Zelfgemaakte hamburgers op een Italiaanse bol met tomaat, sla, gebakken ei, bacon, kaas en ui

Joehoe! Vanavond hebben vriendlief en ik schandalig lekker gegeten. We maakten zelf hamburgers:) Altijd als ik voor hem moet koken ben ik enigzins beperkt in de keuze (hij lust geen courgette en couscous bvb). En dan kom ik heel gemakkelijk vaak uit op VLEES. Mannen hè? Dus, hamburgers maakten we vanavond. En dit keer maakten we ook de burgers zelf, naar een geheim recept van Bas, wat hij eigenlijk niet wilde geven, maar ik nu toch maar met jullie deel 😉

Nodig voor twee personen: 300 gram rundergehakt – een flinke scheut ketjap – 2 theelepels sambal – wat peper – 2 eieren – wat plakjes bacon – twee plakken kaas – 1 rode ui – 1 cracotte (door het gehakt) – twee Italiaanse bollen – mayo – curry/ketchup – kropsla

Het gehakt meng je met de ketjap, sambal, 1/3 rauwe ui, 1/3 ei en de verkruimelde cracotte. Je kneedt er twee flinke burgers van. Ondertussen bak je in de pan vast twee kleine gebakken eitjes met een plak kaas er op. Ook de bacon bak je even in de pan. En de resterende uien. Snij ondertussen de tomaat in plakjes, hol je brood uit (hier komt binnenkort een tip van online) en beleg je brood met kropsla, tomaat en saus naar keuze. Bak de hamburgers in de pan en doe ze daarna op je broodje. Doe al het overige beleg er op en KLAAR. Een super heerlijke oldskool burger waarbij je niets on the side hoeft te hebben. Want dit vult! Pfoei:)

Wij vonden het erg lekker. Maak jij wel eens zelf hamburgers en zo ja; wat voor recept gebruik je dan?

PS: Ik kon eindelijk weer een bordje van palmblad van Tierlantijn.net gebruiken voor m’n eten. De burger pastte er perfect in 🙂 Leuk!

Misschien vind je dit ook lekker:


17 reacties op “Zelfgemaakte hamburgers op een Italiaanse bol met tomaat, sla, gebakken ei, bacon, kaas en ui

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *