Mexicaans: Ovenschotel met gehakt, paprika, mais, kidneybonen, tomaat, kaas en nacho’s

Goedenavond! Hoe is het? Met mij best goed! Ik typ dit berichtje met zes vingers. ZES! Dat betekent dat m’n rechterhand weer een beetje begint te functioneren, woehoe! Koken doe ik echter nog steeds met één hand omdat ik nog niet echt kracht kan zetten met rechts… En dat was vandaag wel weer een uitdaging in de keuken, toen ik duizend blikjes open moest maken en een paprika moest snijden. Ik at vanavond een Mexicaanse ovenschotel. Heerlijk! Maar let op, de volgende dag moet je (ik tenminste) niks belangrijks op de planning hebben staan; Mexicaans is heel gevoelig eten…. 😉

Nodig voor 2 personen: 250gr half om half gehakt – 1 gele paprika – 100gr mais – 200gr kidneybonen – 20gr tex mex Mexicaanse kruiden – wat strooikaas – 1 zak nachochips kaas smaak – 70gr tomatenpuree (7ct ah basic, love it!)

Je bakt het gehakt rul. Dan voeg je de gesneden paprika, mais en kidneybonen toe en dit bak je even. Doe er dan de tomatenpuree en de Mexicaanse kruiden bij en laat nog even pruttelen tot het niet meer super vochtig is. Dan doe je alle saus in een ingevette ovenschaal en steek je er nachochips in (lekker veel, met 1 hoekje naar boven). Strooi er wat kaas over en zet dit 10 minuutjes in de oven. Je kunt het zo eten, maar m’n zus tipte nog dat het ook lekker is met zure room, guacamole en/of met een bosuitje on the top.

Ik vond het lekkerrrrr en heel geschikt voor de zaterdagavond. Erbij dronk ik een heerlijke desperados, omdat bij Mexicaans eten gewoon écht een bier-achtig drankje hoort. Mmmm!

Wat heb jij gegeten?

Misschien vind je dit ook lekker:


10 reacties op “Mexicaans: Ovenschotel met gehakt, paprika, mais, kidneybonen, tomaat, kaas en nacho’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *