Pasta in gorgonzolasaus met kip en champignons, met walnoten, salade & balsamico sladressing

Goedenavond! Oeeeeeh ik ben blij! Ik begon deze avond mega chagrijnig doordat eerst tram 13 er vandoor ging voor m’n neus, toen miste ik mijn fyra naar le boyfriend, om vervolgens in Rotterdam wéér de tram voor m’n neus te zien wegrijden. Not cool. Maar! M’n humeur is inmiddels helemaal goed omdat ik vanavond heeeeeeeerlijk heb gegeten. Oh oh oh, wat was het goed gelukt. Op facebook kon je al m’n lijstje met ingrediënten vinden.

Nodig voor 2 personen: 250gr champignons – 200gr kipfilet – ongeveer 125ml slagroom – ongeveer 120gr gorgonzola – een twee handjes walnoten – twee plukken gemengde sla – een beetje balsamico sladressing – pasta

Je kookt de pasta gaar. Ondertussen bak je de kipstukjes in een wok en zodra die gaar zijn, voeg je gesneden champignons toe. Bak dit eventjes totdat de champignons er niet meer zo rauw uitzien (3-4 minuutjes). Voeg dan wat slagroom en in stukjes gesneden gorgonzola toe en laat de kaas smelten in de saus. Dan laat je het lekker pruttelen. Maak de saus eventueel dikker door minimale toevoeging van meel/bloem/maizena. Op je bord begin je met pasta, daarop de saus, een pluk sla, wat walnoten en top af met wat balsamico sladressing over de sla.

Vriendlief en ik vonden het allebei héél lekker. De combinatie van de zoute gorgonzola, met de heerlijke smaak van champignons en het frisse/zoete van de sladressing gaat héél goed met de walnoten en pasta en kip. Het is echt een perfecte combi bij elkaar en ziet er ook nog leuk uit. AANRADER!

Lijkt het je wat? Ga je het uitproberen?

Misschien vind je dit ook lekker:


7 reacties op “Pasta in gorgonzolasaus met kip en champignons, met walnoten, salade & balsamico sladressing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *