Joehoe! Vanavond hebben vriendlief en ik schandalig lekker gegeten. We maakten zelf hamburgers:) Altijd als ik voor hem moet koken ben ik enigzins beperkt in de keuze (hij lust geen courgette en couscous bvb). En dan kom ik heel gemakkelijk vaak uit op VLEES. Mannen hè? Dus, hamburgers maakten we vanavond. En dit keer maakten we ook de burgers zelf, naar een geheim recept van Bas, wat hij eigenlijk niet wilde geven, maar ik nu toch maar met jullie deel 😉
Nodig voor twee personen: 300 gram rundergehakt – een flinke scheut ketjap – 2 theelepels sambal – wat peper – 2 eieren – wat plakjes bacon – twee plakken kaas – 1 rode ui – 1 cracotte (door het gehakt) – twee Italiaanse bollen – mayo – curry/ketchup – kropsla
Het gehakt meng je met de ketjap, sambal, 1/3 rauwe ui, 1/3 ei en de verkruimelde cracotte. Je kneedt er twee flinke burgers van. Ondertussen bak je in de pan vast twee kleine gebakken eitjes met een plak kaas er op. Ook de bacon bak je even in de pan. En de resterende uien. Snij ondertussen de tomaat in plakjes, hol je brood uit (hier komt binnenkort een tip van online) en beleg je brood met kropsla, tomaat en saus naar keuze. Bak de hamburgers in de pan en doe ze daarna op je broodje. Doe al het overige beleg er op en KLAAR. Een super heerlijke oldskool burger waarbij je niets on the side hoeft te hebben. Want dit vult! Pfoei:)
Wij vonden het erg lekker. Maak jij wel eens zelf hamburgers en zo ja; wat voor recept gebruik je dan?
PS: Ik kon eindelijk weer een bordje van palmblad van Tierlantijn.net gebruiken voor m’n eten. De burger pastte er perfect in 🙂 Leuk!
Misschien vind je dit ook lekker:
Ikke zegt:
Ik doe tegenwoordig oestersaus door het gehakt. In elke supermarkt te krijgen. Smaakt echt geweldig.
Piet zegt:
welk soort spek/bacon raden jullie aan? Ik ben opzoek naar het spul dat zo lekker krokant wordt
Anoniem zegt:
Kan jij alles eten wat je wil? Je ziet er slank uit op foto's maar lijkt in eten lekker alles te eten, vet of niet (geen kritiek, gewoon nieuwsgierig!)
leonie zegt:
jup! Ik heb heel erg geluk daarmee. Ik eet alles wat los en vast zit en kom geen grammetje aan… 🙂 (En ben heel a-sportief)..
Anoniem zegt:
O wat lijkt me dat heeeerlijk. Geniet ervan!
leonie zegt:
doe ik zeker 😀
Anoniem zegt:
Als ik zelf hamburgers maak doe ik dat volgens Jamie Olivers recept: gemalen biefstuk, gemalen komijn&koriander, peper&zout, mosterd, Parmezaanse kaas, gebakken ui, broodkruim en een eitje. Zelf buns maken en dan combineren met tomatenrelish (cherrytomaten, knoflook, gember, witte wijnazijn en suiker een half uurtje laten pruttelen). Succes verzekerd!
leonie zegt:
men dat klinkt ook echt geweldig. Gemalen biefstuk? Mmmmmm!
Timo Docter zegt:
Chilisaus door het gehakt heen! <3
leonie zegt:
Nice!
Carlijn zegt:
Zoooo lekker!! Vanavond gemaakt, en me misselijk gegeten omdat ik niet kon stoppen 😉
leonie zegt:
hahaha ja het is echt vreselijk, maar kan ZO lekker zijn 😀
marcel janssen zegt:
Ging wat fout! Ik gisteren gemaakt en oeioeioei wat een traktatie.
leonie zegt:
Goed om te horen!
Karlijn zegt:
Kan je de inhoud die je uit het broodje hebt gehaald niet door het gehakt doen ipv de cracotte?
leonie zegt:
TOP idee! Dat doe ik de volgende keer 😀
Anne zegt:
Ziet er goed uit! Leuke variatie ook qua ingredienten in de hamburger. Vroeger maakte ik dat ook nog weleens zelf, maar tegenwoordig probeer ik eigenlijk geen vlees meer te eten. Dus maak ik veel dipsauzen etc voor op stokbroodjes en dan met sla bij wijze van avondeten 😉