Goedenavond! Ik ben fan van stamppot en wilde daar graag weer een blogje over schrijven én had zin in zalm. Dus ik experimenteerde in de keuken, wat vandaag eens super goed uitpakte. Ik maakte een pittige rucolastamppot met daarbij zalmfilet. Het was heerlijk, met weinig ingrediënten, super simpel en binnen 6 minuten klaar. Echt!
Nodig voor één persoon: 1 zakje aanmaakaardappelpuree – 1 zalmfilet (175gr) – 25gr AH excellent wasabi rucola – 1/2 rode peper – 1/2 teen knoflook (of 1 kleine)
Het klaarmaken is heel easy. Je bakt de zalm 3 minuutjes aan één kant in de koekenpan en keert ‘m dan om zodat je ook de andere kant nog 2-3 minuutjes bakt. Je kookt 250ml water en roert daar daarna de aardappelpuree door. (of je kookt aardappelen zonder schil 20 minuten en stampt ze daarna fijn, eventueel met melk of een rauw ei er door). Hak een rode peper in kleine stukjes en pers een teen knoflook uit en roer dit samen met de rucola door de aardappelpuree. Je stamppot is dan klaar. Zonder te stampen, #lieverluidanmoe. 🙂
En gek genoeg was het dus echt een vet lekkere stamppot. Ik wist helemaal van te voren niet of knoflook zo er doorheen wel lekker zou zijn en hoe die wasabi rucola zou smaken (gewoon iets pittigere rucola) en dan nog met rode peper. Helemaal zelf bedacht en helemaal geslaagd. Bovendien ook perfect in combi met die zalm! Die ik overigens niet gekruid had.
Dus, very delicious. Ik ben echt fan van stamppot. Jij ook?
PS: Ik merk nu het donkerder wordt buiten dat het steeds lastiger is om goeie foto’s te maken. Wil binnenkort toch eens een fotografielamp gaan aanschaffen. Iemand aanraders?
Misschien vind je dit ook lekker:
Dewi zegt:
Ik ga dit vanavond maken! En wat die lamp betreft, is dit iets? http://www.fotostudiopro.nl/studioverlichting/continu-verlichting/falcon-eyes-lamphouder-lher-2040-ml-40-lamp
DewiAimee zegt:
Moet je er alleen wel nog even een statief/houder bij kopen 🙁
leonie zegt:
Nice one! Ik heb een statief, moet alleen ff kijken of ie daar op kan. Dank voor de tip!
speedingblackrain zegt:
Ik houd superveel van stamppot! Ik vind het altijd zo gemakkelijk; je kookt of bakt een willekeurige groente, stampt het met aardappels, strooit er wat noten o.i.d. over en het is bijna altijd lekker! 😀 Ik denk dat ik dit binnenkort ook eens ga maken (in een iets aangepaste versie, want: vegetariër).
leonie zegt:
Ja stamppot is wat dat betreft echt geweldig!!
Carmen zegt:
Ik had er nooit aan gedacht om een stamppot te maken met rucola! Heb hem gister nagemaakt en een beetje aangepast. Met zongedroogde tomaatjes en gerookte makreel ipv zalm (is zo duur namelijk!) Het was echt heel lekker! zeker voor herhaling vatbaar 🙂
leonie zegt:
Oeh lekker, met makreel! Zongedroogde tomaatjes kunnen er inderdaad heel goed bij! Ik wilde alleen de ingrediëntenlijst kort houden. Maar tof dat het je gesmaakt heeft!
Amanda zegt:
Waar heb jij die wasabi rucola gehaald? Klinkt lekker dit recept!
Anneloes zegt:
Er staat bij van AH Excellent dus ik ga er vanuit dat ie bij de Albert Heijn vandaan komt! 🙂 Ben benieuwd of ze deze in mijn vestiging hebben.. Klinkt in ieder geval lekker en ga hem vanavond maken!
leonie zegt:
Klopt, inderdaad van de Albert Heijn en er staat ook op de verpakking dat deze rucola alleen bij een Albert Heijn verkrijgbaar is…
Hoe vond je het Anneloes? Ben erg benieuwd!
Amanda zegt:
Ohja had het excellent niet gezien. Heb hem gemaakt met gewone rucola, uitje erbij gebakken met de knoflook en peper. En gegeten met wat jus. Ik vond hem heerlijk!
leonie zegt:
Nice! Wat voor jus had je? En dan wel ook met de zalm, of iets anders?
Anne zegt:
Wat een super leuk idee, ik ga het zeker proberen. Die wasabi rucola is echt te gek!
leonie zegt:
Nice! Laat je dan weten hoe je het vond? 😀
Chiel zegt:
Leuk idee! Ga ik proberen. Voorzichtig idee: knoflook eerst even fruiten, om 'm wat zachter van smaak te krijgen? Met een sjalotje misschien?
leonie zegt:
Zou kunnen inderdaad, maar juist die sterke smaak van knoflook kan heel goed!
Chiel zegt:
Okee cool! ga 'm vanavond proberen..
leonie zegt:
En?? 😀
Chiel zegt:
Zeer geslaagd! Dank je voor dit recept, het is er absoluut één om vaker te maken.
leonie zegt:
Graag gedaan 😀