Leo’s leven #107: croptops, nieuwe deuren, een slechte bui en de lente vieren

Goedemorgen fijne mensen en welkom op dinsdag! Ik ben al sinds half 7 uit de veren, want vandaag wordt er een dakopbouw geplaatst op de bouwval! En dus stond ik om 7 uur klaar met koffie en thee om de mensen van de opbouw te ontvangen. Daarna heb ik al ff een wandeling gemaakt bij de Oosterplas en nu zit ik lekker aan de eettafel – in de zon – om jou bij te praten over mijn afgelopen dagen. Die waren vrij fantastisch, dus ga er maar goed voor zitten, dan vertel ik je over mijn bezoekje aan Oirschot om prachtige deuren voor het huis uit te zoeken, mijn zondag met mezelf en een lunch om te vieren dat de winter voorbij is. Let’s go!

Vrijdag: samen in bad
Vrijdagochtend had ik de zomer in m’n bol. Ik zit helemaal in een croptopfase en I’m loving it. Ik was altijd al comfortabel in m’n lijf, ben gróót (!!!) tegenstander van dieetcultuur en groot (!!!!!!) voorstander van ‘je bent mooi zoals je bent’, maar zelf ík liet me een tijdje tegenhouden om croptops te dragen. Wat écht idioot is, want croptops zijn er niet alleen voor hele dunne mensen met maat 34. Ze zijn ook voor mensen die last hebben van bolle pds-buiken. En voor mensen met rollen als ze zitten. Of rollen als ze niet zitten. Voor mannen. Voor vrouwen. Voor alles er tussenin. Kijk maar naar Jonathan van Queer eye. I love it!

En jaaa dan kan je dit zien en denken; ja maar jij bent hartstikke slank en jaaa dat is ook wel zo, maar ik vind het altijd een beetje lastig om dat soort dingen te horen ONLINE, want je kan aan een plaatje online echt heel moeilijk aflezen hoe dik of dun iemand is. Net als dat je op een plaatje op internet niet goed ziet dat ik 1.83m ben. En zo zal je misschien ook niet echt een verschil zien tussen Leo 10 jaar geleden en Leo nu, terwijl er toch echt 15 kilo meer aan dit lijf zit. Zo krijg ik wel eens berichtjes met ‘huhhhhh draag JIJ maat 44?!’ en dan denk ik; ja sowieso zijn maten idioot, daarnaast is het idd dom dat ik maat 44 draag want want moet iemand dan aan met 20 kilo extra, maar ik denk ook: pas nou op met je conclusies trekken aan de hand van foto’s online; het zou zo zonde zijn als jij online mensen volgt en denkt dat die mensen veel dunner (of dikker) zijn dan ze in het echt zijn en je zelf een oordeel hebt over jezelf als je een kledingstuk van een grote maat aan moet omdat die beter past dan een XS. Ik vind het lastig om het onder woorden te brengen, maar de bottem line van dit warrige verhaal is: jaa je bent écht mooi zoals je bent en yesssss trek een croptop aan.

Goed. In dit gezellige outfitje kroop ik achter m’n computer en ben ik lekker gaan werken. Maar niet te hard; het is tenslotte vrijdag. Bovendien was Jan al de hele week bij huis wegens ziekte en dat vond ik ook wel gewoon veel te gezellig, dus van werk kwam niet extreem veel terecht.

Lunchen in de zon op het dakterras.

‘s Middags deed ik nog maar eens even een coronatestje, omdat ik de volgende dag een afspraak had waar ik graag naartoe wilde en als ik zou moeten cancellen, wilde ik dat wel op tijd doen. Maar niets aan het handje. En nog steeds niet. Jan heeft gewoon Corona gehad, we zijn totally in elkaars aura geweest en ik heb het nog steeds niet. Bizar!

Aan het einde van de middag was het tijd voor een klein borreltje op de bank. Ik kocht m’n nieuwe favoriete kaasjes bij De Kaashoek (een epoise) en rijstzoutjes en het leven was top.

‘s Avonds aten we stamppot andijvie en zijn we daarna samen in bad gegaan. Helemaal gezellig <3. Ik HOU echt van badderen en vind het echt réte gezellig als dat samen met Jan kan, maar hij is helemaal geen bad-fan. Maar! Vanochtend was ‘ie tijdens een Corona-gerelateerde-hoestbui door z’n rug gegaan (hij was de hele dag kreupel), dus misschien was een bad wel even een uitstekend idee. En dus gingen we lekker samen in bad. LOVED IT.

Zaterdag: deuren uitzoeken klinkt minder spannend dan het is
Op zaterdagochtend brachten we eerst even een bezoekje aan de bouwval, waar een nieuw vloertje werd gestort. Nu is de vloer overal op dezelfde hoogte en kan binnenkort de vloerverwarming gelegd gaan worden. Yay!

Daarna stapte ik in de auto naar Oirschot om een bezoekje te brengen aan de Gallerij van Noknok deuren. Al een tijdje had ik contact met de eigenaar van deze zaak en vandaag opende hij de deuren van de Gallerij, dus ik ging er naartoe om deuren voor de bouwval uit te zoeken. Daar komt namelijk meer bij kijken dan je van te voren denkt ;-).

Meteen een goede binnenkomer dit <3.

Jan en ik waren een beetje van de stempel; joh we plempen er wat deuren in en that’s it, toch? Maar als je er beter over nadenkt – en in aanraking komt met heel veel moois – is het echt zonde als je een prachtig huis aan het bouwen bent en dan over de deuren niet echt nadenkt. In ons huidige huis vind ik de deuren – klassieke paneeldeuren, heel stevig, mooie groeven, stevig deurbeslag – echt heel erg mooi. Dit huis had zo’n andere uitstraling gehad als er basic deuren in zouden zitten. Dus door te kiezen voor een bepaalde stijl deur, kan je de uitstraling van je huis heel erg bepalen.

En dan heb ik het alleen nog over de deur; ook over deurbeslag en keuzes m.b.t. scharnieren kan je flink nadenken. Tijd om wat inspiratie op te doen dus!

Een prachtige stalen deur met brons glas en een beetje champagnekleurige profielen. Erg mooi! Jan en ik willen in de bouwval ook een stalen deur met veel glas en we willen die profielen in een vette kleur. We zijn er nog niet uit in welke kleur (tips hieronder zijn welkom), maar bij Noknok kunnen we in ieder geval terecht voor een stalen deur in een ral-kleur. Dat kan niet bij elke stalendeuren-boer, dus dat is alvast goed nieuws.

Ik vond het bezoekje aan de gallerij niet alleen inspirerend en handig voor m’n keuze in deuren, óók deed ik er inspiratie op voor andere interieur keuzes. Zoals deze praaaaachtige lattenwand. Zoiets willen we bij de trap en ik zag nu opeens hoe prachtig het licht er doorheen valt. Dit zal ook zoo mooi staan in ons huis!

Uiteindelijk heb ik gekozen voor deze twee deuren:

De linker deur komt straks op 7 plekken in het huis terug en de rechter op één plek in de woonkamer. Ik kan niet wachten tot het klaar is en ik het resultaat kan laten zien. Qua deurbeslag kiezen we voor die linker in de kleur messing. Die rechter vond ik ook prachtig trouwens, maar is iets industriëler en ik ben bang dat dat in combinatie met de gietvloer te industrieel wordt. Bovendien past die messing/gouden deurkruk prachtig bij de andere messing details in ons huis, zoals de kranen en wasbakken enzo.
Oja, nog één ding; deze lamp hing in de gallerij van Noknok en ik ben verliefd. Mocht iemand een lekker betaalbaar alternatief hiervan vinden: let me know!! :D.

Al met al was het dus echt een inspirerend bezoek. Nu even wachten op de offerte en dan bestellen maar! We krijgen prachtige deuren in ons huis en ik kan niet wachten.

De afspraak in Oirschot was om 11 uur ‘s ochtends, maar al met al ben ik toch echt een paar uur zoet geweest en kwam ik pas einde middag weer thuis. Tijd voor een chill sessie op de bank met een wijntje. Heerlijk!

De rest van onze avond was ook echtttt vet fijn. We kropen lekker samen op de bank en hadden uitgebreid gesprekken over de toekomst en het verleden. Vetttt heerlijk.

Zondag: een langzame zondag
Op zondag werd Jan wakker met de ergste rugpijn sinds vrijdag (…) en was z’n humeur misschien nog wel slechter. Arme schat. We hadden het plan om vandaag een tuinhuisje uit elkaar te halen, maar dat ging echt niet. Vet jammer, want we hadden ons er allebei erg op verheugd.

Toen heb ik Jan maar een beetje op sleeptouw genomen om ‘m toch in beweging te krijgen en z’n humeur wat gezelliger te maken. Op naar de bloemist, ff in huis wat opruimen en schoonmaken, een wandelingetje hier, koffietje daar. Maar het mocht niet baten.

Wie wordt hier nou niet vrolijk van?!

Een bezoekje aan de autowasstraat dan maar? We stapten in de Puma – die onderrrrr Sahara zand zat – en reden ff naar Carwashplus in Haarlem. Normaal vinden we dit erg leuk, maar ook dit “uitje” kon Jan niet bekoren haha.

Uiteindelijk is Jan Spit Schulte maar in bed gaan liggen – beter voor iedereen – en heb ik de rest van de dag met Teddy gechillt. Lekker in een zonnig huis met lekkere hapjes, een boek, Harry Potter en meer van dat soort gezelligheid <3.

‘s Avonds bakte ik een broodje hamburger en daarna ging ik alweer op tijd naar bed. Morgen weer een nieuwe dag.

Maandag: de lente (en het leven) vieren
Op maandagochtend stonden we om 7 uur in de bouwval om de mensen te ontvangen voor de dakopbouw. Ik kan het niet geloven, maar hij wordt er eindelijk op gezet! Geen vertraging, niets!! ZO vet.

Het was vroeg; ik ben uitgeschoten met m’n droogshampoo en heb daarom wit haar.

Daarna was het tijd voor mij om aan het werk te gaan. De rollen van Jan en mij waren ff een keertje omgekeerd, want nu zat hij te chillen (met rugpijn en ziekte) en was ik opeens hard aan het werk, haha.

Maar… niet té hard natuurlijk. Het was namelijk knetter lekker weer en daar ging ik eens even optimaal gebruik van maken. Dus na een ochtendje vol WOZ-waardes, notarissen, planningssessies, een call over advertenties*, previews voor een campagne, statistieken van een andere campagne en het beantwoorden van 20 mailtjes, was het tijd voor… LUNCH IN DE ZON. OP HET STRAND.

Wat ik nog het aller leukst aan deze lunch vond: ik heb echt even de lente gevierd. Dat moeten we vaker doen man; de wisseling van een seizoen vieren. Ik ben ZO blij dat we de winter achter ons hebben gelaten. Wat het weer ook doet de komende tijd, het is gewoon geen winter meer. Ik vond het echt een pittige winter met corona en lockdowns en algehele gematigdheid (dat vooral) en donkere dagen en nu het lente is hebben we dit gewoon létterlijk achter ons gelaten. Dat neemt niet weg dat er nog steeds kutdagen kunnen zijn, maar het is in ieder geval geen winter meer voorlopig en het duurt heel lang voordat het weer zo ver is. Love it. Leve de lente!

Ik streek neer bij Noosa en bestelde de halve kaart omdat ik honger had en bedacht dat ik wel even wat hotspotartikelen kon gaan schrijven over Zandvoort aan Zee. Dus de komende weken heb ik als doel om ff bij verschillende strandtenten te eten om te kijken wat nou een leuke plek is en wat niet. LEKKER vooruitzicht.

Oja en ik had nog een * geplaatst bij de advertenties hierboven en wilde even vertellen dat ik ga experimenteren met wat advertenties in mijn dagboek. Dan krijg je 2 of 3 ads te zien als je door deze tekst scrollt en dat is een beetje irritant, maar kan voor heel veel extra inkomsten zorgen aan mijn kant, dus ik wil het wel even uitproberen. Ik hoop dat het gewoon zoiets is waar je makkelijk langs scrollt (zoals je bij zoveel websites gewend bent), maar hou het goed in de gaten dat het niet een vet irritante situatie wordt. Mocht je het wel tomeloos irritant gaan vinden, laat het dan vooral weten. Mijn website is niets zonder jullie als lezers, dus het moet vooral voor jullie als lezers een fijne plek zijn/blijven :D.

Na de lunch op het strand en een klein powernapje op de bank (we waren tenslotte om 7 uur al in de bouwval), ging ik nog ff werken, sporten en ‘s avonds zijn we nog even langs vrienden gegaan voor een kopje thee. Ik vond het een vét fijne maandag.

Inmiddels is het dinsdagochtend half 11 en krijg ik allemaal vette filmpjes toegestuurd van de bouwval waar in één dag even een hele verdieping op getakeld wordt. ZO VET. Dus ik ga nu heel snel afronden en dan ff die kant op om te kijken hoe m’n huisje erbij staat. Woehoe!

Ik wens je hele fijne zonnige dagen en spreek je vrijdag weer. GROETJES!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

5 reacties op “Leo’s leven #107: croptops, nieuwe deuren, een slechte bui en de lente vieren

  • Ik heb de advertenties ook totaal niet bewust opgemerkt tijdens het lezen. Gewoon houden zo dus!
    Bij sommige sites moet je de gewone tekst bijna zoeken tussen de advertenties, dat is pas irritant. Maar voor iets dat ik graag wil lezen doe ik dat ook nog hahaha.

  • Wat een mooie deuren! En ben heel benieuwd naar die extra verdieping; kijk al uit naar je dagboek van vrijdag 😉
    Hier ook terug moeten scrollen om advertentie te zien dus zou het lekker zo laten, good for you!

  • Marieke zegt:

    Ik vind de openheid over advertenties / affiliate links ed en wat het je oplevert wel goed! Geeft meteen een gunfactor, ach een klik en dan heb jij er wat aan, kleine moeite! Dat roept t iig bij mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *