes: 3 eetlepels Euroshopper pastasaus (serieus – lekkerste pizzabedekking ooit) – ongeveer 10 kleine broccoliroosjes – handje strooikaas – ongeveer 50gr gorgonzola – een beetje feta – 1/2 tomaat – 3 sneetjes brood (ik had ambachtelijk meergranen brood van Ah)

Je kookt de broccoliroosjes voor 3 minuutjes. Ondertussen smeer je de pastasaus op de plakken brood. Daarover doe je strooikaas en gorgonzola. Dan giet je de broccoliroosjes af en doe je ze op de broodjes samen met wat sneetjes tomaat (niet het natte binnenste gebruiken!). Je topt af met feta. De pizzabroodjes gaan 15 tot 20 minuutjes op 180C in de oven.

En dan ga je heeeeeerlijk eten! Ik vond het een super geslaagde maaltijd.

PS: Dit is natuurlijk ook een dik prima lunchrecept.

Misschien vind je dit ook lekker:


12 reacties op “Vega: Pizzabroodjes met feta, gorgonzola, strooikaas, broccoli en tomaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.