Barbecue kip&aardappeltjes met courgette en paprika uit de oven

Daag daag! Vanavond heb ik een gekke maaltijd gegeten. Ik had het te druk op werk om na te denken over wat ik vanavond zou eten, wat er in resulteerde dat ik geen lijstje had toen ik de Appie binnenstapte. En dat is een ramp. Dan sta ik me een partij te twijfelen en naar alle uithoeken van de supermarkt te gaan en allerlei receptjes schieten door m’n hoofd (Oh ik kan wel een beefsalade maken met sla, biesftuk en iets met sesam en balsamico siroop)(of ik maak een kipburger maar dan een beetje anders)(oeeh of ik maak een noedelschotel). Nee, dat werkt niet. Uiteindelijk moest ik van mezelf iets pakken en maakte ik iets heel geks er mee. Ik nam barbecue aardappeltjes en bedacht dat ik daar wel een soort ovenschotel mee kon maken. Ik had nog courgette, voegde daar paprika aan toe en kip. Maar toen ging ik twijfelen; ik zou ook een soort ultieme barbecue ovenschotel kunnen maken met barbecuekrieltjes, gebakken ontbijtspek, kaas en tomaten. Ofzo. Maar dat is dan weer enigzins slecht en buikpijngevoelig. Dus toen maakte ik toch maar m’n gekke ovenschotel met kip. Dus…

Nodig voor één persoon: 200gr barbecuekrieltjes – 200 gr kipfilet – 4 eetlepels barbecuesaus – 1/3 courgette – 1/2 rode paprika – olijfolie

Snij de kip, courgette en paprika in stukjes. Meng de kip met de barbecuesaus. Doe de courgette, paprika en aardappeltjes in de ovenschaal en meng met olijfolie. Doe de kip met barbecuesaus erbij en meng alles door elkaar. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet dit 50(!) minuten op 180C in de oven. De kip komt er verbazingwekkendgenoeg lekker mals uit!

Het was lekker. Best gek en ook wel een soort van saai, maar ook wel oké. Ik kan me wel voorstellen dat iemand anders dit echt heel lekker vindt. Voor mij was het een beetje een inspiratieloos mislukte maaltijd. Maar goed 🙂 Wellicht morgen weer iets op en top lekkers… Of lijkt dit je wel wat?

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Barbecue kip&aardappeltjes met courgette en paprika uit de oven

  • Kirsten zegt:

    Ik ga het proberen vanavond! In plaats van de BBQ saus, wil ik de kip met citroen en rozemarijn doen. Naast de rode paprika en courgette nog wat extra cherry tomaatjes.
    Kan de kip gelijk met de citroen en rozemarijn in de oven of is het verstandig de kip eerst te marinieren met citroen en rozemarijn, even te laten staan en dan met alles in de oven te stoppen?

    • En hoe was het? Kip met citroen en rozemarijn is erg lekker. Wel een heel ander recept wordt 't dan 😉 Kip laten marineren is nooit een slecht idee, dan heb je lekker extra smaak end at is altijd goed! Hoe heb je het nu uiteindelijk gedaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *