Pittige rucolastamppot met rode peper & knoflook, met zalmfilet

Goedenavond! Ik ben fan van stamppot en wilde daar graag weer een blogje over schrijven én had zin in zalm. Dus ik experimenteerde in de keuken, wat vandaag eens super goed uitpakte. Ik maakte een pittige rucolastamppot met daarbij zalmfilet. Het was heerlijk, met weinig ingrediënten, super simpel en binnen 6 minuten klaar. Echt!

Nodig voor één persoon: 1 zakje aanmaakaardappelpuree – 1 zalmfilet (175gr) – 25gr AH excellent wasabi rucola – 1/2 rode peper – 1/2 teen knoflook (of 1 kleine)

Het klaarmaken is heel easy. Je bakt de zalm 3 minuutjes aan één kant in de koekenpan en keert ‘m dan om zodat je ook de andere kant nog 2-3 minuutjes bakt. Je kookt 250ml water en roert daar daarna de aardappelpuree door. (of je kookt aardappelen zonder schil 20 minuten en stampt ze daarna fijn, eventueel met melk of een rauw ei er door). Hak een rode peper in kleine stukjes en pers een teen knoflook uit en roer dit samen met de rucola door de aardappelpuree. Je stamppot is dan klaar. Zonder te stampen, #lieverluidanmoe. 🙂

En gek genoeg was het dus echt een vet lekkere stamppot. Ik wist helemaal van te voren niet of knoflook zo er doorheen wel lekker zou zijn en hoe die wasabi rucola zou smaken (gewoon iets pittigere rucola) en dan nog met rode peper. Helemaal zelf bedacht en helemaal geslaagd. Bovendien ook perfect in combi met die zalm! Die ik overigens niet gekruid had.

Dus, very delicious. Ik ben echt fan van stamppot. Jij ook?

PS: Ik merk nu het donkerder wordt buiten dat het steeds lastiger is om goeie foto’s te maken. Wil binnenkort toch eens een fotografielamp gaan aanschaffen. Iemand aanraders?

Misschien vind je dit ook lekker:


20 reacties op “Pittige rucolastamppot met rode peper & knoflook, met zalmfilet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *