Italiaanse burger met gegrilde paprika, rode ui, tomaat, sla, mozzarella en basilicum-mayonaise

Goedenavond! Gisteravond heb ik niet geblogd omdat ik uit eten ging bij Koetjes en Kalfjes in Alphen a/d Rijn, maar het zit ook in Den Haag, Amsterdam, etc. We hebben prima gegeten, maar ik vond het vrij duur voor niet supergeweldig eten of outstanding service. Zou er niet nog een keer gaan eten.. Maargoed:) Vanavond heb ik dan weer zelf gekookt voor vriendlief en mij en we aten Italiaanse hamburgers. Ik had al eens eerder vergelijkbare hamburgers gemaakt, maar ik maakte ze dit keer nog net wat anders: Italiaanse bol met sla, rode ui, hamburger, tomaat, gegrilde gele paprika, mozzarella en basilicum-mayonaise. En het was lekker! Maar wel heel moeilijk te eten, haha wat een toren 🙂

Ik begon met het koken van aardappelpartjes in de schil, zodat je als die gaar zijn, je ze kan opbakken. Lekker voor erbij. Voor de burger begon ik met duizend dingen snijden: rode ui in ringen, gele paprika, tomaat en mozzarella in plakken. De gele paprika en rode ui heb ik dan even gegrild in een grillpan. Ondertussen snij je een Italiaanse bol in drie lagen. Begin op de onderste laag met ijsbergsla, daarop de gebakken rode ui, dan de hamburger (die je 10 min bakt in de grillpan), daarop drie schijfjes tomaat, dan de volgende laag brood, daarop de gebakken gele paprika en de mozzarella en dan het laatste stuk brood erop. Dan heb je een enorme toren, maar wel een lekkere vullende burger. Erbij had ik nog basilicum-mayonaise (verse basilicum mengen met YoFresh) om op de burger te smeren. En erbij de gebakken aardappeltjes en kale sla.

Het was lekker, niet super, maar wel prima lekker. En Bas vond het heerlijk:) Joepie!

Misschien vind je dit ook lekker:



1 reactie

Reageer ook