Leo’s leven #108: de dakopbouw staat!

Goedemorgen leuke mensen en welkom op vrijdag! Het is half 8 ‘s ochtends en ik ben lekker vroeg begonnen met werken, zodat ik vanmiddag nog even van het mooie weer kan genieten. Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag en hoewel dat maar drie dagen zijn, kan er in drie dagen veel veranderen. Zo hebben we OPEENS een extra verdieping in de bouwval – gewoon echt in een keer- is de politie op bezoek geweest, ben ik naar super veel hotspots op strand-achtige plekken geweest, zag ik eruit als een volleybal-meid (geen oordeel), heb ik een lesje restorative yoga gevolgd, bezocht ik de apple store voor iets moois en… meer. Schenk jezelf een kopje thee in, ga er lekker voor zitten en pak ff een gezellig momentje in de zon met mij dagboek. Let’s do it!

Dinsdag: de dag dat de dakopbouw werd geplaatst
Dinsdag was een dag die aaneengeschakeld was van hoogtepunten. Een dag púúr op adrenaline en het was geweldig. Om 7 uur waren Jan en ik uit de veren om naar de bouwval te gaan, omdat al vroeg de kraan zou komen met al het materiaal voor onze dakopbouw.

We hebben onze dakopbouw laten maken door Zicht Bouw en zijn maken prefab opbouwen; dat betekent dat de hele opbouw al gemaakt wordt in een loods en pas op je huis in elkaar wordt gezet. Maar dan wel meteen in één dag.

Als een hysterisch bouwpakket kwamen alle dakdelen aan in de straat; op het middelste gedeelte van de weg voor ons huis stond nu uitgestald: twee achtergevels, een dakkapel, heel veel vloerdelen en dakdelen én twee zijwanden van 10 meter lang. Holy moly. En dan nog even een dikke kraan voor de deur, twee verkeersregelaars erbij. WOW! Wat VET dit :D.

Jan en ik wilden niet de hele tijd voor de voeten lopen in het huis, dus zijn we ‘s ochtends ook nog even een wandelingetje gaan maken. Jan zit ziek thuis en heeft o.a. van de rugdokter (don’t ask; hij is er in een week tijd bij 3 geweest) gehoord dat ‘ie vooral veel moet wandelen. En dat vind ik alleen maar heel leuk en gezellig, bovendien is het geweldig weer, dus ik schoof deze week graag m’n werk wat opzij om lekker met hem mee te gaan.

Deze ochtend gingen we naar de Oosterplas bij Bloemendaal. Daar zitten rond deze tijd ontzettend veel kikkers die aan het paren zijn (noem het paddenporno) en het is echt zo vet om te zien. Sowieso is het leuk om gewoon een beetje in alle vroegte in de ochtend daar in het water te staren, maar je ziet ook echt gruwelijk veel gebeuren in die onderwaterwereld. Kikkers die massaal op elkaar kruipen, enorme orgies en heel veel mannetjes kikkers die aan de poten van andere mannetjes trekken om op een vrouwtje te kunnen kruipen. Het is echt heel erg interessant om te bekijken. Aanrader!!

Ik ben zooo blij met mijn Apple Watch. Ik gebruik ‘m vooral om dagelijks mijn stappen bij te houden, zodra ik iets van lichamelijke beweging doe zet ik een workout aan (zoals nu: buiten wandelen) en ik gebruik ‘m natuurlijk als horloge gewoon. Oók om de datum af te lezen trouwens. Erg handig! Je kan natuurlijk ook mails en berichten erop ontvangen, maar dat heb ik voor nu – drukte in m’n leven en hoofd – even uit staan.

Na een kort wandelingetje was het weer even tijd om naar de bouwval te gaan. En nu opeens stond de achtergevel erop! VET! Gemetseld en al, want dat kan gewoon als je voor prefab kiest.

In de middag zijn we ff in de tuin gaan zitten om toe te kijken hoe de rest van de delen geplaatst werden en dat is echt awesome omdat je je huis opeens ziet groeien. We kijken al zo lang aan tegen een kale bovenkant en een open achterkant en nu werd dat in één dag opeens anders. Wow!

Dat is één achtergevel…
En dat is twee! Ik wist het ook niet, maar we hebben per ongeluk een soort flatgebouw in de tuin gebouwd hahaha. Nee zonder grappen; we hebben de gevel helemaal opgetrokken, omdat we anders binnen op de 2e verdieping een binnenhoogte zouden hebben van 1.90, terwijl Jan en ik allebei 1.83+ zijn. Dat is niet handig, dus het moest wel ff iets hoger. Verder is er buiten beeld een buur op rechts die z’n achterkant ook zo heeft opgetrokken, dus het staat niet gek ofzo.
Hier wordt nog even een dakdeel geplaatst en Jan kijkt dapper toe.

Op een gegeven moment leek de bouw een beetje stil te liggen en we kregen al snel te horen waarom… Er was voor het huis een bus tegen de stempel van de kraan aan gereden. Geen gewonden gelukkig, maar wel een raam in de bus die helemaal gebroken was en een stempel die ín een bus gestoken zat. Aiiii.

De politie kwam even langs om te kijken of alles goed geregeld was – wat gelukkig het geval was – en na een uurtje hadden de partijen met elkaar overlegd en konden we weer door.

Ondertussen waren wij er weer even tussenuit gepiept en naar het strand gegaan. Het was zulk mooi weer en de dag bestond uit zoveel hysterie dat het ff tijd was voor een momentje van rust op het strand. Heerlijk! We zaten in de zon bij tent 6 en dat was werkelijk BLOEDHEET hahaha. Dus we zijn niet te lang gebleven.

Toen we weer thuis waren, stond de hele dakopbouw erop. WOW! Dat hadden we niet verwacht. We waren echt maar anderhalf uur weg geweest! Maar vettttt man. Dit was ook het eerste moment dat we naar boven konden via een ladder en voor het eerst onze tweede verdieping konden betreden. VET.

We waren het enige huis in de straat met een begane grond en 1 verdieping en nu past ons huis zo mooi bij de rest! We hebben de stijl van de twee huizen links van onze woning aangehouden, omdat dat wel zo mooi is en de vergunning er op die manier gewoon goed door kwam. Nice!

Op deze verdieping komen een kantoor, een logeerkamer, een rommelhok/zolderkamer/future tweede babykamer en een washok en opeens zijn die ruimtes er nu gewoon. Het was echt geweldig om te zien. En oooh het uitzicht van ons huis is nu nóg cooler vanuit de dakkapelletjes aan de voorkant. Echt helemaal blij met deze situatie.

‘s Avonds kwamen nog wat vrienden langs in de bouwval om het te bekijken (wat voelde als kraamvisite hahaha) en daarna zijn Jan en ik linea recta naar bed gegaan want we waren echt kapot van deze geweldige dag.

Woensdag: eindelijk weer een yoga
Op woensdag had ik wederom een rustige werkdag. Fijn! ‘s Ochtends werkte ik ff thuis op ons kantoor aan wat dingen en na de lunch – ik ging ff met mezelf in het park lunchen – ben ik in de tuin gaan zitten om nog wat offline werk te doen. De wifi is echt tergend slecht op ons dakterras, dus ik kan daar echt alleen maar dingen in word doen, maar er moest nog een podcastscript geschreven worden, dus daar ging ik mee aan de slag.

In de middag was het mooi geweest en weer hoog tijd voor een wandeling. Dit keer reden we naar IJmuiderslag; een super breed en mooi strand net onder IJmuiden. We maakten een super fijne wandeling over het enooorme strand en daarna nog lekker even door de duinen. Genietings!

‘s Avonds wilde ik ff een beetje gezond koken voor Jan en mij en maakte ik daarom fresh springrolls. ZO lekkerrrrr! En daarna zijn we nog weer even naar het huis gegaan om te kijken wat ze daar allemaal hadden gedaan. Die dakopbouw staat namelijk wel in één dag, maar ze zijn nog 1,5 week bezig om het helemaal af te timmeren van binnen en buiten.

Daarna had ik eindelijk weer eens plannen om naar yoga te gaan. De grap met yoga en mij is dat ik dit altijd vergeet te doen in de periodes dat ik het druk heb, a.k.a. de periodes waarin het júist fijn is om even stil te staan tijdens een yoga les. Nu wilde ik twee weken geleden al lekker met Jan naar Restorative yoga (een vorm van yoga waarbij je alleen maar in chille houdingen ligt met kussens en dekens, wat echt mentaal ontzettend goed voor je is), maar toen had Janneman Corona en kon het feest niet door gaan. Maar nu wel! Ik ging lekker in m’n eentje en het was heerlijk.

Donderdag: Apple en ei
Op donderdag was het mijn vrije dag. En hoewel ik de dagen ervoor al bar weinig werk had verricht, hoefde het vandaag in ieder geval helemaal niet. Lekker wel.

Ik begon m’n dag met een koffietje in de stad en bracht daarna een boodschappentas vól met nog hele mooie kleding die ik nooit draag (o.a. een broek en shirt van Stieglitz, een hele mooie jumpsuit en rok van MSCH en zelf wat nieuwe items) naar appel en ei. Dat is een tweedehands winkel in Haarlem waar je kleding naartoe kan brengen die zij dan voor je verkopen. Ze nemen alleen items aan die in het seizoen zijn, er als nieuw uitzien en schoon en kreukelvrij zijn. Erg nice en ik ben heel benieuwd hoeveel van mijn kleding er de komende zes weken verkocht gaat worden. Ik laat het nog wel weten als ik meer weet!

En daarna was het tijd voor een bezoekje aan de Apple store. Ik moet binnenkort mijn Iphone 12 pro inleveren en wilde even kijken naar de alternatieven. Ik ga denk ik voor een iPhone 13 pro en het liefst in de blauwe kleur; gek genoeg ben ik helemaal fan van dat grijs-blauwe tegenwoordig. Zal wel een trend zijn ofzo, haha.

Daarna was het tijd om in de auto te stappen naar Noordwijkerhout. Daar zouden we een paar uur gaan wandelen, maar we hadden eerst honger en reden dus even door naar Tulum in Noordwijk. En daar zaten we per ongeluk zo lekker in de zon, dat we daar maar zijn gebleven en helemaal niet meer konden wandelen wegens tijdnood.

Volgens Jan zag ik eruit als een Volleybalmeid en hij vond ‘t helemaal niks, maar ik zat helemaal heerlijk in dit outfitje. Oké oké het was de bedoeling dat we gingen wandelen dus ik had een sportbroekje met wandelschoenen aan en het was niet rete fashionable, maar HALLO; dat hoeft ook helemaal niet. Ik trek lekker aan wat ik zelf wil en was helemaal content met mijn volleybal-meid-outfit. Loved it.

Eenmaal thuis ging Jan naar een manuaal therapeut voor z’n totale gezondheid en ben ik op de bank in slaap gevallen. Ik was opeens zó moe (nog steeds geen Corona tho) en heb het er ff lekker van genomen. Het is tenslotte mijn vrije dag en als ik zin heb in tukkies op de bank, dan doe ik dat.

‘s Avonds flanste ik nog even een heerlijke Italiaanse broodsalade in elkaar en daarna was het tijd om de podcast op te nemen! We namen aflevering 13 op van Podcast De Verbouwing en dit keer vertelden we natuurlijk uitgebreid over de dakopbouw. Hij staat over twee weken online.

Inmiddels is het vrijdagochtend en is het weer een zonnige dag. Ik moet vandaag echter wel ff iets meer voor werk doen dan ik de afgelopen dagen heb gedaan, haha. Vandaar dat ik vroeg ben begonnen. Hopelijk heb ik dan vanmiddag nog wat tijd om te wandelen.

Het komende weekend staat er van alles op de planning: vanavond komen m’n vriendinnen langs om een vakantie door te spreken, morgen komt mijn familie voor mijn verjaardag én gaan we de tuin nog een keer leegscheppen en zondag gaan we vast nog weer lekker naar het strand. Erg veel zin in dit zonnige weekend. Ik wens jou ook een heerlijk weekend en spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *