Pangasiusfilet met “een Aziatisch dakje” en gebakken rijst met sperziebonen en rode paprika

Oh oh ooh! Wat heb ik verrukkelijk gegeten vanavond. Echt HEEL lekker. Ik las een recept met pangasiusfilet op internet en omdat ik dat toch nog in huis had, besloot ik het uit te proberen… En wat een succes. Whauw!

Je maakt een sausje van 2 el soyasaus, 1 teen knoflook, 1/2 rode peper, een paar drupjes sesamolie, 2el bruine basterdsuiker en een gefruit uitje. Je legt roomboter in de pan, legt hierop de pangasius en daarover doe je het sausje. Dek de pan af en laat dit lekker pruttelen totdat het gaar is. Ik denk dat het bij mij zo’n 8 tot 10 minuutjes duurde. Je hoeft de vis niet te keren.

Daarbij wok je sperziebonen en rode paprika en daar voeg je gekookte rijst aan toe en dit laat je even bakken. Bij het opdienen strooi je nog wat sesamzaadjes over de vis en daarna ga je heerlijk genieten van deze héérlijke maaltijd. De combi van soyasaus en basterdsuiker is heel lekker en de rode peper maakt het ook nog een beetje pittig. De smaken gaan echt heel erg goed samen.

Dat was het voor vandaag! Tot morgen! Dan eet ik weer vegetarisch ivm Meat Free Monday!

25 reacties op “Pangasiusfilet met “een Aziatisch dakje” en gebakken rijst met sperziebonen en rode paprika

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *