Heerlijke koolvis met een Italiaans korstje van brood, knoflook, tomaat en basilicum, met pastasalade

Daar is ‘ie dan! Op facebook liet ik al weten dat ik gisteravond HEEL LEKKER heb gegeten en nu dan ein-de-lijk het recept online. Ik dronk namelijk gisteravond heerlijk wat wijntjes bij m’n avondmaal en vaak ben ik dan niet ultiem geschikt om nog een blog te typen:) Nu dus nuchter mijn receptje van de vis met een Italiaans korstje, met pastasalade. Warning: DEADLY LEKKER.

Nodig voor 1 persoon: 1 blok koolvis uit de diepvries – 2 sneetjes (mais)brood – 1 teen knoflook – 1 tomaat – een scheut olijfolie – wat verse basilicum – peper&zout – (spelt)pasta – (veld)sla – cherrytomaatjes – eventueel balsamico azijn

Let op: Als je dit voor meer mensen maakt, zou ik niet klakkeloos de ingrediënten verdubbelen, omdat ik nu lekker veel korst voor 1 blok vis had, maar als je meerdere blokken naast elkaar in de ovenschaal legt, hoef je niet twee keer zoveel korst. Pas voor 3 a 4 personen zou ik de hoeveelheid korst verdubbelen. Tenzij je diehard van heel veel korst houdt…

Bereiding: De koolvis leg je bevroren in een ingevette ovenschaal. De oven verwarm je voor op 180C. Het Italiaanse korstje maak je door brood fijn te snijden/trekken/staafmixeren, te mengen met de uitgeperste knoflook, fijngesneden basilicum, daar een tomaat over uitknijpen (al het vocht er uit!) en wat olijfolie over te schenken. Dit goed mengen (bijvoorbeeld met de staafmixer). Vervolgens bedek je de vis er mee, je mag het wel een beetje aandrukken, maar hou het ook enigzins kruimelig. Strooi er wat peper& zout over (best zout is best lekker!) en zet dit 15 minuten in de oven. Daarna doe je het nog 10 minuten op 220C en dan is ie klaar. Ondertussen maak je koude pastasalade door pasta te koken en af te laten koelen. Dat meng je vervolgens met veldsla en cherrytomaatjes en eventueel doe je er wat balsamico azijn overheen. De vis serveer je on top.

Een beetje trots ben ik wel op dit gerechtje want het was echt superdupervetfuckinglekker en ik heb het oprecht helemaal zelf bedacht! Misschien schuilt er dan ergens toch en soort upcoming topkok in me? Het was echt heerlijk en ik hoop dat jullie dit ook allemaal klaar gaan maken! Bijvoorbeeld als je eens een etentje hebt; het is zo makkelijk, heel lekker en volgens mij ziet ’t er ook best impressive uit!

Overigens kun je hiervoor ook heel goed oud brood gebruiken, in plaats van ’t weg te gooien.

Dus, heb ik je geïnspireerd om ’t klaar te gaan maken? 😀 (zeg ja! zeg ja!)

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Heerlijke koolvis met een Italiaans korstje van brood, knoflook, tomaat en basilicum, met pastasalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *